收起左側

[GF/DM] [GFDM x jubeat][大夏祭][純分享] 今日的個人狀況

關閉 [複製鏈接]
我都係決定左,唔上網睇譜面

唔random抽新歌

自己一手一力開歌

然後整一個真正的初見出來
當然...係由BSC、ADV、EXT一次過打上去

p.s.圖還是不能上傳
回復 支持 反對

試過好多次架啦...但都係吾得...
而鼓果邊我係睇住個畫面入去...仲要打埋卡名入去架!!(係個機友幫我 ...
yanho123 發表於 6-8-2012 09:30

正所謂「早買早享受,遲買平幾舊」

依家倒錢落去係可以早d享受

當然當然下一代可能就咁傳導就開到歌

btw,一個咁接近下代的騙錢活動,如果咁輕易在短期內靠傳導就得手

我地呢d(倒過錢)玩家都會強烈不滿,所以就...
回復 支持 反對

呢個活動搞到GF同DM個邊1HR先打到一鋪...部機上面成10個一蚊囉....
雖然d歌幾好聽...XG個邊都幾好計分
不過 ...
danny仔仔 發表於 6-8-2012 23:57

的確我唔太LIKE呢種有如自殺的風格

我俾左錢玩音樂GAME,就算嫌貴,但總希望透過玩的時候帶來的快感而「回本」

呢D行為真係純粹係消錢,重視效率的消錢方式,呼應了我上面個句「早買早享受,遲買平幾舊」的說話
btw,尋日(已過12點)玩的時候都中過幾次伏,打第二首的時候打打下都failed....所以就強制結束了=_="
回復 支持 反對

除左JUBEAT,多日黎其他兩樣都係1日1SET-.-雖然開得好慢,但係好經濟的說

每日都係去VZ, 1GF 1DM 1Rb
然 ...
Leaf~A 發表於 7-8-2012 01:05

不緊,開歌的話只要打個首歌打一次就ok(不論failed定係clear

怕failed的話集中第一首同最後一首玩

第二首玩較淺易就ok了
回復 支持 反對

睇你邊日會去mk88(或者其他地方
不過我聽日後日都唔得

xg真係好好 要開既得兩首
不過jubeat...我諗你真 ...
Torchic╳小火雞 發表於 7-8-2012 21:29

的而且確,入EXTRA係對我呢D新手最為頭痛的部份

不如不如我請你下幫手呢,我自己禁左AUTO腳踏都仲係搞唔掂3.幾的DM
回復 支持 反對

今日終於開左800nm了~~(5/8/9)
BSC已經SSS左
至於ADV同EXT,

兩首都算係正常的LV8同LV9的

btw,以Another Infinity出的歌好似係第一次出現在AC上,對嗎?
回復 支持 反對

不小心打破了對自己的承諾
事緣今日諗住同fd連機

點知唔小心連多左其他人(就是圖中拿SSS的那位)

然後那個人就間左DOUBLE IMPACT,變左我焗住要玩

這是初見呢,玩完之後稍為有點失落

回復 支持 反對

條友好勁下wo.....
enttyes 發表於 10-8-2012 14:51

我見到佢一早FULL COMBO左呢首LV10...
回復 支持 反對

呢首既話 其實我三個難度已經打晒
全靠某部機既1.5

不過RoC未打過(始終仲未開到
另外除左上面果首同PHOTO ...
Torchic╳小火雞 發表於 10-8-2012 20:11

原來你係講DOUBLE IMPACT的作品DOUBLE IMPACT(無誤

真係好想快D開歌,不過星期一至五荃金都係唔少人

如果係包機就好了
回復 支持 反對

有冇人可以解答我兩樣野,因為我算係了解DM的操作,但GF就...

1.GF下面有個銀色的腳踏,左面仲有三個腳制(I,II,III),究竟有咩功能呢?

2.結他右下角有個銀色的扭,到底作用係咩呢

雖然有時好奇禁過或者扭過,但都係唔知有咩用
回復 支持 反對