5567 發表於 22-9-2012 12:31:12

||天龍八部精華集中貼||門派PVP攻略,實用資料,美化等等資源

目錄
A.實用軟件/設定
B.門派PVP攻略
C.時裝染色、神器上石效果、字體顏色代碼
D.實用門派/天龍系統相關
E.副本/任務攻略
F.PVP影片
G.劇情影片
H.圖片集

A.實用軟件/設定
1.天龍數據模擬軟件(天龍魔方/天龍珍獸魔方) ~香b
2.17173《天龍八部》科舉考官答題幫助器
3.經驗計算器與金錢攜帶上限計算器
4.天龍八部多開登陸器下載 ~kelvin4leung
5.修改遊戲內視角/屏蔽UI界面角色 ~5567
6.修改天龍系統字體方法 ~心隨風去
7.遊戲截圖&上傳圖片教學 ~囧大俠
8.天龍八部修改坐騎方法 ~5567
9.【天籟之音】天龍八部音樂 ~囧大俠
10.天龍拍片工具Fraps下載與使用方法 ~kelvin4leung
11.小小快捷方式入game~心隨風去
12.拍片全攻略(軟件篇) ~囧大俠
13.拍片全攻略(角度篇) ~囧大俠
14.自己製作的啟動遊戲背景音樂 ~行人

B.門派PVP攻略
香B
十大門派深入剖析--------第一期(天山,逍遙,武當)
十大門派深入剖析--------第二期(明教,丐幫,少林)
十大門派深入剖析--------第三期(峨嵋,星宿)
十大門派深入剖析--------第四期(慕容,天龍)
天山 PVP/PVE 詳盡分析
意識流第一講--------概念詞簡介
意識流第二講──淺談慣性技能及破解方法
逍遙武當進階技巧----視野外攻擊

天龍百曉生
深度剖析-武當篇
深度剖析-丐幫、明教、少林、慕容篇
深度剖析-天山篇
深度剖析-星宿篇(PK十大門派)

fongkapan
打造星宿全攻略(未完成)

hin1012
§天龍攻略§ by回憶

峨眉PVP技巧***近功篇***

光云
武當 PVP 全攻略

martinchri
明教個人心得

少林派小小心得分享

呀楊
丐幫"天下無狗"定身分析成就專業
峨嵋個人戰時的重心去向
少林1-專業少林副本篇之燕子塢
成就專業少林2-專業少林副本篇之殺星
成就專業少林3-專業少林副本篇之初戰飄渺
成就專業少林4-專業少林副本篇之四絕山莊
成就專業少林5-戰武當
成就專業少林6-戰逍遙

c.c_hin
跳射教學加小量pk心得(已加小小小影片)

C.時裝染色、神器上石效果、字體顏色代碼
1.102神光效、人物時裝染色、髪色等形象資料~莫泣
2.時 裝 之 染 色 大 全 ~ 全集~*~情寶唄;;`
3.‵ゞ 清 風 怡 江 の 染 色~蘭鈴
4.天龍字體顏色代碼(轉自大陸論壇)~siuyan0919
5.天龍八部-漂亮聊天字體及圖形特效~liuny
6.天龍八部-動作代碼和字符畫第二波~liuny
7.天龍第一代神器各種寶石效果~囧大俠
8.天龍第二代神器各種寶石效果~囧大俠

D.實用門派/天龍系統相關
1.滿心法滿修煉屬性加成表~香b
2.提醒你''命中閃避''的關鍵~天龍百曉生
3.十大門派內外功+各屬攻加成~香b
4.十大門派基礎成長表~香b
5.各職業攻擊傷害演算法公式!附:心法,修煉評分公式~kelvin4leung
6.‵ゞ 稱號屬性及閱歷一覽~蘭鈴
7.(轉)門派宵小|草王|玄武島|冰妖|金剛地點 ~5567
8.真元系統詳解~囧大俠
9.國服開ac教學+令圖*v* ~natcheng1996
10.國服實用資料及教學 ~Clarence1224
11.天龍野外場景Boss時間表 ~呀楊
12.生活技資料 ~c.c_hin
13.珍獸幻化攻略 ~蠍乂
14.11-119級心法所需經驗 ~蠍乂
15.天龍3簡介 ~小鬼長大了
16.門派技能進階簡介 ~天龍八部3

17.天龍三---龍紋詳細介紹 ~c.c_hin
E.副本/任務攻略
1.詳盡大縹緲峰圖文攻略~香b
2.燕子塢副本第二環卡怪~心隨風去
3.棒棒糖獲得方法~刺客
4.英雄任務列表~鬼未
5.跑商攻略需知 ~呀楊
6.天龍三---兵聖奇陣副本攻略 ~c.c_hin

7.天龍3副本攻略視頻區 ~心隨風去

F.PVP影片

香B
逍遙子6655武當VS全5逍遙
逍遙子全5天山VS全5逍遙
「武極宗」天羽 vs 呂亙
「武極宗」天羽 vs 影子
「武極宗」天羽 vs 妖嬌
「武極宗」武當天羽 vs 逍遙呂亙
「武極宗」天山天羽vs逍遙冰入
「武極宗」天羽 vs 影子 第二戰!
「武極宗」渣渣天羽 vs 大神呂亙 被虐記
「武極宗」武當天羽 vs 逍遙呂亙 誰更眼明手快?!

光云
北ser全5帶4 5雕山vs全45帶6黑寶3雕武當
高lv天山校場pvp
北ser 5帶6石天山pvp特輯
北ser 45石帶6黑寶武當pvp 20分鐘特輯
北ser武當心翼 vs 逍ser呂亙
校場精華特輯狀元之路── 心翼累之心路歷程
北ser 校場pvp 天山vs武當 第1回
北ser 校場pvp 天山vs武當 第2回
北ser 校場pvp 天山vs武當 第3回
北ser 校場pvp 天山vs武當 第4回
北ser 校場pvp 天山vs武當 最終回
北ser 逍遙vs武當 第一回
北ser 逍遙vs武當 第二回
北ser 逍遙vs天山 第一回
北ser 逍遙vs天山 第二回
天山vs逍遙 第一回
天山vs逍遙 第二回
天山vs逍遙 第三回

心隨風去
菜鳥逍遙校場
天山vs天山

也碌都有
(逍遙子)433天山vs433逍遙。

arwing007
天龍八部2 106逍VS109慕容

G.劇情影片

天若有情製作組
天龍八部2online的那故事(影片)/教星宿瀑布的方法
愛情睡醒了
天龍八部2online劍嘯江湖
TL枯葉之蝶、愛情片)
【天龍好戲派】傻瓜Ⅰ螢光之舞
【天龍好戲派】傻瓜Ⅱ近在咫尺
【天龍好戲派】肩上蝶
【天龍唯美錄】千年等待
【天龍好戲派】天下無雙
【天龍好戲派】仙劍奇緣之花千骨白子畫
【天龍唯美錄】錯愛
【天龍唯美綠】白費
【天龍賀歲片】年年歲歲天天龍龍
【天龍趣味談】囧細俠列傳(第一集)
【天龍趣味談】囧細俠列傳(第二集)
【天龍趣味談】玩轉天龍-技能篇
【天龍豪俠傳】H49
【天龍豪俠傳】金元帥
【天龍武林帖】尛琳bebe VS 心翼累
【天龍唯美錄】蝶戀花

H.圖片集

1.‵    相遇 。 ~reynold0674
2.、「調風弄月舞清影」╰ ~硝音
3.就當一切已完結 ... ~鋒”
4.ゞ   國服yóu、 ~蘭鈴
5.*、 最後一次圖片分享 ~莫泣
6.ゞ *尋仙. ~蘭鈴
7.ゞ  。圖片分享+時裝上色分享灬 ~蘭鈴
8.ゞ  悅蘭殤 -;、 ~蘭鈴
9. 【圖片錄】那歲月、這些人 ~香b
10. 天龍有好多靚風景:D ~miztoby
11.ゞ ヽ弄簽子╯ ~蘭鈴
12.門派剪影簽。 ~蘭鈴

舊精華帖http://www.nakuz.com/thread-4346311-1-1.html

也碌都有 發表於 22-9-2012 16:11:36

正死了

莫泣 發表於 22-9-2012 19:16:26

D6錯左。。。。唔係我既帖,係色色的。 :D 哈哈哈哈哈哈(閃~

5567 發表於 22-9-2012 19:17:45

D6錯左。。。。唔係我既帖,係色色的。哈哈哈哈哈哈(閃~
莫泣 發表於 22-9-2012 19:16 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif

修改完成:))

∼香B∼ 發表於 22-9-2012 23:14:57

大家如果有咩第二d天龍既攻略心得想加落呢個精華帖。。。可以係呢個post留言,自己寫抑或想我寫都ok...

也碌都有 發表於 23-9-2012 09:18:49

大家如果有咩第二d天龍既攻略心得想加落呢個精華帖。。。可以係呢個post留言,自己寫抑或想我寫都ok... ...
∼香B∼ 發表於 22-9-2012 23:14 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif

想你寫 各大門派刷大飄 攻略, 意識流技術 需要咩因素, 邊d場掛機最合適, 各大門派用咩寵物打群交,各大門派神器的選擇,

心隨風去 發表於 23-9-2012 09:27:16

榜上有名 http://nakuz.com/home/attachment/201208/25/937254_1345898585qQ6L.gif 哇哈哈哈http://nakuz.com/home/attachment/201208/25/937254_1345898586lQ7f.gif          http://nakuz.com/home/attachment/201208/25/937254_13458985843PF3.gif

∼香B∼ 發表於 23-9-2012 09:29:24

想你寫 各大門派刷大飄 攻略, 意識流技術 需要咩因素, 邊d場掛機最合適, 各大門派用咩寵物打群交,各 ...
也碌都有 發表於 23-9-2012 09:18 AM http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif
大縹攻略都OK既..可以寫下無少林,單峨嵋過大縹既配合...但係我無ac截圖-.-..同埋我印象中係國服同樂古都好似見過類似既題材

意識流注意既地方都有唔錯既撰寫價值...呢個我會寫

寵物打造我再諗下有咩地方可以詳寫,,唔想三言兩語就寫晒- -..
選擇神器果到我係另一個post都有解答

5567 發表於 23-9-2012 11:27:41

宜家係差副本攻略

∼香B∼ 發表於 23-9-2012 11:34:32

宜家係差副本攻略
5567 發表於 23-9-2012 11:27 AM http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif
以前果d副本攻略我嫌過左時...我上17173到再搵下,,再唔得就我下個禮拜內再寫一份..有無咩副本需要攻略,,大縹?燕子?其他應該都比較簡單!
頁: [1] 2 3
查看完整版本: ||天龍八部精華集中貼||門派PVP攻略,實用資料,美化等等資源