查看: 5754|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 格鬥部技點加法(獨家)

關閉 [複製鏈接]
hi~又係我kir阿bao_06
不滿我的說法不要說粗口阿
可以系回復發表一下

簡介力拳:我諗hk亂都好多人玩(我都唔例外,升到127賣左bao_36),
我覺得後期冇+7好低防!技點方面有待改善
我就冇雙修!因為雙修左有d低攻!我冇+7拳127打1200左右,加左狂戰

冇a水既做法:

側踢:好似係4
迴轉:都係4
連環:1(唔等駛)
萬月:4(單'體技!都係唔等駛)
一擊:加爆(冇水可以唔學呢招,哂勁多水!加50%攻!例600攻加50%=600+600x50%=900左右)
疾風:學4(我唔多加).可唔學
飛燕:學4(終於有一招多體技)
風神:學1(好似)
萬月踢:學2
龍翔斬:學1
龍極:爆
極光旋風:爆-3-(一定爆啦)

夠技點就加萬月踢-w-"

簡介精拳:初頭仲低防過力拳,但後來127後已係清怪王(多體技勁多)
             而我精拳升到117就冇玩喇>v<"太低防bao_01

鐵頭功:加到學到下一招
肌力:爆
肘擊:4(都幾廢)
雙掌:2(單體技,好難升lv)
鬥氣:爆(加攻呀=w=)
熱血:都爆(-.-加攻)
地雷震:1(勁好用,不過唔駛加,哂技點!)
鐵布衫:3(都係大體技!勁好用咁~慢就慢左dd)
彈指:2(cut招,-.-仲唔好用呀??)
突擊:1(扣自己血既招,大體技-3-)
無空:2(-.-拳風~唔錯)
獅吼:2(-.-"有技點加爆佢都得嫁)
反彈氣:爆(-.-"勁爆!,好似劍魂咁)
神龍地裂擊:爆呀(-.-"147技唔爆仲係人來既)

認該仲有技點,建議加獅吼或彈指

簡介敏拳:敏拳係高防!岩高手玩,因為低攻高防......如單練好難升
             我敏拳升到143lv賣左>v<"(全身+7有250防)

重拳:學到下一招就得-w-...(pk拎來cut招用^^)
破甲:爆(加攻^^)
散打:2(-.-"雖然係大體技~但冇咩用)
幻影拳:1(單體技,冇咩用)
燕青:4(有用喇^^,加到4夠殺)
0波:是但(-.-你鍾加幾多點就幾多點,我冇意見~唔學都得嫁)
白虎掌:5(-.-勁呀,加到5)
擊震波:4(!!!大體技)
七星拳:3(pk拎來cut招^^)
順風拳:2(遠距技>v<)
爆裂亂舞:學爆(大體技>u<)
太極神拳:爆(遠距=3=")

我講既大體技係指打一班人用既bao_06
希望版主加分bao_31
>v<希望幫到你地bao_05

講粗口既走bao_35

樂古唔歡迎你bao_01

[ Last edited by kirasky on 2006-5-26 at 11:50 PM ]
回復

first-_-一擊係45% 吾學一擊既力拳 攻會秒吾到人.-.-..你叫人吾好學?
跟住彈指同獅吼吾升爆 好難次次定到人..
仲有敏拳吾學0波..-_-吾係掛..敏拳好處正是 高迴..高防..兩樣平均..拉怪易..你叫人吾洗學-.-?
破甲加十攻都升爆= ="不如拎d點雙修啦下化..
- -"不是吧 我講左咁多出泥架喇
你係上面轉番啦你不如..吾好教壞新手- -
回復 支持 反對

力拳如果依照樓主你甘講~
我比較建議將剩低既點點落去風神踢好過萬月踢
萬月踢係打直線既~
而風神踢就係180度技能~
唔係就住d怪既方向去打~而且出技快過萬月踢
當然~有心想做殺手既話~
萬月踢係一招唔錯既招式~
如果有點的話
精拳應該學埋體格強化~
呢招好多人都話無咩野用~
但係對精神系黎講~
好有用架~
佢係加氣力值既
而家比較會建議點爆獅子多過點爆反彈
雖然兩招都係範圍技~
但係獅子會打暈人~出技比反彈快小小~
至於敏拳~我未玩過超過100級 = ="
所以無咩野異義~

[ Last edited by MODE on 2006-5-26 at 04:11 PM ]
回復 支持 反對

Originally posted by MODE at 2006-5-27 00:10:
萬月踢係打直線既~
萬月踢係一招唔錯既招 ...

-.-但我不用風神

Originally posted by kaka199210 at 2006-5-27 00:09:
first-_-一擊係45% 吾學一擊既力拳 攻會秒吾到人.-.-..你叫人吾好學?
跟住彈指同獅吼吾升爆 好難次次定到人..
仲有敏拳吾學0波..-_-吾係掛..敏拳好處正是 高迴..高防..兩樣平均..拉怪易..你叫人吾洗學-.-?
破甲 ...

我果度寫左,冇水唔好學一擊呀-w-....睇下先啦

-w-"我係計點數來加,所以我唔會加爆彈指同獅吼.......

敏拳我都冇話唔學-.-"佢有技書咪學

冇技書咪唔學囉bao_20

[ Last edited by kirasky on 2006-5-27 at 12:14 AM ]
回復 支持 反對

不是吧-_-咁都40分..
仲有精拳熱血 同 鬥氣- .-升爆哂兩樣 都係加65攻
拎點修一擊/升技..仲好..精拳主要係計氣力值的..-______-樓主吾會吾知掛
回復 支持 反對

Originally posted by kaka199210 at 2006-5-27 00:14:
不是吧-_-咁都40分..
仲有精拳熱血 同 鬥氣- .-升爆哂兩樣 都係加65攻
拎點修一擊/升技..仲好..精拳主要係計氣力值的..-______-樓主吾會吾知掛

-.-"......我唔玩雙修

精拳加一擊我都唔知夠唔夠點

所以就bao_04
回復 支持 反對

Originally posted by kirasky at 2006-5-27 00:15:

-.-"......我唔玩雙修

精拳加一擊我都唔知夠唔夠點

所以就bao_04

過左135後一定夠點-.-
我知道你不會不知道的bao_15
回復 支持 反對

Originally posted by kaka199210 at 2006-5-27 00:18:

過左135後一定夠點-.-
我知道你不會不知道的bao_15

我知-w-”我咪諗過囉

所以咪唔雙修
回復 支持 反對

Originally posted by MODE at 2006-5-27 00:10:
萬月踢係打直線既~
萬月踢係一招唔錯既招 ...

你加飛燕仲好過加風神,飛燕前後左右都打到既
回復 支持 反對

nt 該用戶已被刪除
回復 支持 反對