打印 上一主題 下一主題
收起左側

各職業配點問題區

我玩緊小冰刀...學左劍氣,落花,同天殺訣,仲想學人合一,但係駛唔駛學埋連斬那招呢?7LV那招。
回復 支持 反對

你地think下用冰技好d定係用劍技好d?
回復 支持 反對

全力小刀盾學咩好?
回復 支持 反對

全力小刀升咩技
同埋升咩屬性
回復 支持 反對

Originally posted by 奇洛.杜比 at 2006-8-2 12:12:
我玩緊小冰刀...學左劍氣,落花,同天殺訣,仲想學人合一,但係駛唔駛學埋連斬那招呢?7LV那招。

全力冰小刀升lv打怪都係劍氣>附魔>連斬...你話駛唔駛加連斬?

Originally posted by leon5354 at 2006-8-2 23:39:
全力小刀升咩技
同埋升咩屬性

全力小刀一係用火附魔(高攻d)一係用冰附魔(省水錢..pk較強)

冰小刀技能點的點法:

連環劍系列-前3本點滿,第4本的4連只出一點,第5本的5連最好加滿,(關於這個5連和4連的問題可能疑義會比較多﹗但是請看我後面PK      章節中對於這個的解釋)

劍氣系列 -推薦出。遠程凍人的好方法。如果出的話出到第3本1頁。點滿也可 

飛劍系列 -必出。冰刀的招牌﹗點滿最好﹗第2本書只點一點﹗殺法師的主流,招式之一,也就是撩倒。特別容易出暴擊~所以鼓勵大家點這個﹗

天殺決系列-必出。是飛劍系列的兄弟技能,也是傳說中的強奸。最好全部點滿﹗

人劍合一系-選出。是引怪的好技能之一。但是每本書只點一頁,攻擊力比較低。

盾術強化系-必出。拿盾為什麼?知道不?BLOCK﹗BLOCK﹗就靠它了﹗

冰鋒系列-25級以前可保持1級冰鋒
     先點武技,可省魔
     愛PK請隨等級提升
     等級愈高的冰鋒系列
     解除冰凍狀態的萬能藥需要量就愈多
     待25級一次轉冰玉1級點足即可
     45級冰河1級亦如此
「請以武技為優先」

冰氣護體系-選出。冰刀本身防高,不在乎那點防。如果想點的話就點到4本吧﹗也有比較大的作用﹗

裂冰決系列-必出。冰刀的標榜技能之一。推薦點到第2本1頁,第3本也可出﹗

玄冰護體 -選出。點幾點吧﹗還是那句話,不差那點。要點的話就點滿它﹗

雷和火系列氣功 這兩項屬輔助系,雷如果沒太多點數的話,只加到32出瞬移和雷息貫通2本即可 火最好加到52出火附體3本,和最後的物理加成的被動的技能。關於防狀態的那 個技能就不要加了,你又不是火小刀,加也不太可能完全防冰或者是其他狀態。

[ Last edited by 千朗 on 2006-8-3 at 02:51 AM ]
回復 支持 反對

Originally posted by 千朗 at 2006-8-3 02:30:

全力冰小刀升lv打怪都係劍氣>附魔>連斬...你話駛唔駛加連斬?

全力小刀一係用火附魔(高攻d)一係用冰附魔(省水錢..pk較強)

冰小刀技能點的點法:

連環劍系列-前3本點滿,第4本 ...

謝你哦...大大。
回復 支持 反對

學左有冇得洗左佢架??
有既教教我丫,,
回復 支持 反對

全力火大力學咩技好亞??點解好似冇人講甘既...我衣家6lv,火系6lv,火系+攻個招1lv,仲有大刀第一招技1lv(打人個招)

[ Last edited by ~變態~ on 2006-8-5 at 10:52 AM ]
回復 支持 反對

我玩全智力雷槍
但係我唔識點+技能
我又想玩雷  同學武功
武功應該學邊招雷又應該學邊招?
有冇人可以教一教我
十萬分感激
回復 支持 反對

我想知道全智冰弓要升邊招技,退魔弓/2連要升嗎?
請各位教教我!!!!!!!!
回復 支持 反對