查看: 3323|回復: 42
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[原創] 第一次作 喪屍之攻擊(請支持)(最後一話已出)

回到過去,喪屍之死(上)

人物介紹
我(呀新):國家特工,性格衝動
呀樹:國家特工,呀新既好朋友,有冷靜頭腦
呀星:國家特工,呀樹既最好朋友

在2031年,地球比一班由外太空黎既喪屍侵襲.過左2個月,人類研究到可以殺喪屍既方法,但係喪屍既進化,有一隻喪屍成了喪屍王,發明左時光機,喪屍王同一班喪屍就返到2008年既地球,為左唔比喪屍改變歷史,我,呀樹,呀星就進入時光機,返到2008年.
我:嘩!真係返到2008年=.=
呀樹:唔好禁開心啦,我地有任務在身
呀星:e家冇武器係身,比d喪屍發現就死得啦
我:禁快d搵武器啦
我地黎到賣武器既地方,搵到d普通武器,但係我地無錢係身,買唔起d武器
我:唉~無錢都係無用=.=
呀樹:不如我地去搵d刀.劍啦,呢d武器係垃圾房都有架
我:唉~行啦=.=
當我地去緊垃圾房果時,見到好多喪屍係條街到殺人,吸血.我地上前,想殺哂d喪屍果時
呀星:喂喂喂~我地無冇武器架,你上去想死呀???
我:係喎-.-
呀樹:唔好理禁多啦,我地係特工黎架,一定夠打,而到得個兩隻黎緊炸.
我:禁上去打囉=.=
我話口未完,佢真係上左去k.o左果兩隻喪屍...
我:真係勁=,=
呀星:喂,有把刀呀.
我上前汁左把刀,之後就走左
呀星:搵返架車先,去安全地方到先算啦.
我地去到一個無人住既屋到,搵到一把mp5,m4a1同ak47,不過無彈
我:車~無彈有屎用呀
呀星:禁搵下有冇d刀呀劍呀果d
我地係屋到搵呀搵,搵呀搵,終於搵到一把武士刀,兩把劍,正想休息果時,一聲巨響,有三隻,四隻,五隻,進化左既喪屍入左黎,我地立刻拿武器,做個攻擊陣
我:妖~打鬼呀,禁p多隻進化喪屍
呀樹:唔好理啦,清完場就走,唔係佢地會搵到黎
於是,我地一口氣殺哂d喪屍,突圍成功後,我地走左去警局,入去果一剎那
我地:死得啦~~~~~~
(完)
請看下回,唔知幾點出,希望大家會等

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
邪風仔 + 5 原創內容 加油~

查看全部評分

回復

唔明..在2031年,地球比一班喪屍侵襲.過左2個月,人類已經可以殺喪屍
點解要2個月D人先可以殺喪屍...而且D喪屍WHERE黎..?
回復 支持 反對

沒有因果

怪物何處來

買武器啊,為什麼不偷

啊啊

看來你要改一下吧

不合邏輯啊

還有國家一定有軍人,為什麼要親自出馬[[onion_01]]
回復 支持 反對

過左2個月,人類已經可以殺喪屍
呀樹:唔好理禁多啦,我地學過武術架,會夠打.
我:禁上去打囉=.=
我話口未完,佢真係上左去k.o哂d喪屍..

如果學過武術就可以打死d喪屍點解d人類要搞到2個月先可以殺到d喪屍既-.-[[onion_17]]
回復 支持 反對

始終認為有影片扮演會更好 囧
回復 支持 反對

回復 5# 的帖子

十分同意....[[bao_32]]
回復 支持 反對

第一次作 寫得唔好 唔好見怪 我會努力改善
回復 支持 反對

比少少意見
我(呀新):國家特工,性格衝動
特工經過嚴格挑選 性格衝動絕對做不了特工
還有我之前都有說 如果空手學過武術就可以打死喪屍
那麼在2031科技那麼發達 根本用不上要2個月去研究殺喪屍的方法
還有用不用去到2008年才買槍 身為特工本來就有槍 應該會帶在身 帶了槍來2008年

回復 支持 反對

mp5用9x19mm

m4a1用5.56x45mm

ak47用7.62x39mm

香港ak47何處來

[[onion_56]] 你又沒有因果了

為什麼在屋裡會有這麼多槍

香港買槍已經不是一件容易的事

還有mp5有很多種啊

你要寫一個好故事,先要有因果和做一點資料搜集

因為什麼,結果怎樣
回復 支持 反對