打印 上一主題 下一主題
收起左側

有見咁多dota亂棄 我有一個建議

原帖由 [S]流星 於 2006-11-11 23:55 發表

我差點試過=0=...
差1個細營2面都爆
不過DOTA亂棄既人真係幾多下

但有時對方成個勢輸晒(i mean 爆左營, 兼level差勁遠)  明知輸梗走亦都係無可厚非
唔通要佢等到城堡爆左先走咩 = =..........我自己打電腦都無癮啦
回復 支持 反對

假若 雙方的實力一樣
1p2p3p vs 5p6p7p

1) 假設5p棄權,6p or 7p再棄,那6p or 7p算「亂棄」嗎? (因為5p棄了,就2vs3而已)
2) 假設5p棄權,6p棄權,7p再棄權,那7p算「亂棄」嗎? (因為5p6p棄了,就1vs3而已)

(這是我在處理帖子的時候 想起的一個問題)
回復 支持 反對

原帖由 Torchic╳小火雞 於 2006-11-15 18:04 發表
假若 雙方的實力一樣
1p2p3p vs 5p6p7p

1) 假設5p棄權,6p or 7p再棄,那6p or 7p算「亂棄」嗎? (因為5p棄了,就2vs3而已)
2) 假設5p棄權,6p棄權,7p再棄權,那7p算「亂棄」嗎? (因為5p6p棄了,就1vs3而 ...

6P 7P 如果有明顯性的 5p棄我就跟住棄 那就一定是亂棄

如果是因為其他理由 可以 再研究

即是5p棄了 過了一段時間 例如8p被棄城 才棄我覺得不算亂棄

5p棄權 6p即時棄權 哪當然是亂棄
回復 支持 反對

如果d人講 "我投降,認輸" 之後走左去又算唔算亂棄= =?
用亂棄呢個字範圍太大..好難認
回復 支持 反對

如果有哥德and匈奴,
就要係開始後5分鐘內講你要棄權,
否則你就唔好亂棄,
你要好好努力等死la

Hahahahahahaha......
回復 支持 反對