收起左側

[REFLEC BEAT] [IIDX, RB] BEMANI(超騙錢)連動曲活動 - Lincle Link 第五彈

關閉 [複製鏈接]
人在VZ
已確認Rb update

打Rb系開IIDX歌快
打IIDX系開Rb歌快

好似我咁唔識玩IIDX開Rb既歌真系有排,,,, ...
Leaf~A 發表於 2012/6/27 10:05

係呢點確認左係事實黎

所以我開RB歌會快d...但係明明我唔玩RB
有冇人可以教我點轉難度,仲有一開始選地區是甚麼東東?

六神綱 發表於 2012/6/27 15:13

個mon下面係咪有4個掣既
其中兩個掣係打直排既
你咁下面果個掣就得

另外一開始選地點果個...正常既初心者應該係得三個地方
一個係dellar賺多d但係經驗值賺少d
一個係經驗值賺多d但係dellar賺少d(未知同RB開歌有冇關係
一個係兩邊一半一半
===============================

我見堆玩開IIDX既玩家 好快就係RB開晒果五首歌
有人話打八十幾鋪IIDX就得 有人甚至十幾鋪

不過係IIDX開果五首歌就有排打
回復 支持 反對

80*6=480
消錢呢...
話説成班人跟機自己一個step up很突出...
回復 支持 反對

你想點玩就點玩架啦 人地點對你都冇乎
反正你入左錢 你又唔係「毀滅緊果部機」
回復 支持 反對

係呢點確認左係事實黎

其中兩個掣係打直 ...
Torchic╳小火雞 發表於 27-6-2012 16:58

4個掣係指有得較大聲或者調整速度的那個?

咁其實3個地方應該邊個好D呢?
回復 支持 反對

係果堆
大聲制既下面

另外果三個地方...
假如你純粹係想幫RB開歌 去邊度都得

如果真係想知果三個地方既分別...我上左wiki搵資料
Phase1 初期ダンジョン †

迷いの森
        「一度入ったら出られない迷路の森、敵が多く経験値が沢山稼げそうだ」
        経験値が多めに取得できるが、DELLARは少なめ。
    仄暗い沼
        「ほとんど光が差さない沼地、レアな敵に遭遇することも・・」
        レアな敵キャラの出現率が高い。DELLAR/経験値も平均して多く取れる。
    呪いの山
        「まがまがしい気配を放つ山、デラーを多くもつ敵も多い」
        DELLARが多めに取得できるが、経験値は少なめ。

我猜你看漢字 都應該明白是什麼意思了

順帶一提
DELLAR就係用黎比你買野
例如服裝 臉孔 武器 甚至是遊戲界面的按鍵效果、note顏色等等...
回復 支持 反對

係呢點確認左係事實黎

其中兩個掣係打直 ...
Torchic╳小火雞 發表於 27-6-2012 16:58

講係咁講,但係今日nico已經有人上載左五首新歌的片

尤其以個兩首10+最變態,一首係灼熱Beach Side Bunny,另一首係天空の夜明け

量子淚目www.真係天外有天,人外有人
回復 支持 反對

10同10+真係越出越難
回復 支持 反對

個5首最易好似係Waxing and wanding

好多8分位...
回復 支持 反對

講係咁講,但係今日nico已經有人上載左五首新歌的片

尤其以個兩首10+最變態,一首係灼熱Beach Side Bunny, ...
六神綱 發表於 27-6-2012 20:26

灼熱Beach Side Bunny d top note唔夠多,硬係差咁d,雖然佢d top note比其他歌算係多...
不過天空の夜明け好屈機- -,果然量子海這種傳導曲係唔夠final boss曲咁難(?)

p.s.今日玩左2次苦草,都死得好慘阿wwwwwwwwww
回復 支持 反對

灼熱Beach Side Bunny d top note唔夠多,硬係差咁d,雖然佢d top note比其他歌算係多...
不過天空の ...
[H]mel 發表於 27-6-2012 21:47

個首苦草...初見76.2%,然後最勁都係76.8%,最慘的係同一日兩次平呢個紀錄

剩係加多幾十分,SO SAD....維持在17xx的分數

p.s.那高密度的三連拍有冇人諗過交叉手去禁呢?還是發狂似的一隻手指禁禁禁

btw,真有興趣望望WIKI點樣大執D資料
回復 支持 反對