收起左側

投訴

回樓主: [我想講咩料..nakuz拉人講全禁冇講禁拉 一向都唔當禁拉 而且我都冇拉兵]
唔計架咩= =係香港兵堡黎講多數計不過我唔玩兵堡的~_~ 仲有佢拉人圖左手面都已經講明禁拉= =
呢個就係我不嬲唔玩兵堡原因...
拉兵定義又唔清晰
有時引兵都比人話拉兵
回射就係拉!!!但用D得3-4格兵回射人地6+6 都可以比人話拉~= =  笑
1日未搞清拉兵定義之前一日都唔知你地邊個岩邊個錯~
回復 支持 反對

6# 衰仔包@阿鋒

你可以退後打 但係要有盾 / 場可拉

而家係你冇盾情況 退後回射 甘叫拉兵
回復 支持 反對

仲有.. 我想問下

點解你要影你門口個d..

而唔影出事現場d兵

甘咪可以睇到你後排兵係唔係同前排兵一齊 定係後排兵入緊 囉
回復 支持 反對

請問係邊個講比你知要有盾係度打先可以行去後面= =

仲有你連帖

好明顯我係比你踢左我先可以影相..
唔通我係咪都影相咩= ="
回復 支持 反對

你前隊退後回射 之後後面再補多隊射, 甘唔叫拉?

即係後面有隊上緊黎
正常人都唔會比隊兵你白白殺
我梗係拎多d馬車入去
前面d馬車唔行去後面咪死哂lo

仲有 6p全隊死哂唔關我事
       我前面果隊退後打 亦唔關我後 ...
衰仔包@阿鋒 發表於 31-3-2009 21:11

你E個動作已經係拉兵la, 咩叫正常人都唔會, 你咁講, 個個都拉得兵la, 有邊個想d兵死,
你一係就走夠9距, 你走唔夠9距就係拉兵la
回復 支持 反對

4# INVINCE
前隊兵退後打就係拉兵...?
請問你玩左幾耐兵堡呢

冇盾回射同有盾回射根本冇分別

你所謂既【唔係唔可以退後打,只係個場係禁拉 你退後回射就叫拉,
集兵唔係唔可以 但係禁拉時你唔可以退後回射 之後話因 ...
衰仔包@阿鋒 發表於 2-4-2009 17:27

當然唔得, 有d人仲話郁係因為想打另外d兵, 就算係都唔得, 因為你一郁唔過9距就係拉左人, 所以你唔想死兵就要走出9距(以精韓為例), 如果唔係你真係要局住死晒d 兵, 所以走唔倒就要del 兵,
你玩左咁耐兵堡都仲未攪清楚....我諗好多人比人拉過= =
回復 支持 反對

樓上係咪唔明咩叫拉兵...定係你第1次玩兵堡呢= =

我係由敵人基地外面水路唔到10格行到去外面 [即草地]
點都有7格掛
回復 支持 反對

樓上係咪唔明咩叫拉兵...定係你第1次玩兵堡呢= =

我係由敵人基地外面水路唔到10格行到去外面 [即草地]
點都有7格掛
衰仔包@阿鋒 發表於 6-4-2009 19:47

我發覺你係一時一樣, 比人講中左個point 你就話人第一次玩兵堡,
開頭就話無理由白白死所以拉, 但E+又話夠距離無拉, cap圖又cap唔倒重點,
一唔夠人講就話人新手,
唉....你算數吧la
回復 支持 反對

我冇講過自己拉兵...請你留意重點
回復 支持 反對

我冇講過自己拉兵...請你留意重點
衰仔包@阿鋒 發表於 6-4-2009 21:44
打機又好, 做人又好, 祝你好運 ^^"
回復 支持 反對