查看: 24215|回復: 52
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] [最後一次亂行] 太古→銅鑼灣→上環 (附機鋪情報)

music gungun好似好正咁wor
雖然控制方面應該都會有d難
不過有東方既歌玩都真係好吸引下

新界機鋪情況嗎
嘛我只知道天水圍power city的而已orz
果度有2部PDA + (冇記錯的話)3部jubeat + 1部maimai洗衣機
仲有冇其他音G呢..呢層我都唔清楚haha
相我就冇影到了 睇下有冇其他熱心人士 / 我下次路經既時候再影啦
回復 支持 反對

控制方面不算難 就連我這些不玩射擊遊戲的都很快上手了
再不然選個低lv的樂曲 一般都會有很多時間空間讓你描準之類
Torchic╳小火雞 發表於 28-1-2013 10:23 PM

真的?咁就好啦
有機會既我實去試玩一下
不過果度係咪煙場黎?
同埋買coin有冇限制之類 例如一定要5個5個咁買這樣子
最重要既係會唔會有時限... 就好似冒險樂園果d飛咁orz

至於新界機鋪的情況
說實話我只認識荃灣一帶和東鐵沿線
元朗和天水圍已經很久沒去
所以我手上所知的資料 大致上已經outdated了吧

元朗我有機會都可以去行逛一下
我都未去過果面d機鋪

岩岩醒起我講果間仲入左1部maimai洗衣機
價錢我冇留意
不過自從入左之後 幾乎我每次去親玩PDA都唔見有人玩洗衣機就是了
唔知係唔係咁岩見唔到 定係唔多吸引之類
之前擺洗衣機個位放左好多部街霸
感覺上如果洗衣機真係唔多吸引 話唔定唔入仲好過入...
起碼我不時都會見到有人玩街霸先
回復 支持 反對

星期6去左元朗game station遊蕩
(係千色廣場地庫B16鋪位既 入到商場要落一層電梯先見到)
話說今次係第一次去haha
玩PDA既同時都搜集左少少音G情報
間鋪頭似乎都幾大下 不過我都冇成間行混哂
(PS 呢度可以用嘟嘟卡)

果度有2部PDA並排 承惠$5一鋪 還真是挺貴的...
唔怪之得我去到既時候完全冇人玩 (唔知又同時間有冇關係啦下)
另外PDA隔離有部$2 jubeat
太鼓我見到有一部$2
洗衣機maimia有2部 價錢冇留意到
其實好似仲有其他音G架 我臨走既時候見到jubeat隔離有人打緊鼓
但唔記得係唔係太鼓黎

圖在此 不過唔係影得好多...而且朦朦地orz
鋪面

太鼓

洗衣機
回復 支持 反對

回復 17# Torchic╳小火雞
haha我都冇諗過有山寨版呢樣野
因為我都冇玩過jubeat

wa 沙田入黎西北都有點兒遠呢 (好似係)
你睇下你幾時行啦
如果我就到時間既都可以啊haha
回復 支持 反對

回復 19# Torchic╳小火雞
oh 呢個星期5中午至下晝要補習呢
9-12號就冇野做
回復 支持 反對

回復 24# Torchic╳小火雞
咁唔緊要啦
第時有機會再約吧
回復 支持 反對

天水圍power city情報更新

已確認果3部jubeat係saucer黎 全部都係$6
冇記錯的話之前好似$2 可能係因為未upgrade之類啦
但我可能記錯都唔定 所以用黎參考就好了
maimai好似$5
另外同maimai同期入既另一部音G係$4 muzibox

送上圖片集
muzibox x1

maimai x2

saucer x3
回復 支持 反對

回復 32# Torchic╳小火雞
haha是的
muzibox嘛 暫時我淨係見過一次有人玩
都係其他音G會比較多人玩 (姐係PDA、saucer呢d)
回復 支持 反對

回復 35# freemepls
哇 好彩咁岩我呢日唔係度姐
一陣玩玩下比佢熜機就真係喊都無謂
又要比人查身份證呀 呢樣果樣咁sosad

如果真係執左就麻煩了
屯門都冇乜地方會有$3 PDA玩啊 orz

話說咁宜家PC仲有冇開到
回復 支持 反對

回復 38# Torchic╳小火雞
都係既
但係比人熜機果下先陰公