樂古Nakuz

標題: [已結束] 第二回 jubeat實力測試 [打印本頁]

作者: Torchic╳小火雞    時間: 3-2-2012 19:16
標題: [已結束] 第二回 jubeat實力測試

詳細網址:
http://mp.i-revo.jp/user.php/jb-staff/entry/1341.html
大會網址:
http://p.eagate.573.jp/game/jubeat/copious/p/contest/detail.html?rally_id=340737403310

相信有玩過上代knit的玩家,都應該知道實力test是什麼的一回事,
其實就是由官方舉辦的一個大會,當中包括五首課題曲。

================================

第二回實力test 2月6日~2月13日
將會採用去年APPEND FESTIVAL的連動曲為大會的課題曲:
- FLOWER EXT
- Theory of Eternity EXT
- Jailbreak EXT
- キルト EXT
- STELLAR WIND EXT

順帶一提,這個是不可更新分數的一發大會,
所以同一首歌玩兩次是沒有用的。
作者: maxycy    時間: 4-2-2012 13:24

專練呢d歌既人咪屈機

我覺得應該用未推出既新歌會好d
到test完先公開放出黎俾大家玩

um..
點參加架?
作者: Torchic╳小火雞    時間: 4-2-2012 21:14

專練呢d歌既人咪屈機

我覺得應該用未推出既新歌會好d
到test完先公開放出黎俾大家玩

um..
點參加架? ...
maxycy 發表於 2012/2/4 13:24

你岩既
不過2月幾 應該唔會有新歌住
======================
至於點參加...應該過幾日就有公告掛
我記得上年個實力測試期間 jubeat機台都有登廣告
作者: jimmg12    時間: 5-2-2012 00:57
係啵,係米全部都要EXT??
作者: Torchic╳小火雞    時間: 5-2-2012 01:18
係啵,係米全部都要EXT??
jimmg12 發表於 2012/2/5 00:57

應該EXT架啦(茶
作者: jimmg12    時間: 5-2-2012 01:20
應該EXT架啦(茶
Torchic╳小火雞 發表於 5-2-2012 01:18

如果有得BASIC咁我有得同D高手揮;P
作者: Torchic╳小火雞    時間: 5-2-2012 01:31
如果有得BASIC咁我有得同D高手揮
jimmg12 發表於 2012/2/5 01:20

係BSC既話
我諗個個高手都總分5000000分架啦
作者: pk1994128    時間: 6-2-2012 18:11
STELLAR WIND
呢首都幾難玩=,=
作者: Torchic╳小火雞    時間: 7-2-2012 02:57
STELLAR WIND
呢首都幾難玩=,=
pk1994128 發表於 2012/2/6 18:11

唔好唔記得仲有FLOWER
作者: pk1994128    時間: 7-2-2012 22:31
唔好唔記得仲有FLOWER
Torchic╳小火雞 發表於 7-2-2012 02:57

FLOWER 前部份還可以的,但後部份比較困難,,
    而STELLA WIND 的節奏總是覺得怪怪的,,
    打極都打不好=,=
作者: Torchic╳小火雞    時間: 8-2-2012 01:42
FLOWER 前部份還可以的,但後部份比較困難,,
    而STELLA WIND 的節奏總是覺得怪怪的,,
    打極都 ...
pk1994128 發表於 2012/2/7 22:31

STELLAR WIND你聽得多果個拍子 你就會發現ok易記
黎黎去去就係「啪  啪啪 啪 啪啪」
http://www.youtube.com/watch?v=fLpdKjenzwA

FLOWER個拍子 我到宜家都仲係理解唔到(茶
============================

更新了#1
大會的網址都在上面了
作者: 下..唔係掛    時間: 9-2-2012 13:05
高手過招的地區  遙不可及
唔好話flower呢d既難既歌
我連wonder walker 9lv 都s唔到
得88w  

我到依家都唔明點解我玩咩歌都咁難捉perfect
我明明好岩beat按落去 都無perfect
最後上面藍哂咁濟
作者: Torchic╳小火雞    時間: 9-2-2012 20:58
我到依家都唔明點解我玩咩歌都咁難捉perfect
我明明好岩beat按落去 都無perfect
最後上面藍哂咁濟
下..唔係掛 發表於 2012/2/9 13:05

岩beat呢d野唔係一時三刻就學識既
你覺得數拍子冇效既 就試下用眼去睇(例如電閘/花出TOUCH果陣就禁落去)
用眼睇左一排又覺得開始捉唔到per既 用返數拍子

終有一日你會覺得你自己開始有種得心應手既感覺
作者: 下..唔係掛    時間: 10-2-2012 13:09
岩beat呢d野唔係一時三刻就學識既
你覺得數拍子冇效既 就試下用眼去睇(例如電閘/花出TOUCH果陣就禁落去)
...
Torchic╳小火雞 發表於 9-2-2012 20:58

希望可以

我玩一首歌玩左接近20次都S唔到
人地第一次就S左
只能怪自己技不如人
作者: Torchic╳小火雞    時間: 11-2-2012 00:13
可能人地本身已經玩左好耐呢
作者: sonic1002341    時間: 11-2-2012 01:29
STELLAR WIND 一向出狗招打- -"
打橫打...可惜都係得89
作者: Torchic╳小火雞    時間: 12-2-2012 02:40
打橫的確易好多
不過我個人不太想打橫打就是了(原因嘛...自己的堅持吧?
作者: pk1994128    時間: 13-2-2012 23:29
高手過招的地區  遙不可及
唔好話flower呢d既難既歌
我連wonder walker 9lv 都s唔到
得88w  

我到依家都 ...
下..唔係掛 發表於 9-2-2012 13:05

我新手黎...
我wonder walker adv 上面好多YELLOW都係得90萬分
ext 得 78萬分
呢幾日玩random
抽中水仙百合同yellow head joe
水仙百合第一次玩得 81萬
yellow head 第二次玩得76萬
都唔d明人點解咁勁, 95萬以上,,,

哎, this night 的道路還很遠,,,,

BTW,個實力測試,第1名爆分(汗.....
作者: Torchic╳小火雞    時間: 13-2-2012 23:36

點解人地玩到95萬呢...
因為人地已經玩左好耐je 正常既

第二回實力測試 已經係半個鐘頭之前結束左
我趕得切係今日玩晒五首歌 不過今日狀態唔算好好就是了
作者: jimmg12    時間: 13-2-2012 23:40
打橫的確易好多
不過我個人不太想打橫打就是了(原因嘛...自己的堅持吧?
Torchic╳小火雞 發表於 12-2-2012 02:40

今日先知打橫玩易...

之前我仲傻下傻下打直玩= ="
作者: Torchic╳小火雞    時間: 14-2-2012 17:50
今日先知打橫玩易...

之前我仲傻下傻下打直玩= ="
jimmg12 發表於 2012/2/13 23:40

咁你就要睇條片啦

有nico帳號就睇呢度
冇就呢度

呢條片呢
上面就係EXT(正常方向)
左下就係將EXT 逆時針轉90度
右下就係ADV(正常方向)

你睇下"左下"同"右下"有咩分別
雖然EXT係lv10 ADV係lv9
不過將EXT打橫打既話 會同ADV個譜係幾乎一樣
作者: jimmg12    時間: 14-2-2012 17:53
咁你就要睇條片啦

呢條片呢
上面就係EXT(正常方向)
左下就係將EXT 逆時針轉90度
右下就係ADV(正常方向 ...
Torchic╳小火雞 發表於 14-2-2012 17:50

原來係.....我呆了
作者: Torchic╳小火雞    時間: 14-2-2012 18:00
所以我宜家既打法係
大多數時間 左手打下面八格
右下打上面八格
不過堅持企係機前面 唔企機側(原因自己睇#17

利申:EXT目前94萬 實力測試93萬

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlart9cle138www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2