打印 上一主題 下一主題
收起左側

(求教!!)破拜仔性騎一問

回復 8# 的帖子

咁即係建議上城堡爆左2,3個tc, 之後再有石頭先起城堡?
回復 支持 反對

回復 11# 的帖子

我另外想知, 同數量既駱駝仔(駱駝打馬記得好似係有加成)打剛上城既性騎士係埋有得贏?
回復 支持 反對

重裝駱駝仔 vs 精銳聖騎士 (1 vs 1)

result:
重裝駱駝仔 死
精銳聖騎士 剩94血

駱駝仔對聖騎士加成唔多
回復 支持 反對

原帖由 waterrr 於 15-9-2008 05:44 發表
咁即係建議上城堡爆左2,3個tc, 之後再有石頭先起城堡?

我個人係咁打..

不過如果你上城起左2,3個tc,而你又壓住人黎打,大可以繼續爆村爆經.

如果你比人頂住左,而家又冇咁快打到過去..建議你龜番十幾隻長槍[[人地攻過黎通常都係騎士..]]

繼續爆經,上帝之後再打過....
回復 支持 反對

原帖由 waterrr 於 15-9-2008 05:48 發表
我另外想知, 同數量既駱駝仔(駱駝打馬記得好似係有加成)打剛上城既性騎士係埋有得贏?

騎駝打馬係有加成,但係要注意無論重裝定係普通駱駝,打聖騎都係無加成.

駱駝騎兵       攻擊 騎兵系+10 (對拜占庭聖騎兵
回復 支持 反對

聖騎有對抗克騎系既能力,12  精聖騎係16
所以重駝既+18  係對聖騎有加到既 不過一係6一係2
只不過無補於事。
樓主,都係出騎士啦  佢要用城出  你用馬房出 你點都多過佢掛。
回復 支持 反對

回復 16# 的帖子

長槍兵        攻擊 拜占庭聖騎兵+3(對精銳拜占庭聖騎兵不會有加成)
重裝長槍兵      攻擊 拜占庭聖騎兵+10 精銳拜占庭聖騎兵+6
戟兵         攻擊 拜占庭聖騎兵+20 精銳拜占庭聖騎兵+16
駱駝騎兵       攻擊 騎兵系+10 (對拜占庭聖騎兵
回復 支持 反對

如果聖騎 升左 精銳同後勤之後 同等數量ge聖騎都win到同等數量ge遊俠(法國也不例外),因為聖騎招範圍效果係群戰戈陣好有用。
你防你fd d聖騎 你可以用弓騎 聖騎對弓ge防禦能力比騎士底,用弓騎殺佢地好easy 你可以用拉ge方法殺佢地,你用匈奴吧,匈奴d弓騎好平
回復 支持 反對

在雙方不控兵的情況下,
40全研精拜打40全研法遊,法遊勝,
80打80都係法贏。
就算係打180血既遊俠,精拜照輸。
不過你講到話用弓騎拉打,當然係最好啦。
回復 支持 反對

原帖由 eliot0124 於 16-9-2008 20:48 發表
在雙方不控兵的情況下,
40全研精拜打40全研法遊,法遊勝,
80打80都係法贏。
就算係打180血既遊俠,精拜照輸。
不過你講到話用弓騎拉打,當然係最好啦。

你玩帝國同人打戈陣 難度不會控兵嗎?? 只係要用聖騎點下人地其中一隻遊俠就ok囉 而且數量越多ge聖騎 招範圍效果更威力更大
再加上 如果用左巡邏之後再打 威力更強o

回復 支持 反對