打印 上一主題 下一主題
收起左側

[理性討論] (兵堡)維京需唔需要修改一下 (投票)

= =其實我覺得用維京用得好都幾忙= =....出少陣兵都會累到成team==
回復

講真..先研補血ge效果都唔係大得去邊...
回復

原帖由 nimmanandy31 於 24-6-2008 20:57 發表
講真..先研補血ge效果都唔係大得去邊...

最好當然降至殺敵70啦
回復

冇打算投

因為即使呢度你贏左
改左出黎認受性一樣係低

因為世紀帝國二區會員人數
只是整個對戰區會員人數的約1/80 至 1/100

結果只會係你整完
出到黎人人以為係作弊檔
叫你改返做正常返d既版本.

所以改唔改結果都係一樣.

=========================
同埋小小修正

法蘭克 不等於 法國'
兩回事來的.
=========================

而本人自己本身有冥域場.
維京一開波加防  +  有弓場實力不差
沒有需要投票

回復

日本贏阿滋特克的。我測試過多次了~
論單打獨,維京幾乎是最弱的步兵,劍勇都好過佢。
實際上抽中維京,無非都係想快d升帝出劍勇。
維京狂戰士,無論對弓,騎,步。其中一樣都打唔贏。老實說.連哥德都未別贏到。哥德起碼剋所有箭國,塞爾特雖然唔算強.起碼行得快.生產得快。
維京呢?話就話帝左,可以研快速補血。實際作用都不大。都係一句,兩兵相遇,實際廝殺時間可能只係短短二十秒。比你多回兩滴血又如何?擋多一刀都唔得。
個人覺得真係有必要加快升帝,比佢出劍勇都好過精銳狂戰士。真諷刺,堂堂一隻UU精銳狂戰士,連軍營的劍勇都不如。
回復

原帖由 感恩 於 25-6-2008 07:54 發表
冇打算投

因為即使呢度你贏左
改左出黎認受性一樣係低

因為世紀帝國二區會員人數
只是整個對戰區會員人數的約1/80 至 1/100

結果只會係你整完
出到黎人人以為係作弊檔
叫你改返做正常返d既版本.

所以 ...

而家d兵堡
改左後勤象扶又唔見有人話有bug
塞特改左140帝,又唔見有人話bug
只要大大隻字寫明維改先升補血/殺敵70+埋版主出版既兵堡,邊有人敢講bug
對戰網玩緊既人數約500人,投票人地都有50幾
起碼都有1/10知道,冇你所講1/100咁恐怖
回復

原帖由 sghsge 於 25-6-2008 07:30 發表

對戰網玩緊既人數約500人,投票人地都有50幾
起碼都有1/10知道 ...

條數邊係咁計...

對戰網既係流動人數,
前一刻的500人不等於現在的500
回復

原帖由 chun789chun 於 25-6-2008 18:24 發表

條數邊係咁計...

對戰網既係流動人數,
前一刻的500人不等於現在的500

嘩.......
1/100
唔通aoc有成5000人玩咁多:lol
回復

睇黎樓主忘記左呢個post係要理性,

理性之餘請嚴肅一點, 無謂符號不必加上.

我由頭到後無支持感恩 1/80-1/100之說.
不過我認為都有1/80 (不重要)

係唔同時段都有不同玩家,
除非 閣下有記錄人流ip(即使紀錄都冇用, 好多都係用流動ip)
所以實質人流數量係好難計算, 比例就更難
回復

維都勁

維帝左超勁架 5堡+2軍出得勁快
劍勇又多血
維帝左弓一定打佢唔入(5防) 又高攻 同埋一d都唔難帝
我個人就認為維好易帝
帝左開眼 一見到who冇人就4~5隊齊齊去K人
佢帝左 堡好難打得死佢 +上維帝左好多步都同佢差唔多
好似日打維咁 維帝左vs日未帝 維win7~8隻(記得維帝左出得勁快 +上可用劍勇)
帝左既維仔 14+4攻打堡 堡防9攻 姐係14+4-9=9攻 維打堡重會+多d攻
我可以同大家講 維同塞 維真係好用得多
就算有拜 阿茲 同日本 都好 你d同盟唔係死既
我次次用維都好快帝 知後個個都俾我4~5隊Ko左 就係因為開眼+防高+打堡勁+出得快
雖然係出得唔夠塞同哥快 不過只係慢小小(帝左計) 同埋維打起上黎有實力得多
我可以同大家講 維係兵堡入邊真係唔廢
回復