查看: 2739|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[公會討論] 關於某"大"及"最高"公會

各會長及團員注意,近日某公會不停招收公會加入其公會陣營,
其會長要求解散各大公會或不停找各會的高手,
當那些人進入到那大會後, 過了數星期便會以各項理由不停換血, 怎或迫降至第二分會或踢出其會,

所有XX是可見數

1. 數據: 可先看進入那會的積分及戰績, link 就唔post了(大家都知邊隊)
戰勝總場數:11xx場, 後計算一下其現有會員的總戰勝場次: 3277(全加就是這數), 打3277/4(因4人同時打一場比賽)=819.25, 和 11xx相減, 即300.75大約300場,單單是不知名的人勝出場數已是300場了, 那戰敗那些呢? 起碼有近460~480場左右比賽冇左資料
即有多少人打完就被踢呢?

2. 公會戰績分:http://gdclan.hk.9you.com/guide.jsp

當公會戰勝利時獲得150點分數,失敗或平手時獲得50點
其公會現分1945xx, 據以上計算過, 資料會員勝利場數為819.25, 即公會勝利戰績分819.25*150=122887.5, 戰敗的是1263/4=315.75, 公會戰敗績分: 315.75*50=15787.5, 兩者相加 122887.5+15787.5=138675

和公會積分相減:
1945xx - 138675 = 558xx

這558xx是那裡來的呢?換血?踢人?二會升降?定是由其他會過來的人辛苦的打回來後被踢走的?

本人正號亦是受害者已被迫轉公會了,本人當時受該會長話好快升上第一名, 第一名有公會禮物等等,所以就快快加入,但豈料打過了數周, 便被該會長便以各項理由除名,近日聽到那會又再提出合併為由的, 力收中小型會高手為實,用完即棄, 又可把那中小會的實力削弱, 真是高明招數
本人真心提醒各會會友, 小心小心, 你有權去選擇加入, 但是對方也有好多理由有權踢走你
回復

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

人對人係咩都做得出架啦

人各有志,你管得了嗎? 呢句有道理
回復 支持 反對

姐係nazi~___~洗點公會係甘[[mg_1_44]]
回復 支持 反對

[[onion_56]]好多數字,我迷惘了
回復 支持 反對

佢之前好像同自己分會打TIM[[onion_16]]
回復 支持 反對

你唔比人地自己走咩
得NAZI識招人,其他會唔識咩
有公會用點數引人入佢會TIM
人各有志,你管得了嗎?
Saint_Vivio 發表於 1-12-2009 04:54

比, 可能真是好人想自己入完一隊就走,
見到第一, 自己唔想做第一, 所以堅持自己唔合適個公會所以走啦,
真是有好多好多架, 但是大家可以試下printscreen其1及2會, 看下2個星期內有多少人加入及出走,
出走果D大家可以在GAME中密一密其原因,
放心: 是好多人的, 本人是前前公會主力, 放棄了前前公會實在有點心有不甘
為了這無情公會真不知為其打生打死是何報,
一句技術不足, 踢除本人?
不知未來有多少公會會員中伏?

都是尼句:您有權去加入, 但人地亦有權除名.
不信可以嘗試一番.

只是討論及讓更多的人知道, 沒有意圖中傷.
回復 支持 反對

姐係nazi~___~洗點公會係甘[[mg_1_44]]
鋎鎂鉒角↗ 發表於 1-12-2009 12:05

我冇講過是NAZI,邊個自己唸下啦:lol
但我知近日有公會在普通對話中講開話招佢入伍,
我就立刻同佢地講左了.
免得中伏..wakaaaa;P
回復 支持 反對

回復 支持 反對

http://gdclan.hk.9you.com/1-108-notice-content-HDzfEWbyM.html
nazi自動覆左你啦~
s748303 發表於 1-12-2009 13:08

是咩?真是nazi?我都冇講過話是佢
不過篇野講得好好丫, 被重就輕
冇講過收完人後就踢走d人lor,
唔講即是唔是?
真是唔知是邊隊公會tim
回復 支持 反對