打印 上一主題 下一主題
收起左側

[原創] [原創]------喪屍們!來吧!!"___朋友,再見了----不喜請走

要告訴他可改善之處就要批評

難道不說他有什麼錯處他就會知錯嗎

還有我只是說他的中文不好而已

還有叫我收那位小朋友你想我收什麼

收錢好嗎[[onion_55]]
回復 支持 反對

還有在罵我這人,我想你的是攻擊語言吧

我再說一次,我沒有出言攻擊他

這只是說一說可改善之處,我想你只是為罵而罵的人吧

你根本不懂尊重人啊

而每個作者也會得到批評,而批評一定是有攻擊力

還有我巴巴已經死了,我不是龜

你想你這人最好早點閉嘴好了

作者還沒罵我,你就罵我了,我認為你太激動了
回復 支持 反對

原帖由 XDD]]]* 於 16-4-2008 20:40 發表
是原創還是轉貼?

那裡已經標明了是原創=]
回復 支持 反對

9.
死灰復燃
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
喬:Shit!
進:快拿起槍吧!
呯呯呯呯呯...................
老頭:咬了我一下.....
春:...老頭..老頭....快點起來吧...
影:死老頭!!回二樓吧!!!
斗:可惡啊....!!!!!!!拿起手槍!!!呯呯呯呯呯
真是戰雲密佈.....
斗:看!!這裡很多活死人....
老頭:我快不行了....殺了我吧!
影:不可以!
老頭: (激動)殺了我吧!!!!
影:....(哭)不可以.....
老頭: (大叫)啊!!!....我很痛啊...快殺了我吧!!!!!!!!!!
喬拿起機槍
呯......................................................................
喬: (哭泣)臭老頭.....再見了.....
...........
影:......喬....你幹什麼................
喬:....快走吧..走到美國更好......
春: {拿起槍}.....向活死人開槍!!!!!
活死人:啊!!!啊!!!
之後有一隊美國槍兵走過來!!!!
呯呯呯,,,轟轟轟轟轟...................
影:幹什麼!!!

10章....步步為.....死!!
回復 支持 反對

不錯不錯"加油吧"
回復 支持 反對

原帖由 player123456789 於 19-4-2008 11:14 發表

這位大哥說得好,本來我都想鬧他,但我無膽......[[onion_44]]

要罵就罵..
驚佢副眼鏡掉死你?
嘴炮我見得多= =
咁多道理既嘴炮我未見過= =
句句都廢話咁..
佢係咁堅既就唔洗係到同你係樂古嘴炮啦-3-v
佢講得岩既..
收錢唔錯..
佢肯比我都未必肯收= =
臭架= =v
反正要引起罵戰係佢引起先-3-
要嘈就嘈..
我實幫樓主
或掂樂古而家都係官官相衛既地方
話唔定人地有管理員幫呢..
都唔明點解一開始sky-c要同第二個壇合體..
搞到d自以為是既死機龜過哂黎..
谷鬼氣= =

仲有..要人地尊重你..先要尊重人地
說話既時候語氣或者文字好重要
我唔覺得我要尊重你
因為先你無尊重作者
第一 樓主唔想你入黎
第二 你批評既時候打擊人地自信心就叫做嘲笑
       無錯 作得出黎就預左比人批評 但係你個d好似叫評擊
第三 我唔覺得你似係批評 眨人提高自己 呢d技巧我都識
第四 你"巴巴"死左係咩意思 巴巴是什麼? 雙層巴?巴巴?
       枉你抬到自己咁高,仲話中文能力好
第五 講人地差既地方係好 但首先自己都要做好
       你作品都唔係完美 而你都未到可以批評既級數
第六 點解我會稱你做小朋友 因為你係我眼中係一個好白痴好幼稚既一個人
       當然 思想上姐 行為我唔知 你係咪龜我都唔知 未見過 不過 大家都心知肚明
第七 面就人地比 架就自己掉 叫你照鏡係因為 你唔識寫個醜字
第八 呢到批評姐係=引起罵戰 唔想引起罵戰個d叫交流
第九 你呢d做唔到交流又想比意見既 等你讀多兩年書 會考合格到先同我講意見兩個字
第十 點解我要罵你 一句講哂 因為你手賤=]

回復 支持 反對

你說你有寫過一點文章啊

請問你寫過一點文章又關這事件有什麼事

我只有給作者一點意見

還有嚕,我給作者一點意見關你什麼事

是你無情無故在罵我而已

我媽生我出來不是給人罵的,你媽生你出來叫你胡亂罵人嗎,還有我不是你的出氣袋

如果你不說,我還以為是作者叫你來罵我啊

好像你這樣的人我真的見識得多了

你再不閉嘴我就罵你

好明顯是你先罵我,好明顯我沒有跟你罵戰

還大膽說是我挑起罵戰,你懂幼稚這兩個字怎樣寫嗎
回復 支持 反對

兩位先降一下溫好嗎?
從頭到尾樓主好像都沒出過聲(話說他沒回應我的問題喔?
反正作一篇小說,故事,什麼也好
只要是一篇作品,就要預計遭受任何人的支持,鼓勵,批評等等
人家怎樣評是人家的事,問題是作者有沒有接受
依我看來,兩位在此勞心勞力的吵
樓主依然是沒半點進步呢?(看故事跟文筆便已一清二楚
所以我說啊,大家就不要吵啦,就像他標題一樣----不喜請走吧
反正自己會有些沒用腦的人回覆什麼"好看^^加油",,"支持你!!"之類的垃圾回覆吧?
最後加一句:禍不及妻兒(這
回復 支持 反對

原帖由 師傅 於 21-4-2008 06:52 發表
兩位先降一下溫好嗎?
從頭到尾樓主好像都沒出過聲(話說他沒回應我的問題喔?
反正作一篇小說,故事,什麼也好
只要是一篇作品,就要預計遭受任何人的支持,鼓勵,批評等等
人家怎樣評是人家的事,問題是作者有沒有接受
...

曾經回過
只係唔見左咁解=]
仲有..
作得好唔好唔係問題
最大問題係我覺得佢唔係批評咁簡單囉
有時d野唔做出面唔等於無囉
我呀媽生我出黎唔係為左罵人咁簡單= =
仲叫我做人正義d..
罵d人面獸心既人囉..
虛有其表既人注定會比人吉穿佢既黑面目架啦..
好似佢d咁既人..我唔罵佢都大把人罵啦
d人係廢事係到嘈到出哂面咁解姐
我係睇唔過眼樓主比佢係咁煩煩煩
進唔進步唔係在於人地批唔批評
係在於自己既中文能力 思考能力
批評係會些少令人進步
但主要唔係批評囉
不過..某人既批評我覺得佢會令樓主唔會進步
反而會退步我先出聲叫佢收下把臭口姐
大把人唔出聲都係咁諗架啦
曾經都有幾個樓出過聲話一樣諗法架wo
我就係想引起罵戰 罵走呢d臭口=]
就算版主黎到我都一樣係咁講=]

而且佢都無正面回答過我所講既野..
證明佢自己都身有屎..
邊個岩邊個錯
心知啦
表面證據係我唔岩又點
至少我覺得良心對得住自己a__a
罵人罵得岩真係好開心架a__a
由其d身有屎 扮正義 九唔答八既人a__a

回復 支持 反對

不要嘈吧= ="....本小弟只是無聊一作!頭銜一早說了不喜請走=]..
囧orz....不要嘈吧...嘈只會扣樂點..
回復 支持 反對