打印 上一主題 下一主題
收起左側

[REFLEC BEAT] [Reflec Beat colette x SDVX II] 9月3日不知第幾次的更新

前言: 是日(2/9)見到Rb機準備更新,就知道聽日會有新歌,然後上官網望望

夏天竟然仲未完m9(°д°)ハァ?

由聽日(3/9)起, 「セツナトリップ」同「ラクガキスト」可以無條件地解禁

下面的就需要解禁吧,

先說說「FLOOR INFECTION」,慣例地需要打9鋪SDVX左右的良心(?)連動(其實都咁多次FLOOR INFECTION仲可以話良心嗎?)

活動期限係「3/9~17/9」

解禁的順序係「Smile」>「Sakura Reflection (P*Light Slayer Remix)」>「Qubism」

估計又係Lv9/10>Lv10>Lv10+的呢種配置

希望新的呢首Sakura Reflection有專屬ICON(´・ω・`) (拖

=================================================

同一期間, 會有「POLICY BREAK」,即係由其他機種傳歌去SDVX II

今次的主角.......SDVX GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLD

由IIDX,不不不, 係由Reflec beat 移植去 SDVX 的曲就係「Playing With Fire / kors k」

VERSION係colette spring , 想喺Rb玩但又未解禁的大大請去colette spring努力種花吧

============================================================

另外, 未解哂RUNRUN運動會裡面的曲有好消息

上面的日文大致係咁解: 只要先去其他機種玩一次,就會增加一個啦啦隊的成員,

集合一定數量的成員再去玩一次Rb就可以增加跑步的路程
回復

你說到GOOOOOOOOOLD我還以為是Sense 2007

======================================

我的話
大概開完第一首smile就棄了
後面兩首其實不算是很有興趣

======================================

補充一下那個馬拉松的緩和
其實就類似是宇宙戰爭或者cafe等等的配置
要求玩家連日play才能加快解禁
回復 支持 反對

反而我有興趣第二首,最尾嗰首unknown

一首原曲,一首Remix出現喺同一機種呢...

呢種情況唔知會唔會成為一個潮流風氣呢~~

雖知DDR同IIDX好似早就有呢個先例
回復 支持 反對

五首新歌的基本資料

之後係無需解禁的曲

回復 支持 反對

很極端的8和兩首10+
回復 支持 反對

kors k 繼yoshi君iidx gold後又一力作
sdvx goooooooooooooooooooooold
回復 支持 反對

kors k 繼yoshi君iidx gold後又一力作
sdvx goooooooooooooooooooooold
神樣秋之詩 發表於 2013/9/6 03:07

抱歉我不太明白你在說什麼

=====================================

剛剛在大埔
玩了兩鋪SDVX把smile開了

後面那兩首就放過我吧
回復 支持 反對