查看: 3295|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[武器討論] BG-5 可能 唔係大家想像中咁差

炎魔-5

炎魔-5嘅前身係 G36C(槍名)

今次係我笫1次發表「長」文,請大家多多原諒本人文法差
我笫1樣嘢就係想講BG-5唔係Skull-3同KM UMP-45嘅改槍
另外就係E把G36C係真實世界好多人用,D人都覺得幾好用
不過我諗大家都會話CSO會真實槍的能力改晒,所以上面果句可以睇,可以唔睇
咁我就唔詳盡咁分析BG-5,根據果幅BG-5圖,大家可以見到佢槍頭有一個手託,而手託上有1舊嘢,
我諗果舊係紅外線(好似狂野戰翼),不過係我嘅猜測
另外可以見到有1.5倍放大器,而佢係點爆炸我就唔知,可能而家反日貨,D槍要made in China,
而BG-5嘅爆炸方式就係支槍爆炸(搞gag),大家唔好諗支槍咁差,大家可以係26/9睇一睇能力,
又或者買兌換捲   若有任何意外或支槍係廢,本人不會賠償
上述只是猜測,若有任何得罪,請多多原諒
最後一句「真正的神槍,就是真正的廢槍,真正的廢槍,就是所謂的神槍」

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
回復

1日未出,講來都冇用
出左就知勁定廢
回復 支持 反對

其實點解依加cso出咩都話係反日貨呢...
回復 支持 反對

把槍系米make in大陸=.=
竟然成把爆炸:funk:
回復 支持 反對

唔係連狙就得了..
回復 支持 反對

一日未出一日都唔知枝槍係點
回復 支持 反對

根據果幅BG-5圖,大家可以見到佢槍頭有一個手託,而手託上有1舊嘢,
我諗果舊係紅外線(好似狂野戰翼),不過係我嘅猜測
另外可以見到有1.5倍放大器

小小子 發表於 22/9/2012 08:33

先放一張BF3圖   補充一下樓主D資料

槍頭手托 = Foregrip
紅外線 = Laser Sight
1.5倍放大器 = Holograpic Sight

佢地各自都有功用   但係響CSO入面=冇用    所以唔再多解釋

其次大家再睇下呢張圖

係咪好似樣 ?
我之前有係一個post講過    MG36就係G36C既機槍版
當初出貝西果陣    大家都係話佢係M14加狙鏡咁樣   冇人睇好
到後來咪又係一樣咁受歡迎

依家BG5    係改自G36C(都可以話係MG36)
一向玩開團死既朋友都知MG36既威力有幾好
所以我好認同樓主既講法    BG5唔係想像中咁差
我個人甚至認為     BG5會比貝西系列任何一把槍都更好

最後又引用番句經典
「沒有爛槍,只有唔識駕馭槍既人。」

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
回復 支持 反對

可能會係skull-3嘅 BG版
姐係可能有得轉雙持模式
回復 支持 反對

個人認為現在難以判定把槍係勁還是廢
畢竟把槍在遊戲內的數值無法知道
總之睇自己既想法
覺得把槍勁或是想收藏既就現在買
覺得想睇定D既就等9月26號更新完,出左槍械影片再睇下買唔買
覺得把槍廢既就不要買
以上純屬個人意見~
回復 支持 反對

想慳番少少錢咪買定 不過我會睇定d先
一來呢把野一定會重出 二來926又出龍炮
bg系列又係打屍 不過都唔夠龍炮黎
總結:抽龍炮都唔買住
回復 支持 反對