打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 入唔到台灣伺服器玩真係灰

大勢已去
回復 支持 反對

參考一下依條link

雖然唔同game
但基本上無咩差別
帶定頭盔,間唔中會用唔到同好lag(個人100ping左右) ...
jackywonga6d33 發表於 20-3-2014 11:00 PM

想問一下,其實呢個方法,有冇風險
回復 支持 反對

想問一下,其實呢個方法,有冇風險
ZoMble乂幻月 發表於 23-3-2014 20:17

VPN有風險,但至少比Proxy少得多
安全的虛擬私人網絡使用加密穿隧協議,通過阻止截聽與嗅探來提供機密性,還允許發送者身份驗證,以阻止身份偽造,同時通過防止信息被修改提供消息完整性。

某些虛擬私人網絡不使用加密保護數據。雖然虛擬私人網絡通常都會提供安全性,但未加密的虛擬私人網絡嚴格來說是不“安全”或“可信”的。例如,一條通過GRE協議在兩台主機間建立的隧道屬於虛擬私人網絡,但既不安全也不可信。除以上的GRE協議例子外,原生的明文穿隧協議包括L2TP(不帶IPsec時)和PPTP(不使用微軟點對點加密(MPPE)時)
回復 支持 反對

VPN有風險,但至少比Proxy少得多
jackywonga6d33 發表於 23-3-2014 08:35 PM

唔係呢種風險,用呢個方法入台服,有冇可能會俾人封
回復 支持 反對

唔係呢種風險,用呢個方法入台服,有冇可能會俾人封
ZoMble乂幻月 發表於 23-3-2014 20:47

我又唔係GM你問我做咩
but,個人推測,由於VPN只係將自己部PC connect去其它network到,更何況依個行為唔係bug,cheat,破壞遊戲平衡既事,所以應該唔會被封.如果真係會封,那為甚麼一些外國player無被人封(ip不是台灣ip,又不是香港ip,並多數可以兩邊走,我一個馬來fd就係這樣)?你怕比人封可以用分身試試先.
回復 支持 反對

我又唔係GM你問我做咩
but,個人推測,由於VPN只係將自己部PC connect去其它network到,更何況依個行為唔係b ...
jackywonga6d33 發表於 23-3-2014 08:56 PM

唔係..之前見有人講過話咩GM當呢種程式係掛
    雖然我都認為俾人封AC可能性唔大,但始終都係驚驚地
    萬一真係俾人封左就..

回復 支持 反對

要down 一個程式先玩到 但你會彈game
回復 支持 反對

回復 27# chris_paul3

如果一個鐘彈一次就接受到
回復 支持 反對

我都想入台ser玩  果到好似有個ser轉洗稱0.0
回復 支持 反對