查看: 12238|回復: 64
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[REFLEC BEAT] [IIDX, RB] BEMANI(超騙錢)連動曲活動 - Lincle Link 第五彈

關閉 [複製鏈接]

Lincle Link 第五彈
beatmamiaIIDX x REFLECBEAT
每側又多五曲交互移植,
連同第一彈和HAERETICUS,每邊合共13首。

※ 活動於 IIDX20 tricoro 與 RB colette 仍然進行中

左方的就是IIDX的五首新移植曲,全部來自RB,
當中包括Castle on the moonTITANS RETURNquaver等等的樂曲。

右方的就是RB的五首新移植曲,當然是來自IIDX的,
包括了LL第三彈時的焦點boss曲天空の夜明け,還有那碟到要命的灼熱

另外,
假若大家還未解禁Lincle Link第一彈的樂曲,(不論是IIDX側還是RB側)
也可以連同上述五曲一起解禁。

至於解禁方法,
每位玩家將會多了兩條經驗值條,一條是IIDX,另一條是RB,
玩家無論在IIDX或者RB遊玩後,都可以同時提升兩邊的經驗值,
不過於IIDX遊玩後,RB的經驗值會升得比較多;相反,於RB遊玩後,IIDX的經驗值會升得比較多。

而該時候出現的寶箱,會影響經驗值的升幅,
由升得最少去到升得最多,順次為銅、銀、金寶箱。
假若玩家每天都玩RB和IIDX各一鋪或以上,
連續數天這樣做,就越有機會得到最貴重的寶箱。
已知第一天有10%機率得到銀,90%得到銅,0%得到金寶箱;
連續兩天有25%為銀,75%為銅,0%為金;
連續三天就會有10%機率出現金寶箱,30%為銀,60%為銅。(之後日子一樣)
銀寶箱的經驗值升幅為銅的2倍;而金寶箱就是銅的3.5倍。

升到指定等級後就能解禁新歌
(當中包括第一彈的連動曲)

IIDX側:
LV2Thunderbolt
LV5ビューティフルレシート
Wuv U
LV10Sakura Reflection
LV17Survival Games
LV25SPECIAL SUMMER CAMPAIGN!
Flip Flap
LV35THE FALLEN
LV45Broken
LV50Castle on the Moon
LV75TITANS RETURN
LV99quaver♪

RB側:
LV2中華急行
LV5Why did you go away
The Sampling Paradise
LV10Turii ~Panta rhei~
LV17reunion
LV25Second Heaven
waxing and wanding
LV35Anisakis
LV45Bad Maniacs
LV50EXUSIA
LV75灼熱Beach Side Bunny
LV99天空の夜明け

而兩方都升到LV99之後,
LV99+LV99HAERETICUS

詳細網址:
http://p.eagate.573.jp/game/bemani/linclelink/p/part5/index.html

========================================

第一至第四彈回顧:

[IIDX, Rb] BEMANI(超騙錢)連動曲活動 - Lincle Link 第一彈
- RB其中七首曲(包括Broken、Sakura Reflection、雷龍等)移植至IIDX
- IIDX其中七首曲(包括Bad Maniacs、reunion、中華急行等)移植至RB

[IIDX, jubeat] BEMANI(超騙錢)連動曲活動 - Lincle Link 第二彈
- 陽炎同步收錄到IIDX Lincle與jubeat copious
- jubeat其中三曲(Snow Goose、遠東夜鳥、I'm so Happy)移植至IIDX
- 遊玩jubeat可獲得dellar(IIDX購物用) / 遊玩IIDX可獲得AP(jubeat拎歌用)

[IIDX, jubeat] BEMANI連動曲活動 - Lincle Link 第三彈
- WONDER WALKER與yellow head joe同步收錄到IIDX與jubeat

[IIDX, RB] BEMANI連動曲活動 - Lincle Link 第四彈
- [已完]IIDX與RB兩側各玩三鋪後可參加抽獎
回復

我本來係想開過膝襪姬
點知順便就開埋果幾首第一彈既歌(反正都係step-up)

不過我RB除左第二天堂同reunion之外 其餘果幾首都未玩過
回復 支持 反對

回復 63# Torchic╳小火雞

Hmm... 其實我係唔識呢樣野...
我諗住升到50lv就算
開到Exusia剛剛好
因為之前我之前第1彈只開左第二天堂
回復 支持 反對

XD 我開得好慢呀
會唔會係咁 發表於 2012/7/11 22:31

其實開得快唔快都係睇錢同時間je
不過我冇錢所以我放棄了

另外不要連帖 拜託
下次用編輯功能吧 每個帖下面的
回復 支持 反對

上面個頭像我都笑左
依家IIDX CUP去到89LV,RB 箱去到95LV

最衰今早已經被人長佔IIDX,搞到我剩係玩到幾 ...
六神綱 發表於 11-7-2012 13:37

XD 我開得好慢呀

評分

參與人數 1樂點 -10 收起 理由
Torchic╳小火雞 -10 連帖

查看全部評分

回復 支持 反對

回復  會唔會係咁

HAHA睇完樓上個頭像我笑了
Leaf~A 發表於 11-7-2012 00:06

哈哈多謝:victory:
回復 支持 反對

哈哈雷龍的確是L.E.D+龍星嘛

青龍係龍星既另一種曲風黎
通常都會有聲系度叫  ...
會唔會係咁 發表於 10-7-2012 23:38

上面個頭像我都笑左;P
依家IIDX CUP去到89LV,RB 箱去到95LV

最衰今早已經被人長佔IIDX,搞到我剩係玩到幾鋪
回復 支持 反對

回復 58# 會唔會係咁

HAHA睇完樓上個頭像我笑了
回復 支持 反對

哈哈雷龍的確是L.E.D+龍星嘛

青龍係龍星既另一種曲風黎
通常都會有聲系度叫 :lol
回復 支持 反對

你咁講又真係有d道理
我又冇諗過雷龍同青龍既分別 就在於個雷字係代表L.E.D.
回復 支持 反對