查看: 22010|回復: 39
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 劍道部既技能點加法(獨家)

關閉 [複製鏈接]
敏劍

有名你講:敏劍
我系hk亂玩果時都係玩敏
敏劍係全部部門最高防既bao_04
唔講咁多,開波(講點加點)

有以下咁多種加點法bao_18
1.全加敏,呢個做法我唔建議(因為修少少精可以學極防)
2.敏精雙修,呢種做法要127lv以上d人先好諗,因為通常加加下唔夠點

而本人系hk亂果時加點係

敏劍147加點法

大概係320敏(學到147技就得)
跟住係1xx精(認該係用唔到極防住,帶兩隻+5精介用到= =v)

如果唔夠防就全加敏啦

hk亂敏劍技加點法

螺旋刺擊 學到下一招就得
連環刺擊:學到下一招就得
心劍術:學爆(加攻,好用)
暴風劍法:學到下一招就得
真氣劍法:學到2
劍氣震波:學到3
雷霆破擊:學到4
震天破擊(飛劍):學到5(遲d可能加爆)
地煞之劍:學爆
追魂劍:學爆

咁樣認該岩岩好技點(有多加飛劍)

精劍

有名你睇:用精神來攻擊(發緊up風= =v)
我系hk亂精劍既加點法同技點加法

簡介:精劍系低lv果時真係好少防!不過唔好因為少防加敏喎
因為如果你地咁樣諗就大錯特錯,因為系後期勁有用bao_04
我系hk亂既精劍107lv有220防!沒+7的,只係全+防

唔講咁多教你加點

本人建議既玩法:全加精
全加精之後大概升到107,果招都可以扣到1xxx幾....

而且又高攻

技點加法:

極光:加爆(無疑問,一定要爆)
一式:學1....(如果你高lv覺得呢招冇用可食a水)
二式:學4(岩岩好學到劍風)
劍風;學1(唔駛學咁多點,因為等之後學到147技睇下有冇點先再自己慢慢加)
極防:加爆(高防,你加爆好多人組)
合氣道:學2(岩岩好學到致命暴擊)
致命暴擊:學2(認該岩岩好學到劈雷)
鋼體:加爆(加爆防好多野)
劈雷:加5(之後學到147之後仲有技點慢慢加)
劍魂:加爆(一定加爆)
劍環砲:加爆(一定要爆)

力刀

簡介:力刀初期好多人玩,但之後如果系冇+7監獄比人系咁打
  不過我都玩到136lv-w-真係好低防阿

力刀加點法:全加力(唔建議,因為我都玩雙修先夠防,力精雙修)
      力精雙修(-w-力精雙修我玩緊,都係好低防!不過起碼系147lv學到極防)

技點加法

拔刀:學到5
二連斬:學到2
橫踢斬:學爆(因為要學嗜血術)
嗜血術:學爆(高攻d)
旋風斬:學1
致命斬:學3
迴刀斬:學4(建議如果加爆147仲有技點加爆佢)
真雁:學1得喇(太廢)
寒氣:學3(遲d學到147之後慢慢加啦)
昇龍:學爆(認該夠技點學爆147)
血刀:學爆(仲有技點既寒氣或迴刀)

打左好耐嫁bao_18
好既加分bao_09

有問題可以系呢個post回我bao_15

[ Last edited by kirasky on 2006-5-25 at 10:30 PM ]
回復

劍_kir 好正呀.......唔該晒^^"
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
勁勁...
你玩咩ser?
回復 支持 反對

嘩...真係好正! 好使得!
抵加咁多分呀! 不過我而家煩緊重玩玩咩ser - -
回復 支持 反對

雖然我係港亂玩ec= =
但係我之前係私服到玩過力刀....
加上我有好多fd 都玩力刀......
所以對力刀果到有少少意見.........
旋風斬係可以唔洗學.......
如果要寒氣迴刀唔master.......學黎做咩?型d....(果招就真係幾型la...= =)
如果旋風斬唔學....禁二段都可以唔洗學......(master 打3隻怪...學黎做咩?)
迴刀.....寒氣.....昇龍惟要master......呢3招無論清怪定pk 都好有用.......
無記錯無技係要真雀......不過都學下la.....pk 有用(master 都打得一隻.....唔好加)
我禁廣法......其實係有技點學極防架.......
所以本人極力提議力精雙修......極防master 需要精神206(唔記得左係206定208)
回復 支持 反對

真雁如果唔學可以將d點加曬迴刀斬好d
因為真雁點幾多都係打1隻同埋唔pk的話唔點會好d
回復 支持 反對

加多少少關於敏劍.....因為我有個fd 俾左個13x既敏劍比我.......
全敏既劍手防必定高過敏精雙修既劍手.......
你地都知.....敏係加防架ma......
敏精雙修既話.....會少左1xx 點而走左去加左精.....
你地要記住.....
亂唔係得一個人玩.....係一個團體......組隊一定有極防佬....
試想上一個2xx 敏既人高防d 定3xx 敏既人高防d ??
所以如果要高防....唔該全加敏.......(好似踩場= =閃了)
回復 支持 反對

阿一 該用戶已被刪除
回復 支持 反對

alexbigbig 該用戶已被刪除
回復 支持 反對

alexbigbig 該用戶已被刪除
回復 支持 反對