樓主: chiuandy123
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[武器討論] 災厄打王之選

人地打王用隼雷5min ko,
9576998123 發表於 8-12-2012 21:30

系米全場人都拎隼雷先= =
回復

拿咁啦a_a新果把_雷:冇咩人有吾系場場有
   at4火箭:比較多人有o_o
   貝西果炸:系好多人有=,=不過冇火箭咁勁>3<
回復

隼雷真係超快  比屍圍絕對係技術問題
隼雷同AT4CS最唔同既地方係  隼雷係唔洗上彈
射一槍當然就立即換手槍\刀行
回復

回復 21# 粉皮一塊

55,你可以派
回復

容許小弟分析樓主講果3枝的優點同缺點:

BG-5

優點:比at4cs和隼雷輕和便宜,能對boss持續地攻擊,射夠20發或以上能進行爆炸攻擊。必要時亦可擊殺小量彊屍軍團

缺點:單發時攻擊力奇弱,連發20粒或以上時被隊友擋一擋不小心射中彊屍爆炸功效隨即消失,大大減低殺傷力。此外,G完再F2(重新購買)亦會失去爆炸功能。

隼雷
優點:高攻擊力,較其他2把槍罕有,射完一發後可不用等換彈,直接切槍即可穿透力奇高

缺點:3把槍入面好像是最重的,行動不便不能進行大範圍攻擊,被屍圍的時候只能自求多福。罕有亦是他的缺點,不是人人都能提供給隊友使用。美金價錢亦較貴

AT4CS:
優點:較為普遍,有爆炸性傷害,能進行大範圍攻擊,既可殺大量屍亦可對boss進行大量傷害可不停G完再F2(重新購買)卻不損攻擊力

缺點:不能切槍後即時發射第2發,此槍亦比較,減慢移動速度。美金價錢亦較貴

因此,若以平均而言(即殺屍、打boss能力、速度、普遍程度、價錢等因素),AT4CS會比較理想(此句只屬本人立場)

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
倉井影 + 5 有心機

查看全部評分

回復

你講果幾把我都用過 明顯...隼雷WIN
惡夢工廠
雖然無隼雷用BG5 常常4XXK 但時間都接近10分鐘
如果用隼雷 3XXK已經好高 時間8分鐘樓下
回復

容許小弟分析樓主講果3枝的優點同缺點:

BG-5

優點:比at4cs和隼雷輕和便宜,能對boss持續地攻擊,射夠20發 ...
yikhei1 發表於 9-12-2012 15:32

老實 我覺得隼雷係重量輸蝕 其他都勁過at4
回復

老實 我覺得隼雷係重量輸蝕 其他都勁過at4
chiuandy123 發表於 9-12-2012 16:41

一來清唔到屍 二來你唔會周街都問人拎到囉 at4比較容易借
回復

一來清唔到屍 二來你唔會周街都問人拎到囉 at4比較容易借
yikhei1 發表於 9-12-2012 16:47

個人認為可以用m79清c
而且用得呢把槍都係想速刷完場
回復

個人認為可以用m79清c
而且用得呢把槍都係想速刷完場
chiuandy123 發表於 9-12-2012 16:50

如果你話係用m79我相信有少少脫離主題 而家集中討論係3把主槍當然 我唔排除實際情況會出動到副武
p.s. 我多數用斧
回復