查看: 1329|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[原創] 山上有鬼!

呢d事全部都係我朋友經歷過的~~~

話說我朋友甲同埋佢幾個朋友乙丙丁中年一齊上左山到玩 佢地要上山就要行一條長長斜坡 一路行一路有講有笑 上到斜坡頂個時 佢地見到眼前有一間廢屋同埋屋附近有個小型停車位 已經有一部車停泊左係到 跟著佢地望一望右邊 見到一位老伯係到 佢地都係到估個老伯上到山到做咩呢!? 佢地都唔知 跟著佢地就慢慢行 突然~ 有一陣剌骨的風吹過 佢地就開始驚 佢地就回望老伯個位置 見到個老伯向著個停車位到行入去 佢地覺得唔對路 所以就跑落山 因為佢地上個座山係上過報紙的十大猛鬼地方之一 所以佢地想證實一下 點知中招! 跟著佢地去左個公園坐 講返岩岩老伯件事 佢地講個老伯一定係鬼 因為停車位後面係牆黎 跟本無路走 .
又係個日 佢地去左個公園坐 當時係無落雨 公園d地下係咪好似地毯咁 我都唔色講 跟著佢就企左係個似地毯上 突然佢一企地毯 地毯無啦啦彈左d水係佢隻腳到 朋友甲就摸下個似地毯係咪濕 結果唔係濕 係乾 佢係到諗唔知係唔係岩岩中左招見到鬼 e加就咁邪

呢件事真人真事 事件發生包門某坐山上 重複(係我朋友經歷的) 我聽起黎就唔係好驚 有d假 但如果我去我可能驚到走

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
邪風仔 + 5 原創內容

查看全部評分

回復

_

冇人回既?似地毯戈塊野中間有空位嘛入左水唔係咁出奇[[bao_36]]
回復 支持 反對

但係似地毯個d野貼得好埋 一d空位都無wow[[bao_35]]

多謝你回[[bao_36]]
回復 支持 反對

咁邪[[onion_75]]
你朋友真係唔好彩
我想問下你
咩係包門呀??
回復 支持 反對

樓主.你地下次真係吾好玩埋呢d野啦
隨時冇命架
回復 支持 反對

其實有少少唔係幾明
回復 支持 反對

公園d地下個d地毯 小小 濕左係摸唔到的
你唔信可以去做下cc (小心俾人知道 告你@@)
回復 支持 反對

某山= =? 點解唔講得名-.-?
回復 支持 反對

最緊要正字!!
那個「包門」...應該是指「屯門」吧
回復 支持 反對

原帖由 kelever 於 18-7-2008 14:49 發表
咁邪[[onion_75]]
你朋友真係唔好彩
我想問下你
咩係包門呀??

SORRY 我打錯字都唔知tim
多謝你提醒
係屯門先岩   thank you
回復 支持 反對