[27/7]Reflec beat又有大更新了[五大更新]

查看數: 7679 | 評論數: 11 | 收藏 0
關燈 | 提示:支持鍵盤翻頁<-左 右->
    組圖打開中,請稍候......
發佈時間: 27-7-2012 14:02

正文摘要:

本帖最後由 六神綱 於 28-7-2012 16:07 編輯 今早走去玩,見到唔少人痴住部Rb就知道有d事發生 點知原來玩update...好!等我俾d圖你地望下先 今日玩左一個上午,就發現左好幾點重要的更新 1.新曲的增加(以及舊曲的自 ...

回復

六神綱 發表於 28-7-2012 16:09:03
岩岩加左少少野落去

例如仲有宇宙戰爭的ICON,Second Heaven等等

短期內都係要追icon

btw,個「カスタマイズ-CLASSIC」總共有4格,但係好難開
Torchic╳小火雞 發表於 28-7-2012 09:13:24
因為係IIDX本身就係CN曲(即係有長音既曲)
所以預左RB會有好多長音

就好似Elisha一樣
六神綱 發表於 28-7-2012 09:09:10
係IIDX打過
神曲神PV所以就很喜歡了

不過以Lucky Vacuum既名義 曲風大多都係比較輕快 令人感到興奮之類
...
Torchic╳小火雞 發表於 28-7-2012 06:29

這個IIDX的譜面同Rb的譜面....幾乎係如出一轍orz~~~~
http://www.nicovideo.jp/watch/sm18456338
Torchic╳小火雞 發表於 28-7-2012 06:29:37
理由係DJ YOSHITAKA的作品?

不過見親以Lucky Vacuum名義的歌曲,

都好似冇左佢本身的風格

反而係比較 ...
六神綱 發表於 2012/7/27 22:26

係IIDX打過
神曲神PV所以就很喜歡了

不過以Lucky Vacuum既名義 曲風大多都係比較輕快 令人感到興奮之類
btw唔係首首我都好鐘意(望beautiful receipt
[H]mel 發表於 27-7-2012 22:48:42
回p.s.3:

其實我咁樣講係因為似曾熟識,點解話似曾熟悉呢

1.張圖好似之前玩SV時見到某D曲的圖[富有機械 ...
六神綱 發表於 27-7-2012 22:38

個段字的大概係解做「SDVX的系統音樂」之類的
簡單來說就是
BGM
那就可以理解了
原來SDVX的BGM都係Sota做的......
感覺和他很合襯呢.....
六神綱 發表於 27-7-2012 22:38:03
近日rb真係好熱鬧
勁多新歌

p.s.オープニングテーマ ~クイズマジックアカデミー賢者の扉より~這歌原本係 ...
[H]mel 發表於 27-7-2012 22:27

回p.s.3:

其實我咁樣講係因為似曾熟識,點解話似曾熟悉呢

1.張圖好似之前玩SV時見到某D曲的圖[富有機械模樣的藍色]
2.聽落去好似之前玩SV的某D歌
3.Rb Wiki也解釋了我的誤會,關鍵字係「SOUND VOLTEXのシステム音楽をアレンジした楽曲

諗深一層SV的確冇以Sota Fujimori名義的曲目,所以呢...
oh!我終於醒起了,之前拍卡之後到準備畫面...就是這個BGM,換言之呼應了上面紅色個句
[H]mel 發表於 27-7-2012 22:27:11
近日rb真係好熱鬧
勁多新歌

p.s.オープニングテーマ ~クイズマジックアカデミー賢者の扉より~這歌原本係同日本的同社新街機的連動歌,現在連動完了就自動解禁了
p.s.2.好想要Express Emotion的頭像!!!
p.s.3.SOUND VOLTEX的歌全部來自同人作曲家,BEMANI的作曲們完全冇響到出過歌,六神大你想多了
六神綱 發表於 27-7-2012 22:26:59
其實玩得多就自然識玩架啦

btw我剩係想玩MIRACLE NEETS
又要搵日玩鋪RB啦
Torchic╳小火雞 發表於 27-7-2012 19:02

理由係DJ YOSHITAKA的作品?

不過見親以Lucky Vacuum名義的歌曲,

都好似冇左佢本身的風格

反而係比較輕鬆,歡樂的風格,你聽Super Summer Campaign就可得知

不過又唔難聽到佢慣用的一d電子音呢
Torchic╳小火雞 發表於 27-7-2012 19:02:31
其實玩得多就自然識玩架啦

btw我剩係想玩MIRACLE NEETS
又要搵日玩鋪RB啦
快速回復 返回頂部 返回列表