查看: 4066|回復: 28
打印 上一主題 下一主題
收起左側

武田信玄 團戰教學

11.2b
加點1221 加爆2 再1 再加3  有大當然加大
1技:加行路速度 1開波快d跑出來食兵
2技:前期秒人食兵神技
3技:前期冇咩用 加%傷 so 加爆12先 後期作用較大 (快攻先23)
4技:一開就加血上限 魔面38秒  追住人黎x
尾刀係一隻出色ga主力英必要

殺人+食兵 壓人 流程
武田要前期少死 ==肥左就好猛
4lv之前唔洗開馬(食唔到幾多) 可以埋兵就埋兵打 用電電汁  每波至少2隻左右啦??
5lv應該開馬秒到兵  馬呢就要斜斜地 對住敵國兵仔的反方向出
最好等埋對面條xx 食埋你d馬
6lv可以殺人了 前提要夠mp
對面少個60%血開大(敏法) 追住佢放手劍+電就死  可用閃介加距離
當然要睇自己血 追入去就無所謂
如果追好入殺到人/殺唔到  應該引到好多兵出黎  開馬吧 500$入手
對手好醒 仲買埋清酒閃介?
睇準時機開馬  只要佢有1次唔小心食左 就大佢啦!  (前期的馬打人勁痛)
電+2手劍+閃介  要係佢開清酒之後ga 3秒做哂
你7lv 可以去食忍   cp就2隻龜 同熊  開馬死哂 1次2百幾
不過團戰for單殺有難度o~最重要隊友配合
放馬仔做眼是必要的啦~

團戰定位
法敏天敵 開大追住黎sm 打散對面個陣 幫槍神開視野
前期團戰可以開馬代替普攻(冇視魔水)

出裝
庫  電  肉 (清酒)
庫 電 回血回魔 (第1次牯賞1次過買)
閃介手劍 (6lv)
合閃鞋/唔用手劍 出魔水 都ok~
跟住就最考功夫 直出毒刀
死太多就 出住和泉頂住先==
毒刀 >雪走 >和泉 >9千1 >虎刀/長船

玩武田信玄訣點係少死 食兵多 識追殺
回復

差唔多玩法 支持@_@
回復 支持 反對

如果要我直出毒刀既話我有排都出唔到[[onion_08]]
回復 支持 反對

其實直出毒刀 問題不大的=.=

會尾刀肥的話
回復 支持 反對

武田信玄,真係好勁,招大又耐,又加血加防加攻,衰在無云技(有太屈)同埋本身1,3技拍埋d兵仔行,極之有用,2技又可以幫手清兵,武田信玄你係得既
講返,好多人玩都係出火甲,我一時時,對面多小血英既就出,力英多就唔出,我會出x走先,毒刀係x走之後
回復 支持 反對

武田2lv2技+電已經可以食晒d兵~~~
仲有如果用2技食兵果時俾人cut左技點點決呢個煩惱?
回復 支持 反對

原帖由 刷仔 於 17-9-2008 17:13 發表
武田2lv2技+電已經可以食晒d兵~~~
仲有如果用2技食兵果時俾人cut左技點點決呢個煩惱?

補電卷 再唔係換路@_@
回復 支持 反對

回復 6# 的帖子

龜塔電下兵~
等隊友黎幫

等佢壓兵到塔前 開技食
未壓咁入可以cp住
回復 支持 反對

點解直出完梅毒雪走之後仲要補返和泉..
回復 支持 反對

回復 9# 的帖子

我之前諗住毒刀雪走直上9千1
發覺太雞 得2千4血左右==
回復 支持 反對