打印 上一主題 下一主題
收起左側

[原創] 第一次作 喪屍之攻擊(請支持)(最後一話已出)

其實我也不太清楚

可是rainbow six時代時,rainbow six這遊戲有40多種槍啊

我想他們制做遊戲的公司,只要買了一次就不用再買[[onion_57]]

火線的制作公司可能沒有資金和強大的後台,所以不買吧了[[onion_48]]
回復 支持 反對

回到過去,喪屍之死(下)

上回說到我聽到了拍拍拍的聲音

呀情:上車吧!
我地上左車後,我回頭看看,沒有喪屍
我(心諗):禁岩岩d聲係咩?
我再回頭看看,呆了十多秒
呀星:做咩?
我:你看看!!!
呀星h my god,呀情開快d.
呀情why?
呀星:喪屍王黎緊
呀情:下......我見唔到佢
我:佢去左右邊呀
我地去到隧道果時,沒有事,到了中間,發現好多喪屍,回頭看,喪屍王來了,我地既死期都來了
呀情:沒油!
我:禁點?同佢死過,太多人,返轉頭?,喪屍王係到
呀樹:呀情比槍呀星,呀新同我!!!我有方法!!!
我地下車了,同時,d喪屍向我地跑過黎,我地立刻開火,混亂中,我比喪屍咬了一口.
我:我比喪屍咬左呀,唔等得架啦,唔係我都變喪屍,你地快d走,呀情,比手榴彈我.
呀情:得5個,夠5夠用
k~你去向出口走,唔好返轉頭
呀星:禁你點?
我:我自己黎同佢打,我有方法
呀星:唔好死係入面!!!!!!!!!
我見佢地差唔多到出口果時,我用ak47向喪屍王個頭亂射,之後我係我附近放左2個手榴彈,放好後,我跑到出口,放多2個手榴彈,當然,4個手榴彈都冇拉走針,之後我用最後一個手榴彈,拉針,踢去中間,車附近,隧道立刻爆炸.......
我睇住隻喪屍王比d炸彈炸到飛走左......我用最後一口氣跑左出去,我頓時覺得自己重左好多,身體開始變灰,我想我開始變喪屍了,我睇到呀星佢地返左黎.
呀星:你有冇事呀!!!
我:差唔多玩完了
呀情:你唔好死呀(哭着說)
我:快..d...殺左...我.....啦...唔係我.....都...會變.....喪屍....架
呀情:唔好呀,唔好呀..........
我跪左係到,叫呀樹
我:呀樹,殺.....左我,唔殺.....我你都....知....會發生.....咩事
呀樹:我會永遠掛住你....
我開始變成喪屍了,我站了起來,不過冇力去殺,咬佢地....突然,我發覺我頭上有個小洞,之後躺左係地下,我覺得身體輕了...
我要死了,我不知喪屍們死了沒有,我不知喪屍王是不是死了,不過我知到我自己要死了
我要....離開了.....大家......我走了.....我死了.....
(完)

回復 支持 反對

[[onion_77]] 看死人的中文
回復 支持 反對

2個字.....難尾
回復 支持 反對

我好像教過你想了結局再寫[[onion_77]]
回復 支持 反對

原帖由 rainbow923 於 9-4-2008 21:56 發表
我好像教過你想了結局再寫[[onion_77]]

我記得有一個外國著名的作家說過,
如果要一個故事好就不好想太多事件的發展,結局等等未寫的野,
因為咁會大大減小左你的創作能力,但當然要有準備同復閱........
回復 支持 反對

其實各有各好啊

想好了結局再寫,就不會讓劇情令到有一個不滿意的結局[[onion_43]]
回復 支持 反對

我的結局就係主角會死=,="
比人炸到飛起既喪屍王都會死!!!
這是我自己作的結局,不是難尾

回復 支持 反對

咁都叫喪屍王-.-
回復 支持 反對

雖則是第一次作,但也差得太離譜了吧(言詞有點過分,我向你先道歉)

首先故事內容短,只有三集,令到故事的情節無法說清楚(我相信三集夾埋都未必夠1000字)

其次就係各位都見到既邏輯問題,2031年既科技居然同2008年一樣,而且搭時光機唔比帶武器,咩道理?比得任務你去做,而且係公認既一級危險任務,明知係去送死仲比佢地去?唔誧2031年既人既常識低到咁?你要記住,係你自己set個時間係2031年,做既野就要似返2031年(起碼唔好同2008年一樣),如果你話2020年,發明既時光機唔比帶武器我都可以接受,始終2020年發明既時光機有可能未夠好,老實講,唔比帶武器呢項令我覺得你係為左應酬其他人既回覆而寫囉
回復 支持 反對