樓主: _kkab_student_
打印 上一主題 下一主題
收起左側

AOC之我感

舊玩家!
記得果時個網主信信下將個網改名做和樂網
之後再過一陣打篇野話AOC呢D打打殺殺既遊戲同佛教 ...
最愛蓉兒∼ 發表於 20-6-2010 16:00

唔知點解愈舊既人比較有人情味,依家d人玩aoc都係但求又快又順咁玩一場,d人唔會傾計(係唔緊急既時候),零交流,好奇怪- -
當然我諗依家d新玩家睇到我講呢句都覺得好奇怪,心諗:下,乜打場aoc都要打到咁有人情味,痴線嫁?
回復 支持 反對

我以為就是chi_sin 隊的
chi_sin_konami6
chi_sin_nokia就係我的好友
回復 支持 反對

我都玩左十年aoc...我都覺得佢係我打禁多年機最好玩既遊戲
不過近年真係好少人玩,高峰期一班人,大半都識,變到e+係d老餅野....
上年開始玩AOE III ,感覺上係另一隻 game,不過我覺得就控兵,爆經濟而言,aoc比佢複雜好多...
玩呢隻game多多少少都係因為有aoc呢個情意結...
至於你講果種打城快封快,肉西阿拉伯定隨機地圖,我覺得唔可以用黎局限高手興否,
如果真係高手,應該個個地圖都能上手...
順帶一提,近年打綠亞d人質素好參差,好少好激烈,多數都係壓倒性...
唉...冇啦aoc...
不過cs都有online,點解aoc冇?
cs當時都係接近被淘汰...
回復 支持 反對

細過玩過aoc, 大過左個人既組織同管理能力都高d..
冇玩左幾年, 近排心思思玩下

而家既人已經完全係另一回事..

如果aoc真係冇左,,確實會不太開心.
回復 支持 反對

細過玩過aoc, 大過左個人既組織同管理能力都高d..
冇玩左幾年, 近排心思思玩下

而家既人已經完全係另一回事..

如果aoc真係冇左,,確實會不太開心.

評分

參與人數 1樂點 -2 收起 理由
神乂怒火 -2 系統連帖

查看全部評分

回復 支持 反對

我都係痴線隊人,當年係chi_sin_yammiuk同chi_sin_alloy踢我入會當年講緊係無十年都有八載chi_sin_dolly e個名我而家仲用緊=v=
真係好掛住以前上zone架日子
回復 支持 反對

我都係痴線隊人,當年係chi_sin_yammiuk同chi_sin_alloy踢我入會當年講緊係無十年都有八載chi_sin_dolly e個 ...
[H]痴線多利 發表於 4-8-2010 22:05

我以前打綠亞都見過你,好似上星期打都見到你,難怪咁熟了
chi_sin_yammiuk=依家城快果個yam,間唔中都有打
回復 支持 反對

唔知點解愈舊既人比較有人情味,依家d人玩aoc都係但求又快又順咁玩一場,d人唔會傾計(係唔緊急既時候),零交 ...
大和 發表於 20-6-2010 16:39

有時好睇街場d人啱唔啱傾
有時我玩都一粒聲唔出

不過有時就全場同人吹水
回復 支持 反對

我仲記得同成日同nokia, siuyau玩
回復 支持 反對

有時好睇街場d人啱唔啱傾
有時我玩都一粒聲唔出

不過有時就全場同人吹水 ...
RZero 發表於 4-8-2010 22:53

場場都有人係度洗頻-.-
回復 支持 反對