打印 上一主題 下一主題
收起左側

[SDVX] Sound Voltex情報交流post [2月27日:4首KAC募集曲,Pop'n PB復活]

又唔係中左伏既
一個月打一次lv7既話其實唔算係d咩大問題

雖然咁樣既話就會上唔到lv8(嘛...等番人走左先
回復 支持 反對

又係clickagain
orz

不過個sorting同filtering係咪仲未運作
況且點樣睇首歌幾多lv...我仲未背到邊首歌幾多lv邊首歌幾多lv
回復 支持 反對

足夠了

講返CR既問題
據說IIDX呢 lv越低 CR就會越準
反而lv12既果堆CR就完全唔準既

其實SDVX又有冇呢個情況
so far我見到lv14既CR都ok準 不過lv15就唔知啦
回復 支持 反對

看來SDVX也跟jubeat一樣 都要一次過玩來計分
這樣能保證越有實力的人就越能出線 運氣成份減少呢
回復 支持 反對

沒有了物凄又多了Crino Break
看來Lv08離我還是很遠

另外你的速報
是指你PUC還是已經有人PUC?
回復 支持 反對

補充上方XJX大
登記完之後好似要等多兩日先至會出現新歌
回復 支持 反對

「係咁分工」是指左右分業之類的意思嗎?
確實我也在面對這個問題
回復 支持 反對

剛才在玩KAC...不,在煲KAC
當然我不是煲分數 而係煲clear
事前除了六兆年之外 其餘聽也沒有聽過

第一回:六兆年滿血出→啤梨危機死中間keyboard位
 (印象中就是左右左右的橙長條+2、3鍵微交互的部份)
第二回:跟上回一樣
第三回:六兆年滿血出→啤梨危機1%出→BUBBLE RAVER一開始被秒殺
第四回:(前略)啤梨危機半血出→BUBBLE RAVER死最後面 99%達成率failed
 (低血入最後面 雙手同時按下了左右黑鍵 而看到還有條紅斜條卻來不及反應死掉)
第五回:(前略)啤梨危機半血出→BUBBLE RAVER看準了最後面

然後我就被慧影志了
回復 支持 反對

不了
我其實純粹想在KAC取個分而已
你睇返上面 本來我去到第三次就應該已經算係「玩晒三首」
不過因為個人既執著所以先去嘗試三曲完走

反而繼續練練能不能上lv08會更好
回復 支持 反對

新曲的話一向興趣不算太大
寧願等日後推出在商店上 再等減價

←目前一直在買便宜的舊曲/有興趣的新曲
回復 支持 反對