打印 上一主題 下一主題
收起左側

[原創] 第一次寫喪屍故事..可能唔好...但多多支持....(已更新第五集)

正 唔似果d抄足哂人地果d喪屍小說 i like it @@
作者好有自己ge style @@
回復 支持 反對

樓主都幾h下wo @_@不過都支持 支持!!:lol
回復 支持 反對

第2話似愛情小說多d 囧 覺得有d怪全完冇事發生?
回復 支持 反對

然後...晚上..我地就訓埋同一張床...而且...我是(攬)住佢來訓..
打錯左字tim...

第3話會激d的...
回復 支持 反對

可能會係
“玉女大戰機械人』
正啊a_a

迷之聲{{腦子只有黃色的東西...囧}}
回復 支持 反對

後d你會唔會打埋做愛果d野><?
好想快d睇你下一part
回復 支持 反對

個主角同個女仔sweet 呀.....
支持唷~~好正~~
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

作得十分之好..你係咪用你自己鍾意個個人
泥作呢?
快d出3,4,5,6,7,8,9,10吧
十卜十卜十卜十卜 you!!
回復 支持 反對

因為我去左釣魚...所以早訓左..冇寫..........
sor....魚獲唔掂...失敗........

第二天早上九點...正當我地訓得好甜既時候.........
突然間~~~ 嘭...嘭...嘭.......
連續幾道強大既聲音整醒左我....
然後我立即叫醒了丫宜....
叫了她在房中等我.....
我立刻手執床邊的日本刀....
慢慢的...慢慢的....走出廳中..
幸好...房內還沒被侵入....
我再走到大門前...從眼中看見....
2隻怪物從門口拍打....
好明顯...依2隻怪物....
已經知到左屋入面有食物.....
可惜的是...佢地好似冇智慧咁....
傻傻地咁....一路拍...一路打...
我一直係到等...希望佢地會走.....
一直留守係最後既防線~大門...
古人有個說話...只要夠恆心~鐵柱磨成針..
終於...佢地既努力冇白費....
成功地打破左我屋企既鐵欄....
但係...我冇開心....反而更加驚......
驚比佢地分屍.....驚比佢地食左....
諗到依到...我決定要生存落去...
三小時後....大門開始鬆脫....
我見到咁既情形...第一時間叫左丫宜拿2個campbag...裝好哂d食物...水...武器...
不到三十分鐘...怪物成功打破大門..
直向我地行過來...
我唯有再冒生命危險....衝去同怪物隻抽.....
說時遲...那時快....
當我衝埋去時....攻最近我既一隻先...一道刀光劍影...
怪物既頭直飛大門....係強大既衝擊下...頭爆開了兩邊.....
入面都係一d虫...好核突既虫.....
但當時唔理得咁多.....
殺左第一隻...打算殺第二隻時....我比佢從後面捉住左....
心諗住...我就死啦....估唔到....我既人生咁短....
然後....怪物大叫.....我雙眼含淚...
後來......向後面我發現有一道紫色既血向前噴....
自己冇感痛....我即刻轉身...睇到原來丫宜9左我.....
佢雙手拿另一把日本刀......一下砍左5份4....
而隻怪物立即訓低左....
當佢訓低左時.....我發現原來佢未死...頭仲郁...只係身唔郁......
然後...我當個頭係沙包....拿起日本刀....亂向喪屍頭砍......
一邊嘴叫:想殺我丫啦~~~想殺我丫啦~~~想殺我丫啦~~~
發洩完後....我清醒番....
我地唔知點做好....諗起應該仲有一個安全既地方....就係丫宜屋企...因為...佢屋企未比人...不
......唔係人.....係怪物....佢屋企未比怪物入侵.....
而且....我地未搵到方法...未搵到安全地方時...屋企...仍然係算安全地方....
我雙手拿起2把日本刀...小心翼翼咁行落樓梯..向丫宜屋企進發.....
當差唔多行到既時候.......我地大驚...因為....佢屋企門前有3隻喪屍係到開緊餐....依個時候..
我部電話響起左....3隻喪屍即時發現我地.....向我地行過黎..
我叫丫宜放低d野....自己拿一把刀...同時我比埋我仲響緊既電話佢..
叫佢幫我聽..我去搞掂依3隻野.......

我放低我個背包....雙手都拿了2把刀....衝埋3隻喪屍到同佢死過......
因為之前都有試過同佢地搏鬥....所以知到佢地既弱點......
就係慢..我必須以快打慢.........
衝埋去...佢雙手想捉我...我烏低身..閃開左....再一刀向岩岩攻擊我果隻野既頸部送一刀.....
即刻頭部飛脫....而因為我岩岩閃過....喪屍的反應就係慢...比我殺隻喪屍旁都有一隻...
..當佢未來黎得及轉身時....我已經係出刀....第二隻都殺埋........
同時...第3隻係我後面....我見到佢想後面捉我....
我即時跳前打滾.....起身後再送佢一刀..........
佢都死埋..........

一挑三....我沒諗過....自己係咁勁.....哈哈哈.....殺左三隻後...自己抱著後腦傻笑.......

突然間....丫宜叫我.....
丫宜:丫宗~~丫宗~~
我:咩事???
丫宜:岩岩打黎個個話係你表哥.....佢而家係碼頭....我講左我地而家係邊...佢而家話黎接我地...
我:嘩...好野...有救啦.....
丫宜:佢話佢而家用最快速度過黎.....叫我地去停車場等佢......
我:好..我地而家落...
丫宜:係...

我地用左8~10分鐘去到停車場.....
但非常無奈....從商場中...湧出好多喪屍.....
我一抽三就話得姐...一抽一百..一抽二百...你玩丫???
而家仲差唔多四百幾五百幾隻tim........
好在.....依個時候...我表哥黎到...
我地即刻上車....lock好左車門.....
表哥即刻用最高速度逃離....向佢而家既安全地方駛去...
但係...當去到途中.....發生左一d驚人既事..........

想知係咩???請睇下集啦...
回復 支持 反對