查看: 3256|回復: 24
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有見咁多dota亂棄 我有一個建議

to版主
為免有人當有人棄權就投訴亂棄
我建議
當被棄城而棄就唔當亂棄
當被攻爆一路 而棄 就當亂棄 因為有贏既機會
當人地其中一路爆 但係自己只係爆左2個大屋 都仲有贏既機會 所以都當亂棄
當人地其中一路爆大屋 但係自己只係爆左2個大屋 都仲有贏既機會 所以都當亂棄

呢度有d問題要大家遵論
當第一個人在正常情況下亂棄 第二個人棄權 哪第二個人應不應該當做亂棄
當頭2個人在正常情況下亂棄 第三個人棄權 哪第三個人應不應該當做亂棄
當對方及自方都有一人棄檯 哪有一個人棄權 該當亂棄嗎
當對方及我方都淨下一人 任何一個棄 該當亂棄嗎
當自己被棄城但係人地2條路都爆哂 差城門 都仲有一線生機
當2條路都爆 人地爆左一條路 呢個都係有贏既機會 但係好難

如果對方棄城 我方一個棄權又應不應該叫亂棄

還有其他情況 大家都可講出黎

以免發生罵戰及 減低版主負擔阿

回復

建議埋作者加強小小匈奴啦.......一開始90血7攻....比長槍吉幾野瓜左= =點玩落去.......咁樣想唔亂棄都唔得家wor如果隨機文明中左佢= =就算唔亂棄都係企定定.......
回復 支持 反對

係文明差棄多
自選文明會好d
但係就冇咁exciting
回復 支持 反對

當被棄城而棄就唔當亂棄

我十分同意.......
看了你下面那篇~爆一路就棄.....這種才有資格來這板抱怨吧!!
更具體的說~
4P8P有一方棄權  就好像中途跳一個玩家一樣....這種棄.......是認輸(對面都等你打到棄城)
不是亂棄......
難不成要作者改成
2營+1門爆
標出4P已經棄權.........???????
回復 支持 反對

如果大家二間大屋都爆左呢??????
回復 支持 反對

不可能會有2邊2營爆的情況吧@@"
我打到現在還沒遇過......
先爆2營了就輸了.......
回復 支持 反對

你們自行討論一下吧...(因為我並不太熟識Dota...我只熟識"棄權"兩字...)
討論完就可以
回復 支持 反對

原帖由 hellomoni 於 2006-11-6 18:45 發表
不可能會有2邊2營爆的情況吧@@"
我打到現在還沒遇過......
先爆2營了就輸了.......

我遇過
最後對方城堡欠500血我們就勝
好像有SAVE

原帖由 Torchic╳小火雞 於 2006-11-6 18:58 發表
你們自行討論一下吧...(因為我並不太熟識Dota...我只熟識"棄權"兩字...)
討論完就可以?*琱@個結論比較好...

其實可不可以用時間來定斷?

普通一埸DOTA最快由1:30-2:30不定
通常1:00-1:30就可以估到勝方
但是有反勝的機會

視乎 2路的塔函帳篷 是否爆了

希望各位DOTA熱愛者能提供意見
回復 支持 反對

白色翅膀= ="不會有雙方2營爆的問題
至少我卻定1.60不會有!!
詳細情形~請看我回在冥域happy那篇
見輸又要棄

小火雞板主~這遊戲限時間是很難有勝負的喔@@........
1.61強調敗部復活XD
大營爆了~似乎可以占領回來
回復 支持 反對

唔係牙我試過啦
不過最衰個場冇save到
大家都爆左二間大屋
不過我地比爆城門
佢地冇爆
佢地不如叫打和啦
你地守到
回復 支持 反對