樓主: miracle_chan
收起左側

[教學]對戰系統、連線、防火牆及寬頻分享器設定27/2/13更新

幫下我  
我玩aoc入場 copy左人地個ip  見到人地個名禁入左去  旦系等左好耐都未入到去
要點先入到去??
之前一直都玩到 入到去   而家入吾到
幫幫我  吾該
回復 支持 反對

net.xxxxxx 1.1 好似係 net.framework

未重裝前都玩到  (有裝net.xxxxxx 1.1 + 唔記得咩程式)
不過, 重裝後會有個新畫面叫你裝
net.xxxxxx 1.1 + 唔記得咩程式 + 咩優化XP既程式
但係隻XP碟花花地, 跳過左呢個裝程式既頁面
之後我都有裝番(咩優化XP既程式), 但係(冇裝 net.xxxxxx 1.1 + 唔記得咩程式)
隻碟俾你選既程式入面冇果兩個
我直覺應該係相信冇裝果兩個程式, 所以攪到玩唔到

而且我冇裝過防火牆
我睇番第1版既教學, 但係都冇講到我既問題
根據 "如何關閉防火牆", 我影左張相
希望大家可以幫我睇下咩問題

回復 支持 反對

開場狂等未有一次有人入我場,都唔知依隻game係咪真係連到線,好似自己同自己玩,連線跟本唔知係咪真- -
回復 支持 反對

我用router玩既...
我開晒port呀DMZ呀咁啦...
我都係同唔到人玩aoc...
我同我fd試下入唔入到我度
佢入唔到
但係見到  灰無常的遊戲   囉....
究竟咩事...
回復 支持 反對

我想問~
一個分享器可唔可以兩部機同時玩?
我用tp-link
同埋可唔可以set大d個mbqs?
回復 支持 反對

uM..

我關左防火牆...
成屋得一部腦, 應該唔會共享吧
仲有我係用左 果毎  連線方式
都係ADD唔到IP喎
我果個AOC 係在FOXY  DL的,
DL左二個,  1個 可以玩單人, 另一個唔得

可唔可以比條LINK我DL呀/口\
比我DL個 OKAY既,
咁就大團圓結局~
回復 支持 反對

我係比人分享個個喎~唔係分享比人個個喎
咁點樣整呀?係唔係一樣咁整
回復 支持 反對

回復 #1 miracle_chan 的帖子

找嚕好久.對於AOC.AOE的連線對打設定
現在終於找到嚕..
謝謝大大的詳細說明 :lol
回復 支持 反對

HI,

Does any body here using Vista and have some problme like me? If not, Still, do u have any solution suggested?

1. I am playing in a LAN game
2. I can play in a direct cable

I was playing with 4 friends and we all plugged into a router, but y the 3 guys using XP can join game but I can't?
回復 支持 反對

any body 唔係一隻字黎嫁咩 - anybody

problme 唔係 problem 咩?
回復 支持 反對