樓主: wilson1993912
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] f.4既同學一齊討論下,你地覺得自己有冇選錯科???

回復 16# 的帖子

但係唔知好5好架麻[[onion_61]]
回復 支持 反對

我簡左商lo     中英數中史電腦EOCN COMM PA

我覺得我文科同理科都係麻麻地...對EPA同電腦有d興趣

但我覺得我果班有好多勁人-.-

我諗今年要好努力了

樓主...你都係呀,,,,唔好理咩成績啦,,,睇下今次考成點先,,,唔好既下次努力d!![[onion_78]]
回復 支持 反對

原帖由 領悟著人生 於 5-9-2008 17:18 發表
上得f.4既邊個唔係精英..

下?
中四好普通咋喎
回復 支持 反對

小弟中文理科 (d人通稱差班), 無a.math讀
不過我覺得都ok , 畢竟我鍾意Phy , Chem , Bio 同 Maths
而且我都覺得好容易上手
打算自修a.maths , 2010年CE報考埋a.maths

咁你話呢?
回復 支持 反對

原帖由 朗尼rooney 於 5-9-2008 17:40 發表
amaths學緊quadratic ?

唔係MI 咩[[bao_50]] 我記得我上年係
回復 支持 反對

原帖由 tommyvs 於 5-9-2008 20:04 發表
我簡左商lo     中英數中史電腦EOCN COMM PA

我覺得我文科同理科都係麻麻地...對EPA同電腦有d興趣

但我覺得我果班有好多勁人-.-

我諗今年要好努力了

樓主...你都係呀,,,,唔好理咩成績啦,,,睇下今次考成點 ...

我中3個陣時EPA都好高分...個陣有諗過讀商
但讀商既風險實在太大(冇哂文理讀)
so轉揀文科,,,仲要被抽中全文= =
(讀完先知超辛苦,,,本黎係選修揀econ點知full左逼住揀文學)
讀唔到econ係我人生第一個後悔
回復 支持 反對

原帖由 領悟著人生 於 5-9-2008 17:18 發表
上得f.4既邊個唔係精英..

有好多都唔係= =
我之前果間學校都係踢10個人炸麻- -
仲有差唔多200人留係度- -

then回復樓主- -
f4之前ge成績ok唔代表f4成績好= =
想當年我f3成績係ok~入到唯一ge一班理科班(算係精英班啦)
最後成績由中上一跌跌到包尾果幾個- -[[onion_56]]
就係自己冇心機上- -加d野我覺得唔明- -更加冇心機[[onion_77]]

所以唔好氣餒一定要加油[[onion_60]]
回復 支持 反對

唉..我揀錯左啦...

畀d唔讀書果d人搞住哂..

搞到上唔到堂...又成日畀人蝦..唉
回復 支持 反對