打印 上一主題 下一主題
收起左側

[原創] [原創]香港危機!喪屍小說!(第18話)傷風藥=v=

呢個小說愈睇愈好睇~~~
回復 支持 反對

好正wow 呢個小說
快d 出多d 新野
支持
回復 支持 反對

第7話
呀健,呀樂,呀MO,呀琛,子欣已經到報B區,佢地發現B區既防線好強,有好多隊警察守住B區。
呀MO:係裝甲車到訓陣先...。
呀健:好啦...好累。不過開著部收音機聽下先!
特別新聞報告,A區已經變成病毒區,警察A區防線已經全面被攻破。解放軍已經到左香港,
警察張防線退到B區。解防軍會到A區救出生還者,頭先收到報告。A區既香港都市大醫院
發生爆炸...特別新聞報告完畢。
呀琛:頭先有隊飛虎隊入左去嫁WOR...
呀樂:...希望佢地走左出黎。
呀MO:訓陣先啦...。
第二日:,槍聲不斷...完來喪屍開始進攻B區。因為A區同B區係離島區,但係有橋連住呢兩個區。
所以橋有好多美軍,仲係橋果到整左電網,沒任何喪屍走得出A區B區。
警察A:快D加派人手呀!佢地數目好多呀!
警察B:OVER!喪屍數目太多,B1要求支援。
指揮部:OVER!解放軍,請派武裝直升機到B1支援。
解放軍總部:好的!我們令外會派陸軍到B區幫助。
一個鐘後,解放軍到達B區...武裝直升機對喪屍猛然轟炸,喪屍數目仍然好多,解防軍到B區支援之後
B區既形勢改變哂!好似變左鐵區一樣。
呀MO:嘩!好嘈呀...乜事呀...。
呀健:睇下!好多喪屍攻擊B1防線...。
呀樂:我要出去幫手!你地留係裝甲車啦!
呀健:你會番黎?
呀樂:會!自己小心。
呀琛:點算呀!E加B區就比喪屍攻擊緊。如果守唔住...呢到既市民係咁大...。
子欣:......我比你地睇D野,係我係醫院映到既相。
呀健:E...呢張!好似係醫院既停屍間...好多喪屍,你唔驚死嫁?
子欣:記者既工作就係張真相講比市民知!
呀MO:我一直係到諗,會唔會係美國想封鎖消息...。
呀琛:E加封鎖都沒用啦...全球都知道呢件事...。
子欣:希望B區唔會守唔住啦...!
呀MO:不如出去食D野啦,,,。
呀健:話事話...我兩日沒食過野。
子欣:M記啦!E加免費派食物,因為政府比左錢M記。
呀琛:行啦@o@!
佢地食完野之後,留係m記留意住新聞報告。
呀mo:唔知呀樂e加點呢...。
呀健:e呢個咪呀樂..佢真係夠型,佢係b1果到。
呀mo:佢一定好辛苦...24小時守住。
子欣:輪更嫁...。
呀健:我都想幫助b1...
特別新聞報告,中央e加招募自願軍...。如果有意,可以到b區招募區。
呀琛:喂!睇下電視...招募自願軍wor...。
呀健:你地去唔去?
呀mo:唔去啦...好危險>~<
呀琛:我去!
子欣:我要拍低d証據...唔去啦。
呀健:呀琛!行啦!
回復 支持 反對

子欣:我要拍低d証據...唔去啦

要影相
去定唔去= =
回復 支持 反對

原帖由 ★小玉★ 於 6-1-2008 18:21 發表
子欣:我要拍低d証據...唔去啦

要影相
去定唔去= =

唔去...佢會去到b1到映相...唔會做自願軍..!
回復 支持 反對

回復 1# 的帖子

嘩...好驚.,,差d拉屎呀 -.-
回復 支持 反對

嘩...好驚.,,差d拉屎呀 -.-

點解咁講?唔多明!
回復 支持 反對

回復 36# 的帖子

講d野黎聽下- -
係喪屍既話1錟食左啦-v-
重講野比你聽咩
呢個講得好正=0=
我俾佢吹漲左
回復 支持 反對

第8話

招募區現場有好多市民加入自願軍。

招募員:拎張身份証黎過機。
呀健:拿...
呀琛:咁簡單就做到軍人?
招募員:你地要去果邊做體能測試既...。
呀琛:shit...我做憎做呢d...。
呀健:sir!係咪果邊...。
招募員:係,你地只要學點用槍同基本體術(自願軍=雜牌軍...你地要服從我地既命令。
呀健心諗:p你個x...我e加幫國家出力.話我地雜牌軍?
呀琛:行啦...。

訓練區:第一日
呀健:好辛苦呀...。
呀琛:...

訓練區!第二日

田長官:你地係到要選自己既兵種。
呀健:sir!我要做突擊兵.。
田長官:突擊兵係好危險既兵種,你真係好有膽!
呀琛:sir!我要同一等兵呀健一隊,我要做狙擊部隊。
田長官:你地係咪決定左!決定左就去果邊選槍。
呀健:嘩!呢到d槍仲多過醫院果到...我用m4a1...出生入死的戰友...。
呀琛:...見都未見過..!我是但一把就得。

叮叮叮叮叮叮...突然傳來的緊急廣播:所有士兵注意,請到b2區支援。
田長官:聽到啦?快快快!你只要拉下保險制對住d怪物開槍!good luck!
呀健:sir!yes sir!
馬中士:行呀!快d跑去b2,,,果到好多喪屍!快呀!

呀健呀琛到左b2...佢地見到大量喪屍...。解放軍張b2分為有唔同既區!呀健呀琛
守b2(a)。無一個b2(?)區都會有30個軍人!

呀健:開火呀!呀琛!咪呆左係到!
呀琛:呀!!!!!!你地班雜種!
班班班班班...。
大家的無線電響起ver!空軍會支援!大家快d躲入戰壕!
呀健:呀琛你行先啦!我呢邊幫你頂一頂!咁沒易攻破b2(a)既!
申上尉:快!下士!快d用裝甲車上邊既重機。
下士:係!!sir!喪屍數目仲係好多!
申上尉:你入去戰壕先!但係記住,一樣要開火!
申上尉:所有士兵聽住!戰壕入邊有彈藥保給!同埋有兩把固定既重機!
一等兵:sir!空軍黎啦!快d入黎!
呀琛:sir!防線b2(a)有個圍牆比喪屍破壞左呀!!!
申上尉:幹!唔好理我!我去鎖番好佢!
呀健:sir!3分鐘後空軍就會黎到...。
申上尉:班班班(槍聲) 快d呀!鎖住對圍牆就得!一定要鎖得住!,,,dee.得左!shit!空軍...。
10...9...8...7...6...5...4...3...2...1...0
boom...boom...boom!!!空軍既轟炸令到喪屍數量受到控制!但係轟炸令到申上尉受到傷害!
申上尉:!!!呀!!!我隻手呀!
呀健:醫護兵!!!快呀!上尉受左傷呀!
申上尉:...我流左好多血...!.呀...呀...嗎啡...
醫護兵:唔得呀!你會死嫁!你打左好多嗎啡啦!
呀琛:哈哈!又一隻!狙擊部隊真係好正!
狙擊人員:緊係啦!又安全wor!守多5個鐘!我地就可以休息!
申上尉:我唔得嫁啦........呀...(申上尉戰死)
醫護兵:申上尉!申上尉!申上尉!....士兵們!申上尉死左!
回復 支持 反對

無啦啦死左個囧"""
沖破左既防線不應是去鎖番吧
該是找工程人員去重建防線= =+
回復 支持 反對