打印 上一主題 下一主題
收起左側

[REFLEC BEAT] [Colette Autumn] 17/10新曲追加 [4首原創+1首版權]

本來的預告再放一次呢

中間的就係無條件解禁的版權曲

無記錯打第一次有ICON,第二次有ICON,第五次有其餘三個ICON

解完之前Ryu的Like it就會見到多三個籃,分別係

只要解禁到其中一首,就會彈出第4個籃,容量十分大的籃呢,即係唔駛解哂上面3首就會見到下面首野

1st BOSS係Ryu, 2nd BOSS就係........kors k

話時個icon好似熟口熟面......SCJ2???

得4首的關係,要全部解禁的壓力也不算大呢,下面會補充一下

=======================================

新增要素:

1.Akhuta(惡態)的BGM (打Lapis Philosophorum 3次)
2.Lapis Philosophorum的icon (打Lapis Philosophorum 5次)
3.Ground Shake的icon (打Ground Shake 5次)
4.棒球的SOUND EFFECT (同START的icon同樣的解禁方法、應該打5次START就可)
5.START的5個icon (上面有提到)
6.新order (Autumn入面收穫item的order no.3&4,,,獎勵分別有直感促進x2同埋魔法時計x2)

補充:
収穫アイテム編 その3 : 打Rb colette入面的曲(即係colette ver.限定)
収穫アイテム編 その4: 有matching就可以
回復

Ground Shake
直譯可以說成是「地震」orz

不過這大概未算是autumn的FINAL BOSS吧
應該還有一彈的吧?

============================================

にゃんだふる55
一講起呢首歌就諗起果個簡單到唔可以再簡單既PV
回復 支持 反對

音源仲未有,不過呢種曲風令人好意外,下面純參考

回復 支持 反對

唔知點解kors k曲既曲風係好廣泛
由smooooch去到強欲甚至連Bad Maniacs都有
回復 支持 反對