打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 大家覺得5隻角之中,邊個打pvp有優勢?

關閉 [複製鏈接]
法師在香港的CCB 是最弱 抱歉= =

劍士係CCB太屈..不用特別高超的技術就可以屈死

弓手還算平衡

但希望CB 劍士和法師的差距可以縮短點= =

不信者請試玩台版!
回復

法師在香港的CCB 是最弱 抱歉= =

劍士係CCB太屈..不用特別高超的技術就可以屈死

弓手還算平衡

但希望CB 劍士和法師的差距可以縮短點= =

不信者請試玩台版! ...
風之雲 發表於 21-11-2009 17:04

唔知係cb玩咩好
回復

我個人覺得如果係未轉職的話~
法師比較強~因為回魔快+可以閃走
如果唔怕比人話狗的話~完全可以閃走之後回魔等放大招(300mp果d)
就算閃唔走都可以放魔法盾頂一頂再閃
其次係弓手~2段jump的確唔錯,機本上除非你1v多or完全平地
如果唔係都好易走到
不過回魔速度比較慢~所以都係遊擊戰架la
如果2轉左做粗(唔識打個字-0-)擊的話,聽說有招jump上去之後直接向下方射箭(花舞果招係向左下/右下,呢個係正下)
咁都應該幾勁~我見人地d片~有個射手用呢招ko個魔劍-3-"
最後因為我冇咩點玩過劍士就唔講la~聽fd講好勁不過我未玩過(劍士極度唔岩我性格-_-")
另外果2個因為我係新手~ccb都未出所以未玩過-.-"
(ps:好憎人講"沒有最強的職業 只有最強的玩家",呢句野係人都知la,一d實質野都冇,明呃貼.我就唔信技術上一樣野都講唔到,就算分析下某職業係唔同情況/場地下有咩優劣都好啊,如果"沒有最強的職業 只有最強的玩家",咁洗鬼分職業ar,一個職業咪算lo)
回復

我個人覺得如果係未轉職的話~
法師比較強~因為回魔快+可以閃走
如果唔怕比人話狗的話~完全可以閃走之後回魔等放大招(300mp果d)
就算閃唔走都可以放魔法盾頂一頂再閃
其次係弓手~2段jump的確唔錯,機本上除非你1v多or ...
victor35tg 發表於 21-11-2009 18:07

= =你有無玩港版CCB

港CCB隻法師 同台CCB隻法師 回魔速度= =差好遠

回得很慢

劍士反而回魔好快= =
回復

有技術隻隻都玩得勁架啦(個人意見)
回復

lcp115 發表於 21-11-2009 19:09

我都係咁話
回復

= =你有無玩港版CCB

港CCB隻法師 同台CCB隻法師 回魔速度= =差好遠

回得很慢

劍士反而回魔好快= =
風之雲 發表於 21-11-2009 10:40

我都話我冇玩劍士落= =唔岩我性格ar~
回魔速度我只拿弓手跟法c比
還有~我pvp親~同隊d弓手法c一定企係1,2角回魔~之後出去放大技~
反而劍士雖然跑得快~但上上落落反而好慢~
法c一見劍士come就巳經閃走-0-
次次pvp~劍士一定死得晒...弓手勁的話才無死...
法c一定留番係度最多= =
還有~我是新手!!!!!我才剛玩港版ccb
未玩過其他版~呢d只係我小小意見!!!
ps:因為我次次玩親pvp都係一d大場/多層場
所以可能有d野我唔知~原諒~~
回復

lcp115 發表於 21-11-2009 11:09

我都知...但係標題都寫明係問那個打pvp比較強/有優勢
咁姐係至小分析下都好ar
就咁話有技術就得~呢家野係人都知
咁技術入面都一定有d技巧掛~分享下都好ar
就咁打"有技術就勁","無最強職業 只有最強玩家" 真係覺得好有呃貼feel lo
回復

我都話我冇玩劍士落= =唔岩我性格ar~
回魔速度我只拿弓手跟法c比
還有~我pvp親~同隊d弓手法c一定企係1,2角回魔~之後出去放大技~
反而劍士雖然跑得快~但上上落落反而好慢~
法c一見劍士come就巳經閃走-0-
次次pvp~劍 ...
victor35tg 發表於 21-11-2009 22:56

你未同過識玩既劍士玩吧= =

劍士追死法師..法師係想回魔都難

個陣你就睇得出回魔速度係幾咁慢= =台版..係快好多
回復

你未同過識玩既劍士玩吧= =

劍士追死法師..法師係想回魔都難

個陣你就睇得出回魔速度係幾咁慢= =台版..係快好多
風之雲 發表於 21-11-2009 15:43

ic 不過我主玩弓手-0-法c可能真係未同過勁劍士玩吧
不過有d劍士真係好傻-0-直追法c
在快追到的時候~法c就向後送他一個火ball=-="
我想如果係d細場應該劍士會好勁