打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他情報] 今期的消費又倒退回數年前的水平吧?

講真 我都係在職人士
打機係我嘅興趣
我只係認為打機嘅目的係放鬆
打機有固慮 豈不是本末倒置?

雖然香港新一代不及以前 但呢個係時代轉變嘅徵狀
有得必有失 放鬆啲啦
回復 支持 反對

講真 我都係在職人士
打機係我嘅興趣
我只係認為打機嘅目的係放鬆
打機有固慮 豈不是本末倒置? ...
冰殤 發表於 6-8-2013 18:00

快收工了吧.. 我也在考慮一件很大的問題,,今晚食乜好~.~

我在香港工作時就輕鬆多了, 用手機上網,睇下有乜好食, 之後同女朋友去食飯,可能順便買少少家庭用品,甘就一晚

其實我呢邊做野心理壓力很大, 有時免不了在網上發發洩.

甘係大陸英文不需要很好, 當然中文要求比較高, 而且因為大陸發展中, 很多不完善及不成熟的地方

壓力真的很大 一個唔小心就真係俾人呃錢, 下面d人又成日搵位走, 想貪污或者做野求其令到公司捐失
馬屁精搞事等等

好似上年,真人真事, 在東莞我認識了一個中小企的香港老闆, 難得大家香港人自然好多野講

佢有個仔同我差不多大, 本來就理應跟佢老豆做野,慢慢上位,可惜的是仔仔日日掛住玩同溝女

唔點反工, 下午3點幾先見人, 這令我想起我在香港打工時認識的一位太子仔, 又係個類人

大家傾傾下就叫做熟左, 大家直來直去, 爽快老實, 但工作另一回事, 加上平時沒什麼也很少交流

落單也是下面的人對接

到今年年頭, 我搵反佢地想反單, 甘因為我太多卡片成日唔見, 我都係用公司qq管理名單的, 搵反那個香港人的下屬(大陸人), 人地老闆50幾唔用電腦
準備反單

點知佢地公司執左, 原因係老闆癌症復發 (當時佢係喉嚨有問題,同佢講野,聽佢講野好辛苦) , 反去香港, 應該唔得啦

甘就一句so sad啦, 點知條pk好開心, 我問佢乜事甘開心, 佢話因為開心lol,老闆就死, 佢地將公司入面d 野賣得就賣

搵左筆

輕輕串左2句就掛線, 嬲左成半日

有時真係好無言...人性的黑暗可以如此

說多了............
回復 支持 反對

係阿, 大把GAME既SER 都比G1既慢

而且大把GAME同埋做ONLINE GAME既公司執左

對比D已經執左破左產 ...
雷臣 發表於 6-8-2013 15:30

知足常樂,比如你今日去超市買支野飲係(買三送一),聽日變阻(買一送一)唔通你去_個服務員點解今日係(買一送一)!
啦,正常人都唔會(注:正常人)啦~     咁點解係SD你地就要咁
回復 支持 反對

知足常樂,比如你今日去超市買支野飲係(買三送一),聽日變阻(買一送一)唔通你去_個服務員點解今日係(買一送 ...
132132741 發表於 6-8-2013 18:14

又冇話你錯, 不過我地可以睇多少少

我當你買既係可樂, 買3送1  即係20蚊4支

甘而家改成買1送1, 即係20蚊2支

如果單單呢樣野, 我係支持你既

可惜的是

呢支可樂既成份混入好多水, 搞到冇乜味,間中仲有蟲仔係入面

而且呢個問題仲越來越多

我地去百街度嘈啦

百街一係就唔理你, 一係就叫你
"一係就買, 一係就走"

一係就多謝你的意見

一係就會同美國原廠反映

這樣子, 問題出來了

還要多說嗎? 不用吧
回復 支持 反對

快收工了吧.. 我也在考慮一件很大的問題,,今晚食乜好~.~

我在香港工作時就輕鬆多了, 用手機上網,睇 ...
雷臣 發表於 6-8-2013 18:13

我未出來做野,但係我見識過佛口蛇心的人!社會幾黑暗早就知道........不多說!
    係隻game有幾多小學雞把口_到,大家有目共到
    對住佢地最好方法就是無視,因為佢地未接受過社會洗禮係咁
回復 支持 反對

又冇話你錯, 不過我地可以睇多少少

我當你買既係可樂, 買3送1  即係20蚊4支

甘而家改成買1送1,  ...
雷臣 發表於 6-8-2013 18:20

比喻來,不要咁認真
回復 支持 反對

我在香港工作時就輕鬆多了, 用手機上網,睇 ...
雷臣 發表於 6-8-2013 18:13

其實香港都大把呢啲富二代
又唔識做野又要怪責人
一係掛住溝女一係係房打機
係香港做野其實好大壓力
依加又話cut人手
工作量又大增
有時OT到十點
甚至連食飯時間都冇
唯一減壓就係放假同朋友飲下野打下機

題外話...收七點
回復 支持 反對

我未出來做野,但係我見識過佛口蛇心的人!社會幾黑暗早就知道........不多說!
    係隻game有幾多小 ...
132132741 發表於 6-8-2013 18:27

暑假自然多小學雞
不過佢地都重細重有得教
邊似得啲奸(地產)商
有咁盡得咁盡
回復 支持 反對

諗起以前大時大節, 俾左錢就有好享受, 冇俾都有小小油水.

依家大更, 蛋機/消費獎, 變左俾錢買難受.
回復 支持 反對

幸蛋限定賞潛中水~就算5理玩家吾中幸蛋,都要理營業額,點賺多d$ ga==……
回復 支持 反對