~蝦蝦~ 發表於 18-10-2016 01:02:11

ctrl alt鍵

按住alt+技能鍵可以長放?定ctrl?
d人話點第2隻兵放技能.原本個隻仲放緊..

小妍~ 發表於 18-10-2016 01:09:01

以我記憶好似係禁實ALT+技能, 跟住按左鍵 (或右鍵,視乎你設定) 出技 (禁一下出一次)

~蝦蝦~ 發表於 18-10-2016 01:13:14

如果我禁住alt+技能5下..咁佢會唔會出返5下先停..?

小妍~ 發表於 18-10-2016 01:26:07

~蝦蝦~ 發表於 18-10-2016 01:13
如果我禁住alt+技能5下..咁佢會唔會出返5下先停..?

記得係會 ( 我慣左禁到完場:') ) 你可以搵隻鹿試試 :lol:

ko59595 發表於 18-10-2016 02:25:42

按住長放係alt
但係你話既轉第2隻兵出技 之前果隻仲出緊就係用ctrl你按住ctrl 然後禁5次技 然後佢就會自動出5次有打過war3既話 就類似war3支旗仔:P

foolruner 發表於 18-10-2016 09:55:45

alt + ? 的作用是狂按?的意思
所以alt + d就是不停按d,相當於你知道權快解除鐵璧,就不停按d來補鐵璧

ctrl即是排隊
例如排十招冰劍技能,它會一直出到十招為止
於是你用3招時間,按了ctrl + t + 點地10次
剩下七招時間你可以控制另一隻兵放技

ps:ctrl在某些兵是無用的,例如青龍、龜天

herman_1755 發表於 18-10-2016 20:25:29

ctrl 出技好似要係d唔洗用mouse點既技?
滿月舞呀爆雷術之類??

~蝦蝦~ 發表於 19-10-2016 02:20:50

咁大家鐘意alt 定ctrl??
alt出扳快又方便
ctrl唔就手但可以禁完自動技-.-

kevin0603 發表於 19-10-2016 17:14:43

foolruner 發表於 18-10-2016 09:55
alt + ? 的作用是狂按?的意思
所以alt + d就是不停按d,相當於你知道權快解除鐵璧,就不停按d來補鐵璧

假如放10次冰技, 系禁實ctrl + t 再點10次左鍵 定系 ctrl + 禁10次 t 再點10次左鍵?

foolruner 發表於 19-10-2016 18:14:47

kevin0603 發表於 19-10-2016 17:14
假如放10次冰技, 系禁實ctrl + t 再點10次左鍵 定系 ctrl + 禁10次 t 再點10次左鍵? ...

2者皆否

應該是(ctrl + t 左點)x10
頁: [1] 2
查看完整版本: ctrl alt鍵