打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 原來SF係最廢既SS機

關閉 [複製鏈接]

回復 640# keithho1219

上面個D係專登囉~.~
我只係用你post D 野...
而家你就話番自己

'如果真係要比較機體強弱
就緊係拎冇oc黎比
,
但我根本就唔係比較緊機體強弱
又洗咩理有冇oc過'

^^^^^^^^^^^
[重有我真係好懷疑你知唔知咩叫比較?
無oc自由打oc6 3血+9防fazz又或者打下oc6全攻s獨角獸]
個用'當你試過用無oc自由打oc6 3血+9防fazz又或者打下oc6全攻s獨角獸'先
好明顯句子結構相同
你話我比較咁你都比較緊機體強弱
又何來'如果真係要比較機體強弱
就緊係拎冇oc黎比'

你一開始用oc6 FAZZ& 獨角獸來比較無oc自由
又何來'如果真係要比較機體強弱
就緊係拎冇oc黎比'

你覺得oc fazz s獨角獸同冇oc自由機就係同一樣,都係s級機,e個只係你個人想法

5理D機
你問下人兩部同屬性同rank但一個oc6一個無oc叫5叫同級先la

個用oc6 FAZZ& 獨角獸比自由先就邊個有問題
回復 支持 反對

只能說樓主係搞屎棍高手
回復 支持 反對

突自係SD入面係垃圾,係套戲係變態!!
回復 支持 反對

回復  keithho1219

上面個D係專登囉~.~
我只係用你post D 野...
而家你就話番自己

'如果真係要比較機 ...
nelsonleung917 發表於 9-8-2011 08:11

當你試過用無oc自由打oc6 3血+9防fazz又或者打下oc6全攻s獨角獸
E句係指緊情況,用e個例子推翻技術大於機體e點,而並不是比較機體
所以你話你一開始用oc6 FAZZ& 獨角獸來比較無oc自由喎
就不成立了

邊個用'當你試過用無oc自由打oc6 3血+9防fazz又或者打下oc6全攻s獨角獸'先
以我所知,e句當你試過用無oc自由打oc6 3血+9防fazz又或者打下oc6全攻s獨角獸'
係我用黎推翻技術大於機體e點的例子的一部份
而你就只係引用我用過ge例子,用黎証明我係度比較緊機體
我又係真唔明你問我邊個用先有咩作用

你話我比較咁你都比較緊機體強弱
我有話過你d回覆係比較緊機體咩?我又真係唔明,我話你d回覆係比較緊機體又有咩作用

你覺得oc fazz s獨角獸同冇oc自由機就係同一樣,都係s級機,e個只係你個人想
我係基於3部機都係s級機先話同級
我問你oc左的s級機,會變咩級?
oc後六圍數字上升,但佢個級數仍然係s
就算係個人想法都係有根有據
而且有不同睇法好正常,所以講黎都冇用
問題在於,你用oc左的s機與無oc的s機不是同級黎
話我認為oc左的s機與無oc的s機是同級這個想法是不正確
一個觀點與角度的問題,你有咩可能分別對與錯?
回復 支持 反對

說好的100場會戰呢?
回復 支持 反對

本來想合
但....考慮下
回復 支持 反對

朱朱上左鏡 0.0
回復 支持 反對

sf其實都唔錯
回復 支持 反對