打印 上一主題 下一主題
收起左側

AVA各兵種槍枝推薦及相關介紹

好多人都會問好多關於AVA既問題 而家本人就幫幫大家解決問題 如果有咩意見可以講 本人樂意解答
PS:本人玩AVA時間唔算長 但玩左咁多年槍GAME有D心得 所以先係到分享

好了廢話唔多
無聊問題1:點解大家要玩AVA?
答:好簡單 AVA好多永久槍都唔洗買點 雖然點槍勁好多 而且唔洗維修 最重要係隻GAME都好靠技術 相信有玩過CSO既人都知道槍GAME最厄錢既一面 所以一隻可以唔洗買點都玩得好既槍GAME絕對係好!

進入槍枝介紹
PS:其實好多人都會問點改...其實改左D數值升跌少少 唔會有好大影響 但當然如果改得準D 高攻D絕對有利 所以本人會提供改槍小貼士 但唔係直接比埋一個標準大家 因為係好主觀既 所以我只會比大家參考大約既改法 唔會話要特別買咩配件 而為左簡化內容 本人只會分析熱門槍枝 至於圖片本人或者會隨後補上 雖然係字海但都希望大家細心睇

首先係步槍兵
步槍係槍之中算係萬用型 無論遠近表現都相當平均 所以唔知自己想玩咩既 不妨多玩步槍兵
步槍所需屬性:攻擊力唔洗講 係咩槍都要 雖然有時加攻令槍既準確度 穩定性 射速有所下降 但高攻絕對係有利 如果你攻低 射幾準都冇用....只要多壓槍 唔心急 高攻總會比較有利 我認為咩槍都好 首先考慮+攻 通常AVA中加攻既都係槍管 步槍主要為7.62槍管 雖然會令把槍更加震 但攻高本人認為有利 當然此乃個人睇法 如果想要+準確度既槍管 都係可以既
跟住係一個分差點 如果大家中意近射 可以選用+射速+穩定性既配件
如果中意遠射 可以選用+準確度+穩定性既配件(<本人)

本人推薦SG556 相信好多人都會有 因為攻高 準確度高 尚算穩定 雖然要$87000GAME錢 改完都要9萬幾 但佢係絕對物有所值 雖然遠射或者會有D唔準 但小心壓槍基本上係萬用

另一把係F2000 雖然係好貴(一定要7日60點) 攻低 但呢把槍絕對係一把極為穩定既槍 遠射一流 但要留意近戰可能會蝕底左 因為攻擊力較低 如果無信心可以盡量打遠

另一把係SA58 呢把槍改完之後有約51攻 暫時係最高攻既步槍 但代價係極之震而且唔太準 如果對步槍壓槍同控制準心有心得既人可以用呢把 因為51攻太吸引 可以輕鬆殺人

另一把係CR-21 呢把槍比較適合中意近~中距離戰既人 因為彈量足夠 而且射速快 亦算穩定 攻低反而唔算一個大弱點 遠射表現亦都唔錯 算係一把平均既槍

今日暫時分享住咁多 如果聽日得閒本人繼續狙擊兵+偵察兵
回復

K2都幾好用
回復 支持 反對

回復 2# 拉燈

K2有個大問題 係準係穩但真係好射得好慢~
回復 支持 反對