查看: 2765|回復: 25
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[最新公告]新規例:由12月1日0時0分開始,投訴成立不加分。

因為最近有部份會員懷著「求分」的心態去投訴,而不是「投訴」的心態去投訴,
本版塊初步已經形成了一股「送分聖地」之風氣。
而重點是,有人意圖/開始上演一場無品事件,然後利用無品投訴區去騙取分數 (雖然還未發現,但不排除有這事情發生)

經過本人跟楓想版主、其他版的版主討論過後,
決定,由2006年12月1日,0時0分開始,投訴成立不會加分。
另外,其他缺乏證據、犯事等等的懲罰,罰則將會不變。

假若會員有什麼意見,歡迎發表。
回復

無品投訴區port人無分加既話可以關板
回復 支持 反對

冇分加的話....
亂棄果d 唔算太咩既
都唔會放上來架啦...
回復 支持 反對

原帖由 小求 於 2006-11-29 17:49 發表

投訴唔係為左加分,係為左申張正義
投訴成立可以防止不良份子使用對戰系統
尤其是1p用改檔,亂t,玩lag
即使是2p-8p,公告無良玩家的名字亦可以令其他善良玩家對他們有所警惕
或少要令無品玩家不敢開本尊作惡
回復 支持 反對

樓上講得好岩,不過而家我已經場場唔同名,
所以對我黎講冇咩用,
同埋呢個版一定會少好多人,
有3分1至1半既人會走= =
回復 支持 反對

原帖由 hkgingjc 於 2006-11-29 18:07 發表

投訴唔係為左加分,係為左申張正義
投訴成立可以防止不良份子使用對戰系統
尤其是1p用改檔,亂t,玩lag
即使是2p-8p,公告無良玩家的名字亦可以令其他善良玩家對他們有所警惕
或少要令無品玩 ...

難道你認為香港人會為左正義而晒時間做D對自己無好處既野?
回復 支持 反對

嘩...成立無分加, 失敗有分扣...
咁我投來做咩...
比人無品完仲要哂時間+冒住被扣分ge危險上來投...
我玩過round唔好?

回復 支持 反對

原帖由 【peter^^】 於 2006-11-29 20:21 發表
講真 我既意見係照加分
板主想一想吧 要呃分 到吹水交友 燎天廣場
難道會慢過投訴? 投訴 不但要有圖 經過
打經過 夠你去發2帖 2分 上傳圖又係2帖 2分 貼出黎又係2分
加加埋埋 我唔覺得有幾係呃分

是喔
要呃分 可以到吹水交友 聊天廣場

那為什麼還要投訴加分呢?
而且問題不是呃分,重點是有人意圖/開始扮演無品行為來騙取分數,這才是重點
原帖由 lukeliu 於 2006-11-29 19:54 發表
嘩...成立無分加, 失敗有分扣...
咁我投來做咩...
比人無品完仲要哂時間+冒住被扣分ge危險上來投...
我玩過round唔好?
冒住被扣分?
- 假若投訴不成立,我會關題,不會扣分
- 假若欠缺證據,我絕對會比足3日佢補回證據,而且他有權終止投訴,就可以不用扣分。
試問,你睇晒成個版塊公告,你跟隨版塊公告去投訴,我點樣扣到你分?
原帖由 小求 於 2006-11-29 17:49 發表

這是無品投訴區,
不是無品行為展示區。

本壇投訴區,投訴成立也不會加分,那為什麼到現在還未關板呢?
原帖由 【peter^^】 於 2006-11-29 19:41 發表
咁又係.. 講真 我貼果d至少有一半係為分先至貼...
除左俾1p踢 同埋俾同盟封 果2場係火得滯要貼之外...

你說中我的Point,
我很希望各位會員遇到不公平、作出無品行為的時候,就請上來投訴,我們會抱打不平的。

===================================================

始終,這是投訴區,
你試下去某部份的投訴部門,你去投訴,他們的工作就是去處理這些投訴,並不會送報酬給你。

回復 支持 反對

原帖由 【peter^^】 於 2006-11-29 21:10 發表
說真的吧.. 以後投區不會有太多人了 最多只有現在的5分1
回覆冇分... 投訴成立又冇分.. 除非真係好唔開心.. 唔係我以後都5會黎

重申一次
投訴區是用來投訴、上訴、自首的,
不是用來給你們聊天吹水或者支持別人的投訴。
對,雖然回覆無分,不過要聊天吹水也請去聊天版,不要來這裡。

另外,你可以不來,我不會迫你進來,
現在論壇投訴區投訴也不加分,又不見論壇投訴區沒有人來?
主要,這是用來作出投訴之用,不是展示無品行為而作出加分,為什麼我要加分給你?
回復 支持 反對

我老實話你聽 成功有2分開貼分加
回復 支持 反對