打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 誰配有vis!!!!!!!誰!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

你地係眼中 只係為左少少野仲嘈好耐
真係無聊得肯= =
當把遊戲看得比健康,時間更重要的時候
請你地自已停一 ...
jimmy12220 發表於 22-10-2010 01:36

遊戲當然是只尋娛樂,求盡興而已,但遇憤恨不平之事,難度就要忍氣吞聲,委曲求全嗎? 我才不會如此!

這些都只不過是 ''少少野''?
操縱勝負,捏造場數,把持得獎名額,這些都真的不過如此嗎?
相信對任何一個遊戲的開發商,代理商以至玩家而言,這都絕非等閒之事吧!

而且,我非如你口中單純的''咀砲'',無理取鬧, 這些都關乎到公平原則問題,我的是興師問罪,譴責罪狀,抱不平!
回復

家陣又唔係我想搵交嗌...
件事已經過左好耐,係有D人自己一句野講我冇資格有呢部野...
講真件事我真係依哂遊戲規則玩,係有人輸唔起亂咁話人,
我記得當日仲有一句係話我地用紅國D分換洗場,屈我地出賣紅國,
我好想講紅國D分我地都有份拿架,由紅國弱既時候我地就已經係樹拿分,我用我地應份既分有咩問題?
我地差唔多十場有8場係頭十 拿分既我敢講我一定有份拿, 係有D人輸唔起,亂Q咁搵借口插我姐,可惜,
紅國班兄弟對我不捨不棄,唔似得D人空口一句話自己又做過D咩? 資格? 你有資格同我講資格咩?
回復

你睇到啦,個正義L扮哂正義,要興師問罪咋,我自問我真係唔知我錯係邊喇?
同一個條件我諗到佢諗唔到,我WIN左就叫錯,佢既正義都真係好正義囉...
現在既小朋友真係想俾我小到冇朋友囉。
講起都火起, 你自己想做正義超人就唔該有理由先啦, 你冇道理亂插人,根本就係小朋友行為。
根本由頭到尾都係一個小朋友輸唔起係樹發爛咋......作為一個22歲既大人我真係有一句心底話同你講...........

你有冇諗過"義"呢個字係企係邊一邊呢。
回復

你睇到啦,個正義L扮哂正義,要興師問罪咋,我自問我真係唔知我錯係邊喇?
同一個條件我諗到佢諗唔到,我WIN左就 ...
孫策伯符 發表於 22-10-2010 16:35

-->講起都火起, 你自己想做正義超人就唔該有理由先啦, 你冇道理亂插人
事實上你確實嚴重地洗場,我有無的放矢,含血噴人嗎?又何來沒理由責難你? 你打算否應嗎?
問責你的理由我早就提出,你這句才是沒理由去批評我沒理由。

-->同一個條件我諗到佢諗唔到,我WIN左就叫錯,佢既正義都真係好正義囉
什麼是同一個條件? 你們努力地洗場和一般玩家努力地打國戰,你一場二, 三分鐘, 一般玩家一場十分鐘多,那樣就是你所謂的同一條件嗎?
事後你就聲稱迫於無奈,是規則迫你的,別叫我噴飯!!!

-->:(個條件又唔係我開 ,橘子個條件係咁,我只係跟佢個規距玩呢個遊戲 而得到部野 我都叫野蠻人)
我要再三重覆我的意思嗎? 橘子列明的條件是國戰場數最多者得獎,有說過或允許或強迫你非洗不可,列明如不洗就沒資格,這些話嗎?
何來出現你所謂的規距, 哪怕是你定的吧!你的規距就是不洗場的人都沒資格得獎,連那個箱都沒資格; 沒洗場沒同流合污者該滾開。你是這個意思嗎?

-->我洗場不行? 那你為什麼不洗,你洗的比我多不就行了嗎? 時間大家都一樣,條件大家都一樣
你這句就明確指出這點,非洗場者沒資格參加。

-->係有D人輸唔起,亂Q咁搵借口插我姐
你言下之意,就是不同流合污,不洗場的人鬥不過你,想批評當中的不公,就叫輸不起,找借口責難你?
你還照舊用這套為自己辯護,還是找個更看得人的理由吧。

-->作為一個22歲既大人我真係有一句心底話同你講...........

別拿個前輩身份唬人,我視同一律,有錯就說,有罪就責!
回復

zamouse是一切起因!!!! (誤
BO才是
個條件明顯有錯誤
有人去洗拿ivis
這也不是不對
條件上他是合理
手法上當然不太正當
因以上
而令很多玩家無心情打
從而
令洗人成了最大機會者
好,壞看人姐
只是第一班果D jet so D姐
回復

"橘子列明的條件是國戰場數最多者得獎"<---個規則係咁 我都係係呢個規則下進行。
所以我覺得我是在公平條件下進行那次活動。
"有說過或允許或強迫你非洗不可,列明如不洗就沒資格,這些話嗎?"
那我倒是想問一下,那他有說過不可以洗場,一定要打混戰才可以嗎?
他也沒有說一定要你打混戰場啊。你要知道國戰 是包括正常兩國之間的戰鬥+混戰的。
要是他真的要我去打混戰 為什麼他不寫明是混戰場,是你自己會錯人意而已。

要是他有說的話 道理是在你那一方 沒有的話就是無的放矢了不是嗎?
他沒有強迫我去洗場,不過這個遊戲規則根本就是暗示叫玩家去洗場。
回復

"同一條件"的意思
是指由他發出規距到完絡的時間上,你,我,他們都是只有14天時間和知道只有最多國戰的人才有IVIS這兩點下進行的,換言之....既然出發點是一樣,那不就公平了嗎? 你有14天 我有14天 我比你聰明理解到遊戲規距的意思,
你卻只會看那句規則的字面意思,既然如此,是你技不如人,今天IVIS在我手上也不能怨我啊~
回復

別拿個前輩身份唬人,我視同一律,有錯就說,有罪就責!

我有什麼錯? 你說的 問題我已經完全的解答了,你找一個路人問問看 ,看看他看完全部對話之後,他有沒有覺得錯是在我身上?我有什麼罪,一切都是按照規距進行的,我完全沒有覺得我有問題。
為什麼現在的小朋友都不去想道理,而在這裡吵?從不想想是自己誤解了別人的意思,然後輸了就找贏了的發洩。
更為了把自己的行為合理化而加上正義一詞,大興問罪之師。

敢問大家一句,你們看完這堆文之後,我何罪之有?

正義不是你這種小人用的,小義都不明白,如何能明大義。
我再說一次,你現在的行為並沒有大義,只是你個人認為是這樣,
就覺得這是世界的看法,你現在做的不是有罪就責,
只是靠著正義一詞去把自己行為合理化而已。

以前曾經有個遊戲,有個用劍可以稱為最強的人,當時有個15歲左右的小孩子,
立心用劍跟他過招,他不是追求勝利,而是希望可以跟高手過招,同為劍者,
我相信有此感覺的人該不少吧。那一天
那個小孩信心滿滿的拿著自己的長槍(刺出的那種)去跟那個高手一戰
結果小孩子由頭到尾都沒砍中他一次,小孩子失望極了...繼而是憤怒。
不是因為輸了而失望,失望是,天下第一劍的人竟然由頭到尾都只用槍拉他打,連劍也沒有用過。
他當時:「我期待著交手的最強劍者就是這種人?」
(太長 繼續打= =
回復

小孩子輸了 就說 什麼天下第一劍,根本就是個連埋身跟我互打都不敢的廢人,
我希望過招的是用劍的家伙,而不是一個只會射射射走走走的人。
當時小孩就有點生氣的說,我對你好失望,你只係識走同射,你咁都叫天下第一劍?
佢答:你部機係重機 我部機係輕機 ,你用長槍 我用劍, 我同你格鬥勝率50/50
我用槍射你 你10槍最少中3槍,而且不像格鬥般辛苦,跟你打 我當然拉你打啦。
再講冇人話天下第一劍一定要埋身用先手劍攻你,我次次後手劍打死人d人話叫我劍神姐。
個小朋友當時好嬲,佢覺得 呢條友根本唔配叫劍神。果陣小朋友覺得佢好卑鄙,
之後為左唔俾呢條友做天下第一劍而不停咁練練練 練到自己既劍更高層次,
結果呢位劍神最後係一個一打一既比賽入邊 ,係佢槍劍齊用既情況下俾一隻只用長槍既劍鬼打殘左,仲要好樣衰咁俾人炒2部...

最後小朋友係7年之後終於明白,劍神一定玩格鬥係佢自己既諗法,一切都係佢自己覺得佢一定用劍同佢打。
但係冇人講過劍神一定係要先手劍,太極明明係後手,不過大家都覺得太極係武功入邊有一定地位。
劍神先手劍,劍神要用劍,呢d都係15歲既時候既佢自己既諗法,大左再睇返轉頭佢就發現以前自己都係冇大義去話人,因為人地真係可以咁樣打。
回復

我說過
因洗人太多而令其他玩家沒moon打
那成了不洗拿不到這道理
但人人都知洗是不太正當
好,壞看人姐
周兄不用太火
回復