打印 上一主題 下一主題
收起左側

公告:大家講記住靚仔有型(1p)e個人

關閉 [複製鏈接]
原帖由 chun789chun 於 20-5-2008 09:47 發表
成件事係邊個唔清楚?

我re左唔少既野, 當中有好多野都不斷重覆重申,
好似"我唔知對面4個係識" "我冇賴到土火 唔信可以算" 等等

但, 似乎 呀東兄你好似望都冇望到啵?
係你既短暫記憶出現問題, 定係你既閱讀有 ...

假使你冇賴土火,你都有話過薩拉森,之前你自己都認過,始終你都係覺得人地唔多識玩好先至搞到你輸:lol 照你咁講唔通你覺得個場最識玩係你??玩日本仔???假使你冇賴到土火,你#20都有話過薩拉森唔識玩,個重點係你始終都係賴人唔多識玩先至輸,人地都係打機咁樣比你話法仲有咩心情玩,唔怪得d新手越黎越少,話人天真不如話下你自己先,你自己連陣腳都未打好就學人3打4講偉論:lol

我發現你都幾識將d野倒轉黎講
3打4果場你已經同我交過手,你就話你未同我交過手,難道你短暫記憶出現問題唔記得左我用法蘭克:lol0,我fd4p維京打日本都算同你交過手啦掛,同埋我跟本冇必要針對一個唔識既人,唔諗下點解我同過咁多人玩淨係要針對你,就算要針對都係針對你呢d扮哂勁既人,仲有既你自己無啦啦要我搵返d舊事黎講,仲有你自己係#20都識講,我唔可以評價你,同樣道理,你都冇資格批評你d同盟,我而家批評你,你自己都接受唔到,同樣道理,你話批評同盟唔識玩,人地一樣唔好受,3打4輸係正常,冇人玩兵堡好似你咁顛玩3打4要贏^^

仲有個Price佢講得最多野既#19#26不見得佢幫住我
#41我估佢係忍唔住你d偉論先至爆出黎話要同你玩姐,你有咩資格話人地小丑,唔係幫住你果d人就係小丑,天真???
你話3打4我地咁串?仲要用埋d咁既文明3打4?姐係串我地29咁話啦wo??29先至會比人3打4(一係就文明剋得好勁)話人天真我覺得你仲天真
回復 支持 反對

原帖由 長勝棋王 於 20-5-2008 00:07 發表
我真係唔清楚成件事呀,所以我一句都冇講過埸兵堡

我講ge只係睇你地ge辯論方式,咁都唔得呀?

我d辯論方式......一向都好差
做個總結
條友話如果唔係同盟唔識玩就可以3打4我地:lol
回復 支持 反對

你代我發言? 算係咩總結?

終於講說話似樣d.
講野講重點就得, 廢話唔需要講禁多.
"人地都係打機咁樣比你話法仲有咩心情玩,唔怪得d新手越黎越少,話人天真不如話下你自己先,你自己連陣腳都未打好就學人3打4講偉論" 成句根本可以del. 仲有大把.

不單止係我話薩唔多識玩, 你既同盟同土火都係咁講.
但 每個人都係一句起兩句止.
簡單"向你"講出5p唔多識玩,
並無辱罵之意.

何為連陣腳都未打好? 3v4唔需要偉論, 更不需要偉人神人.

果次既文明 只要你地4個任何1個係新手, 我果邊都有好大機會贏.
即使你地全部識玩(一般樂古場上好少機會遇到全部識打)
都有值得打落去既場方,
呢個就係我所講既可玩性.

3打4果場, 我叫同你交過手? 咁就好笑o勒
客觀環境, 5p唔多識玩(用薩每次出兵不超過半隊), 我俾你地全攻+封灘
咁既情況下 都叫交手...我真係orz

維京同我打 交過手又如何? 佢同我1on1? 還是合兵打?

你要針對我並非無必要,你自己已經講出左-> 係你認為我扮勁, 所以先針對
這是下意識的問題.
否則, 你d 同盟話果場3v4, 3可贏, 你點解唔話埋佢地呢?

另外, 你講得岩, 我同你都冇資格批評人
所以 無論係1p4p我同土火, 都只係指出"5p唔多識玩" 呢個客觀事實.
一句起兩句止, 並無加上個人情緒.
只有你將客觀既事加上你既主觀感覺
而誤以為我地批評緊佢.
這是因為你缺乏實事求事既態度.

果次既文明未至於73

至於Price係唔係去遊樂場做開小丑我就真係唔知喇.
所以我先話我當佢係小丑.
我已經解釋過點解當佢係小丑.
"同都未同我打過就技術前技術後, 真係唔知佢睇人定睇技術."
而小豪, 我話佢天真, 係講佢既策略.

晒精神. 廢話一大篇.
睇你講左禁多你既想法, 有理據去支持既寥寥可數.
嘈落去都晒時間.
講野又要重覆, 又唔睇清楚我講過既講.
提完又提, 解釋左又要當冇講過.
講落去都晒我時間.
回復 支持 反對

其實睇既都好晒精神同時間= ="
=====================

八個字吧
講多無謂打最實際

一場分唔到邊個勁邊個廢
你地自組兩team人打幾場咪知咩事囉其實=]

用不著係度討論咁耐= ="

蒙波法維  打  土日薩...
雖然呢場我始終都係覺得法如果識控打係冇得打

不過你如果都覺得有得贏  我係欣賞chun先生既凡事有可能精神
我都試過蒙古封哥德
單塞封條頓
(雖然我冥域人玩開冥域場個樣差好遠)

但總覺得凡事有可能  才是做人最重要既方式=]

又用不著分開兩派人既
始終兩邊都有理據
東先生所講既現實打法係不無道理
4打3  3果邊真係要搞盡腦汁來打.

不過蒙波圍土  維打日  法打薩  呢種單對單打法真的.....
坦白說  不可行= ="

蒙唔可以單入土  要等波斯盾  土都出左一至兩隊去日本附近了( 都算係儲緊兵  搵日本盾而已)
唔好當佢地冇出過黎單封單
維京係冇可能單封日本的.因為土一定走到一兩隊出黎
咁變相  蒙波封土?  薩都出埋黎了= ="

你當佢係一個經濟系統會貼切d
唔好下下都當佢冇流動資金你lock佢既戶口
佢只要出黎就已經有liquidity.   你就唔叫lock左佢戶口
lock戶口用意係佢係冇cash既時候你lock佢就出唔到黎
但你波斯打算幾點鐘先lock土既account?  = ="

4果邊所提出打法有待驗證- -"

但3果邊所謂日薩合兵
亦有待驗值.
別忘了法克控打蒙古後面控打加維京左右走的威力= ="
同埋你當心人地唔係玩封  
一家企日薩交界截你合兵路數

不過你冇錯.  係要合兵  土儲
夠數直入人地爆堡係唯一打法.
不過.
諗埋人地啊- -"
人地唔會咁蠢城內冇兵俾你殺入去= ="
因為人地有蒙有維
你土行得慢好易知你想點= ="

只是普通紙上談兵only
其實可以當我無到= =

(俾我做4我就圍日先= ="  波斯靠土果邊 ps. 因為日本封後土火唔夠薑攻人.波斯可棄城去日本門口  法克靠薩果邊  蒙古留一至兩隊  夠數就入= =)

p.s  就算你一換一  土薩攻一家(如果你識一換一好醒目的了囧)  好似捉棋咁咋嘛.  各失一子  雖然如果打波斯先  一邊失車一邊失炮
但仲head緊你一子啊=]
(不過土這樣就可以搏守和=] .  所以第一大關鍵係法克  第二大關鍵係波斯既防衛力)

感恩留字.

回復 支持 反對

原帖由 chun789chun 於 20-5-2008 04:31 發表
你代我發言? 算係咩總結?

終於講說話似樣d.
講野講重點就得, 廢話唔需要講禁多.
"人地都係打機咁樣比你話法仲有咩心情玩,唔怪得d新手越黎越少,話人天真不如話下你自己先,你自己連陣腳都未打好就學人3打4講偉論" ...

你講左咁耐
我都未聽過你d戰術
不如你講下你d點樣3打4,我好想聽下你d戰術[[onion_57]]
回復 支持 反對

樓上  佢有少少透露的  係日薩合兵之類..

plz see #54 also =]

=========================
請容我扯扯個話題  sor.

chun先生應該係中六  12點幾食完飯返學吧=]?

回復 支持 反對

原帖由 感恩 於 20-5-2008 13:23 發表
樓上  佢有少少透露的  係日薩合兵之類..

plz see #54 also =]

=========================
請容我扯扯個話題  sor.

chun先生應該係中六  12點幾食完飯返學吧=]?

講返果場
一開波,日本+薩拉森衝哂去4p維京度
而12去哂3p玩合兵,救4p
不過唔知點解,我見到日本呢位神手好似就連維京都搞唔掂
之後我地1234p合哂兵咁玩個,之後衝哂去6p門口度;lol講到呢度其實已經大局已定
感恩我同你講,我同佢玩果場,比你想象中易打幾倍,要贏佢真係冇咩難度
講真同佢玩果場已經超hea,仲有個戰象都係hea到爆,真玩我完全唔知佢有咩資格3打4
淨係睇佢玩法都已經覺得佢有問題,都唔知點解日薩會去維京,完全冇諗過8p土耳其補兵問題
回復 支持 反對

[quote]原帖由
回復 支持 反對

原帖由 ~強~ 於 20-5-2008 14:12 發表
算啦
咪再同個傻佬派膠
條友輸左比你但口氣竟然仲大過你,你真係要檢討一下
兵堡3打4[[onion_59]]

3打4唔係唔得
大把人試過,有1個哥3打4弓好多人都得
不過睇返果場文明,要3打4既人應該要自量一下先囉,唔係比人笑死
回復 支持 反對

原帖由 感恩 於 20-5-2008 12:54 發表
其實睇既都好晒精神同時間= ="
=====================

八個字吧
講多無謂打最實際

一場分唔到邊個勁邊個廢
你地自組兩team人打幾場咪知咩事囉其實=]

用不著係度討論咁耐= ="

蒙波法維  打  土日薩... ...

講返果場
一開波,日本+薩拉森衝哂去4p維京度
而12去哂3p玩合兵,救4p
不過唔知點解,我見到日本呢位神手好似就連維京都搞唔掂
之後我地1234p合哂兵咁玩個,之後衝哂去6p門口度;lol講到呢度其實已經大局已定
攻你地又得封你地又得,你認為5p比4個國家圍攻有得守咩?果時佢得1批薩兵咋,倒不如話你自己救人不力

仲有,你又知唔知我d同盟暗中講你d咩,佢地話你d實力跟本冇可能3打4,只不過費事串到你出面冇同你講
3打的確可贏不過至少要有揚揚程度,就算有都難贏,薩拉森要玩到超神境介,不過...你d實力有揚揚一半已經好好
你仲話果次文明只要你地4個任何1個係新手,你果邊都有好大機會贏.
但我想同你講我地已經玩得好hea,特別係法國同戰象,所以我話你地想贏真係冇咩可能,同你3打4跟本就係無聊白痴
你就以為自己守到第一下攻勢就好勁??主要都係靠8p咋,我記得你地個邊仲有人話8p廢

你自己都識講如果有新手你可以3打4,但你係要我地同你3打4仲話贏硬,係咪姐係串緊我地新手????
仲有你所講既可玩性,已經倍你玩足全場冇話ag,但係你有冇諗過你之後個d偉論,又話人唔識玩,又咩又性跟本就冇自量一下
回復 支持 反對