打印 上一主題 下一主題
收起左側

直江兼續!秒殺界既神話!

直江兼續
上杉家臣
為首席的家老。雙臣秀吉對他評價極高,讓他以陪臣的身份領出羽米澤30萬石。關原合戰時從屬西軍,送『直江狀』給德川家康。
職業:法師 肉搏戰: D 法術:A 輔助:S
(最擅長輔助進攻,瞬間高傷害輸出法術)
人物體質:
直江兼續
HP : 1050
MP : 420
1開始已經有唔錯既血量 MP亦都唔會話太小!
力量:26
靈活:21
智慧:35
好明顯 依隻係隻法英
(講d野好廢-_-)

人物技能:
W-1技
符咒‧金縛
用符咒在上空創照出範圍500的結界,在結界下方範圍內的敵人會減媛[10%/20%/30%/40%]移動速度。持續10秒
等候時間27秒 [100/120/140/160]魔
好處:點爆後可以減40%移速 比起好多英都高好多 方便幫隊友逃走及追殺
壞處:起手耐 同對自己單殺冇咩用

E-2技
符咒‧護符障壁
釋放出5張護符環繞於身旁,當每張護符接觸敵人的同時,會造成敵人[25/35/45/55]。持續20秒
等候時間30秒 [100/120/140/160]魔
好處:食cp超爽! 又可以用黎殺人!
壞處:企遠小小唔會磨得太快 後期唔痛!

R-3技
符咒‧咒之符
將敵方的部隊在[2/3/4/5]的時間之內,轉化為綿羊。等候時間20 [100/120/140]魔
好處:幫殺,追殺,救人又得!
壞處:太細粒-.- 好難殺~ 同埋變左羊之後可以郁

T-大技
禁咒‧殺之陣
施展後可讓自身周圍出現36道符對周圍的敵人造成強大的傷害,每一道符咒可造成[180/200]點傷害,逾靠近敵人傷害威力逾高
等候時間140秒 [200/250]
好處:殺人技! 有分重疊爆大同側面爆! 但係都係好痛!
壞通:企遠小小都未必秒到人!

點技方法:
23232423311141++++++++

先點滿2,3技 之後1技 最尾黃點 有大點大  ~方便食cp+變羊 之後1技就幫人!

出裝方法:
格1:底庫---->閃鞋
格2:電卷---->赤雷---->風傷/大炎
格3:肉   ----->吹箭---->插地
格4:              忍刀
格5:              冰計
格6:              魔水/紅雷

[通常出到風傷 我都係供裝比主力]
首先禁enter大大聲叫cp!再禁F8 用馬仔買底庫同電卷 仲拎多卷香噴噴既豬肉!
之後就去強盜軍c果度 兜個圈之後就2技 +電卷 食晒
之後引2隻巨大龜仔 等箭塔射死再電卷尾刀
之後行過隻熊仔 後d有2隻cp 2技汁埋 仲可以食埋下面果3集狼
重覆咁做1,2次 就差唔多6lv可以去殺人!
如果對面都有英cp 你就變佢羊之後走 你開頭打唔過!
前期未有忍刀,吹箭時) 變羊 閃埋去 大!
        :有吹箭忍刀 變羊 吹箭 閃 大!
中期開始有2000/3000血) 變羊 吹箭/插地 忍刀 近dd大! 唔死再補冰計/赤雷
後期:變羊 風傷/大炎 插地 忍 重疊大!
新手常犯錯誤:忍刀 直接行近個人放大 ←咁樣唔太好 我以前都係咁 好彩有d朋友話咁樣唔好 比佢地吊完1獲 之後終於明解!
                    其1:人地無啦啦行前多1步/走左 佢就可能唔死
                    其2:人地出左石 你點殺人?  
                    其3:你咁做1定係暗位出黎先得 人地放左隻下忍/馬睇位 直江 = 冇用武之地!?
                    應對方法: 變羊 吹箭大~ 可以搵d朋友/練習圖去練習下!
幫殺 : 直江其實算係1隻好忙既英 你見到邊度有人打交 你就要出去變羊 自己人地會sm佢, 人地叫你殺下 殺上 殺中 你都要去 又會有人叫你幫殺~_~ 所以 你到左中期都冇咩機會cp
所以唔好覺得直江可以單殺 要幫殺!
追殺 : 我見過d神手 直江未6lv前 就變人地做羊之後開住2技磨血-.- 咁樣死得好慘! 未係太神既直江 唔好咁做 容易比人反殺!
救人:自己友比對面追住 你可以變羊/吹箭/插地等..救朋友! 勁既可以隱身等對面行到去你個位爆大! 對面殺唔到自己友之如仲要賠多300!!!
有人問過 點解要出冰風~
冰風 殺人好 人地追緊你個隊友 趕人走又得! 人地開1大堆冰 清兵又ok! 4250 對於直江 好快就有!
                                  天敵!
織信佢行過cp區 見到你 你中左2技都知咩事!
應對方法:睇下有冇機會魔水/忍身 殺織信時要有把握同有朋友準備幫你汁殺!

神原:血長到乜咁.唔係神手 都幾難殺
應對方法:直江變羊-->暈 叫隊友圍sm!

慶次:都係血長!你1秒佢唔到就會反殺!
應對方法: 魔水+忍 再唔係變羊走佬!

山王:1技開左 你就難殺!
應對方法:等佢1技完先殺

立花道雪:開住1技 睇你點秒
應該方法:等佢解盾 再變羊暈叫對友圍sm 有能力既就自己單殺埋!

本多忠勝:你爆大 佢1技 真係忠勝滿血都係靠你!(機會極微)!
應對方法 等1技完再殺!

好隊友

百地三太夫:訓左佢教 有勁多時間比你慢慢行埋去爆大!

松狗:1個捉1個大 有咩好講?

道雪:都係1個捉1個大~

評分

參與人數 1樂點 -30 收起 理由
~!卡卡西!~ -30 沒有標示轉帖x4,連扣回原來的10分 ...

查看全部評分

回復

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

直江兼續
上杉家臣
為首席的家老。雙臣秀吉對他評價極高,讓他以陪臣的身份領出羽米澤30萬石。關原合戰時從 ...
卍小囧囧卍 發表於 16-2-2010 16:45

樓主哥哥,
下次你再開英雄心得帖時,
請加"轉帖"二字吧,
你好多帖都係轉帖kyx的說..
回復 支持 反對

樓主哥哥,
下次你再開英雄心得帖時,
請加"轉帖"二字吧,
你好多帖都係轉帖kyx的說..  ...
limingyin 發表於 19-2-2010 14:46

仲要好多都係膠post黎既添-_-
ps.點解又有人加分既?
回復 支持 反對

仲要好多都係膠post黎既添-_-
ps.點解又有人加分既?
泥膠 發表於 25-2-2010 07:59

我已經扣回所加分數再加扣沒轉帖字眼的分數
回復 支持 反對

前期: 未有忍刀,吹箭時) 變羊 閃埋去 大!
        有吹箭 忍刀 變羊 吹箭 閃 大!
感覺很奇怪
變羊起手極快 一中又不能反擊
為何要隱刀 有看過淺井隱刀2技嗎?
變羊6秒 吹箭2秒
直江法英不等於高魔
加上長期CP又要輔路
忍刀 變羊 吹箭 閃 大
未必有足夠魔量
有吹箭 : 忍刀 變羊 吹箭 閃 大!
隱刀和閃都是多此一舉
羊>到敵人身邊>吹箭>稍稍調整角度>大
回復 支持 反對