樂古Nakuz

標題: [jubeat saucer] 3月新曲一覽 (bistro saucer沒有新曲) [打印本頁]

作者: Torchic╳小火雞    時間: 25-1-2013 10:08
標題: [jubeat saucer] 3月新曲一覽 (bistro saucer沒有新曲)

3月1日 早上5時開始
到時2月或之前的樂曲可以透過傳導/bistro saucer第四人解禁。

========3月新預設曲 (無需解禁)========
Go To The Top / 倖田來未
No pain, No game / nano
ハートに火をつけて / 9mm Parabellum Bullet
V.I.P / (シド)

========Café de Tran========
Rainbow after snow / 猫叉Master+  (Crevice發售紀念)
Sol Cosine Job 2 / DJ TECHNORCH  (tricoro→)
トリカゴノ鳳凰 / L.E.D. Vs. 幽閉サテライト  (tricoro→)
Proof of the existence / 猫叉Master+  (tricoro→)
Thor's Hammer
/ ユニバーサル度胸兄弟  (tricoro→)
Plan 8 / Ryu☆  (tricoro→)
Confiserie / L.E.D. vs S-C-U  (新曲)
  ※ 以上按解禁順序排列
  上述樂曲解禁方法請按此 或者按此

========3月bistro saucer (先後次序不明) (*)========
※3月bistro saucer沒有新曲

========期間限定曲(いまだけ楽曲) (△)========

────────舊曲復活────────
[25/2~4/3] 陽炎 / 星野奏子 (復活)
[4/3~11/3] Green Green Dance / Mutsuhiko Izumi
[4/3~11/3] 少年リップルズ / 常盤ゆう
[11/3~18/3] electro peaceful / Mr.T
[11/3~18/3] TRUE♥LOVE / jun feat. Schanita
[18/3~25/3] I love マミー / 荒牧陽子
[18/3~25/3] GIGA BREAK / 96
[25/3~1/4] polygon / Sota Fujimori
[25/3~1/4] 流砂の嵐 / 劇団レコード

其他替換樂曲
官網music list:版權曲 原創曲
頂端左方為被換入(復活)的樂曲,頂端右方為即將被換走的樂曲。

註:
△ 前面[?]為解禁日期/解禁方法,
  限期內於jubeat遊玩一次該曲就會永久解禁(已解禁舊曲就無需再解禁)。
 「可傳導」除了可以傳導解禁外,還可以透過bistro saucer解禁。

前面[?]表示bistro saucer的解禁次序,

[0]為初始可供選擇解禁。

作者: 影之輪舞曲    時間: 25-1-2013 10:46

又係super star特權發動(誤
=================
「肥婆飲豆奶」....(忍唔住笑左
點解要將印度口味放入Jubeat呀....
你話放異端者就無問題姐 (咦?
作者: 六神綱    時間: 25-1-2013 13:32
今次又DRUM同DDR的移植曲,之前都有子七同Acorss nightmare.....幾時到Rb或者IIDX呢

近期倒係好多舊的曲....走懷舊風氣(?)

係出懷舊風都唔該出左DAY DREAM先吧!!!(拖

強烈建議出唔少jubeat有的曲的續作~
作者: 影之輪舞曲    時間: 25-1-2013 13:39
Broken同異端者(咦?)移植希望 (敲碗
作者: maxycy    時間: 25-1-2013 15:29
什麼叫「肥婆飲豆奶」
作者: enttyes    時間: 25-1-2013 18:17
回復 5# maxycy

就係字面解既意思
作者: jimmg12    時間: 25-1-2013 19:28
akb歌仲未出現.....
作者: victor609    時間: 25-1-2013 21:48
akb歌仲未出現.....
jimmg12 發表於 25-1-2013 19:28

我要復活HEAVY ROTATION呀~~最好仲有其他AKB新歌
作者: Leaf~A    時間: 25-1-2013 22:04

Chronos
正歌,估唔到呢首會入Jubeat

一禁肥婆飲豆奶條link
大笑左
作者: jimmg12    時間: 25-1-2013 22:50
我要復活HEAVY ROTATION呀~~最好仲有其他AKB新歌
victor609 發表於 25-1-2013 21:48

我想佢出其他akb歌多d lol

HR已經洗腦到....
作者: Torchic╳小火雞    時間: 26-1-2013 00:32
點解要將印度口味放入Jubeat呀....
影之輪舞曲 發表於 2013/1/25 10:46

之前夠有俄羅斯同蘇格蘭
宜家有印度唔出奇

什麼叫「肥婆飲豆奶」
maxycy 發表於 2013/1/25 15:29

你禁入去就明
作者: 79948994    時間: 31-1-2013 20:09
Cosmic Hurricane同snow prism都好有Lv.10既感覺@@
最近好多TAG既歌
作者: Torchic╳小火雞    時間: 31-1-2013 20:59
Cosmic Hurricane同snow prism都好有Lv.10既感覺@@
最近好多TAG既歌
79948994 發表於 2013/1/31 20:09

我都覺
上個月已經一首 今個月仲要兩首
作者: Leaf~A    時間: 31-1-2013 21:22
仲有QMA兩隻歌有冇得用Bistro Saucer開,,聽日都有分曉了,,
作者: Torchic╳小火雞    時間: 31-1-2013 21:42

只知道「用QMA形式去解禁」的方法 就只適用於1月31日或之前
(嚴格來說應該用2月1日的早上之前

所以倒轉來說
這兩首很大機會能用bistro saucer或者傳導去解禁了
不過我偏向頭數鋪先開MATCHING 7-8去等傳導(不想花食材去那兩首身上
作者: Leaf~A    時間: 31-1-2013 22:09

回復 15# Torchic╳小火雞

MATCHING方法聽落都唔錯=]
聽日一於試下

====
岩岩無聊禁下Jubeat官網發現呢個

各位開歌又想慳D錢既朋友仔
黎緊2月每日3 Tunes岩晒你
作者: 六神綱    時間: 31-1-2013 23:25
回復  Torchic╳小火雞

MATCHING方法聽落都唔錯=]
聽日一於試下

====
岩岩無聊禁下Jubeat官網發現呢個

...
Leaf~A 發表於 31-1-2013 22:09

因為我都唔算完全睇得明,求高手翻譯
作者: Torchic╳小火雞    時間: 1-2-2013 04:49

Leaf~A 發表於 2013/1/31 22:09

簡單來說就是
每日的第一鋪 飽食度上昇會有加成

複雜來說
就類似是大夏祭這樣 每日1 set play就會有額外燈籠附送
(不過這次就只需要打一次saucer就好)

換言之你在10日內 每日玩1鋪
會比1日內玩10鋪升得更有效率

只限2月份
作者: kirinx    時間: 1-2-2013 06:48
火雞大超快= =……

我還在西鐵的夢鄉上靜待新歌lv資料
作者: victor609    時間: 1-2-2013 06:50
又無akb歌,亦無saucer原創曲,真係好失望
作者: Torchic╳小火雞    時間: 1-2-2013 06:57

附難度:
lv10 ChronosCosmic HurricaneMirage
lv9 Snow PrismO JIYAFrom Noon Till DawnChronos
lv8 恋閃繚乱ETERNAL BLAZELANA -Answer I-Cosmic Hurricane

lv1 ETERNAL BLAZE
(好感動 到底K社有多久未試過出lv1的BSC譜面

=================================

火雞大超快= =……

我還在西鐵的夢鄉上靜待新歌lv資料
kirinx 發表於 2013/2/1 06:48

因為難得早左起身

又無akb歌,亦無saucer原創曲,真係好失望
victor609 發表於 2013/2/1 06:50

得一首囉
(睇黎「boss曲是原創曲」應該已成一個不明文規定
作者: kirinx    時間: 1-2-2013 08:05

已有snow prism Exc video by 1188*

Qma有得傳?
作者: victor609    時間: 1-2-2013 11:57
附難度:
lv10 Chronos、Cosmic Hurricane、Mirage
lv9 Snow Prism、O JIYA、From Noon Till Dawn、Chronos ...
Torchic╳小火雞 發表於 1-2-2013 06:57

我今朝六點幾睇見唔到有Mirage,所以以為無saucer歌,另外qma兩首可以傳,今日ran中左
作者: Leaf~A    時間: 1-2-2013 19:20

QMA兩曲可以透過Bistro Saucer解禁,亦可以傳導

計埋QMA兩隻
全部都係每3 tunes開1隻
8次開晒歌了
最後打左鋪,天上之果小弟完全中伏了..
咁就$54
又係時間去返每日3 Tunes既日子了..
=========
新個首LANA舊個首野好鬼似
第一時間就聯想起electro peaceful同defense in the major key attack in the minor key
其實有D想知LANA兩首野既歌詞呢..
--------------
各位財力有限既朋友仔緊記每日有一次頭3 Tunes既Bonus啊
最好全部打晒未打過既歌,,務求整碟特盛出黎呢~
作者: Torchic╳小火雞    時間: 1-2-2013 20:33

原來今個月bistro saucer有O JIYA跟Chronos
就是因為慶祝GITADORA稼動

另外下圖說 還有三首新曲將會以「期間限定曲」的形式推出

作者: victor609    時間: 6-2-2013 20:23
唔知點解我覺得JUBEAT近排出既DM舊歌好好聽, 例如ACROSS THE NIGHTMARE同O JIYA, 不過我厭D歌太短, 尤其是ACROSS THE NIGHTMARE, 1分25秒都無, 打呢首好似有D唔抵-.-
作者: Torchic╳小火雞    時間: 6-2-2013 22:08
唔知點解我覺得JUBEAT近排出既DM舊歌好好聽, 例如ACROSS THE NIGHTMARE同O JIYA, 不過我厭D歌太短, 尤其是A ...
victor609 發表於 2013/2/6 20:23

唔知點解d舊歌係特別短

雖然新果隻版權曲From Noon Till Dawn又係好短
作者: victor609    時間: 14-2-2013 20:32

三首新歌都好難呀T__T同埋D新歌又CUT到好短, 紅蓮の焔同Concertino in Blue都係得個1分30令秒, KONAMI可唔可以將D歌整長D呀?

多左首版權歌,Get Off of My Way/MAN WITH A MISSION
作者: Torchic╳小火雞    時間: 18-2-2013 16:46

喔 Get Off of My Way
呢個應該未出 不過已經確定左下個月將會出
下個月既歌我諗都係等下個月既post出左黎先放上去

=====================================

係時候放埋Café de Coral...不,
放Café de Tran上去。
作者: victor609    時間: 18-2-2013 19:28
不是呀, 確實係今日出(看紅框)

EXC片也有了
https://www.youtube.com/watch?v=Ye6xxUG8HKo
作者: Torchic╳小火雞    時間: 19-2-2013 04:00

原來我錯了 還以為要等到下個月
作者: Leaf~A    時間: 21-2-2013 01:36
haha
Cafe de Coral
笑左
作者: Torchic╳小火雞    時間: 21-2-2013 02:18
其實一直也不明白
為何Cafe de Coral要改個這樣子的法文名字(好像是法文?
情況就類似裡面的滑蛋要叫作「北海道滑蛋」
魚柳要說成「南冰洋魚柳」 牛腩飯就說成「乳飼牛坑腩飯」一樣

好了不離題
其實希望這次連動的解禁方法不要太複雜就好
最好就放在bistro saucer一起解(反正還有雪櫃

http://www26.atwiki.jp/jubeat/pages/1098.html
イベント内容・解禁方法は02/16現在不明。
不過wiki這樣子說 我又真的不能放心下來阿
作者: 影之輪舞曲    時間: 27-2-2013 22:16

Cafe de Tran (Jubeat側)
Total有7首(已確認)
情況同LL5 / Append travel差唔多
需要開晒Jubeat側同IIDX側合共12首之後
Confiserie —— L.E.D. vs S-C-U  (新奇組合)
BSC 7、ADV 10、EXT 10
S-C-U果然係隱藏魔王....
作者: Torchic╳小火雞    時間: 28-2-2013 01:11

係7首冇錯 (看來沒有SCU就沒有ADV10?
而且EXT notes是1021  超越了Beastie Starter(1000)

一聽落去
完全聽得出L.E.D.同S-C-U兩邊各自既曲風風格
不過目測難不過SCJ2
[youtube]pmYtOpGf5w4[/youtube]
作者: Leaf~A    時間: 28-2-2013 01:19
係7首冇錯 (看來沒有SCU就沒有ADV10?
而且EXT notes是1021  超越了Beastie Starter(1000)

一聽落去
完全聽 ...
Torchic╳小火雞 發表於 27-2-2013 17:11

想問SCJ2係咩..?

btw其實我病了..
今次我寫Cafe de Tran主要係希望大家唔好燒錢..
考慮好唔好遲幾日先寫個心得..
作者: Torchic╳小火雞    時間: 28-2-2013 01:22
Sol Cosine Job 2

係我立場冇話燒唔燒錢既 始終我同你都係提供解禁資訊而已
老實講呢個應該比大夏祭同LL5冇咁呃錢
作者: Leaf~A    時間: 1-3-2013 11:00

本月復活曲

Are U Ready?
Gravity
こどなの階段
ちょうどいいとこにいたい
PASSPORT
ふりぃ
KUNG-FU MAMA
Starlight Parade
THIS NIGHT (jubeat EDITION)

FRIENDSHIP

新版權曲

Go to the top
No pain, No game
ハートに火をつけて
V.I.P

紅字係小弟愛歌黎-3-
作者: Torchic╳小火雞    時間: 1-3-2013 12:40
本來應該要開個新帖的
不過還是算了 改帖好了
作者: Leaf~A    時間: 2-3-2013 02:28

哈哈
反正冇新曲用Bistro saucer開
咪冇新Post law,,
另外刪除曲已出..

LV10超級愛歌AREA 51被刪了..
知道左個下真係好冇mood

4月刪除曲如下:

版權曲

愛する覚悟
Kiss & Ride
きみはキョンシー RAM RIDER REMIX
元気でやってるのかい?
this storyends
Heart of Gold
MAMORE!!!
MirrorDance
Universe Universe
Real Clothes<Album Mix>

原創曲

eyes
INVISIBLE WORLD
Vanity
ウィリアム・テル序曲
AREA 51
Queen's Paradise
幸せのかたち
Shining Star
Jumping Boogie
Special One
Chance and Dice
Twinkle Wonderland
白鳥の湖
POINT ZERO
Polaris
LUV CAN SAVE U
Ready Go!!

橙色係小弟想練的
紅色係小弟愛歌,,Sosad...
作者: Torchic╳小火雞    時間: 2-3-2013 03:13

換走AREA51
換來的是GIGABREAK

=======================

說起來
今日看到最少有四個人EXC了go to the top (雖然四個人也是不認識的
(雖然真的很容易

=======================

http://p.eagate.573.jp/game/jubeat/saucer/p/request/vote_music_result.html
好了來投票吧 投最想出現的樂曲
每日都可以投一次票

現時領先的很明顯就是Summer Holiday 嗯
作者: Leaf~A    時間: 2-3-2013 03:21
呢個投票系統之前都有的ma?
作者: Torchic╳小火雞    時間: 2-3-2013 03:22
其實我不知道以前有沒有
我剛剛才發現而已
作者: Leaf~A    時間: 2-3-2013 03:30

之前我禁有封信個個制
佢淨係見到而家禁落去之後左面個個的,冇投票系統
而當時係12月既事

個首LV7我都有打過..
雖然小弟EXC唔到- -
但真係好易,個人認為似LV5~6
作者: lll161616    時間: 2-3-2013 05:12
2 great T.T
作者: 六神綱    時間: 2-3-2013 08:02
新嗰幾首版權曲....有D聽落熟口熟面

係咪某D動畫的OP/ED呢?
作者: enttyes    時間: 2-3-2013 12:56
我投左大夏祭..
話說my fd 挽呢首歌果陣..
佢話佢女朋友係佢挽緊果陣唱呢首歌..佢笑到挽唔到LoL
作者: Torchic╳小火雞    時間: 2-3-2013 18:19
新嗰幾首版權曲....有D聽落熟口熟面

係咪某D動畫的OP/ED呢?
六神綱 發表於 2013/3/2 08:02

←四首之前都未聽過

當然我又唔係話睇晒所有動畫既 呢d留返其他人黎補充
作者: 六神綱    時間: 2-3-2013 23:40
我投左大夏祭..
話說my fd 挽呢首歌果陣..
佢話佢女朋友係佢挽緊果陣唱呢首歌..佢笑到挽唔到LoL ...
enttyes 發表於 2-3-2013 12:56

我投左candii,可能覺得jubeat除左candii之外冇其他曲係由SDVX移植過來而感慨的~~~
作者: jimmg12    時間: 3-3-2013 02:09
又......係冇akb歌
作者: bennyyam0614    時間: 3-3-2013 04:35
我投左candii,可能覺得jubeat除左candii之外冇其他曲係由SDVX移植過來而感慨的~~~ ...
六神綱 發表於 2-3-2013 23:40

我投左slang
但投完見到首歌唔係15大我即刻[x]左個視窗佢
作者: Leaf~A    時間: 3-3-2013 10:31
我投ALL MY HEART
TAG既作品而且非常好聽呢

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlart9cle138www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2